Fractura de tibie+peroneu: recuperare/tratament
Raspunsuri - Pagina 3
eli30s spune:
Draga Dana,
Tijele pe care eu le am in picior sunt intramedulare si din titan.
Astazi am deja 14 zile de la operatie si ma simt extraordinar. Las deja 30% din greutatea corpului pe picorul drept. Recupararea va fi excat asa cum scriam mai sus, adica foarte rapida si im maxim 2 luni pot conduce. Eu am avut ghinionul sa mai am o fractura de femur tot la piciorul drept din pacate operata in Romania, iar recuperarea a fost de exact 13 luni................
Apropo, numele meu este Eli si sunt medic de profesie
Sanziana ii doresc sotului tau multa, multa sanatate si recuparare rapida
eli30s spune:
Buna Sanziana,
Am acelasi fel de tije ca si sotul tau. Dupa operatie am avut si eu dureri groanice, dar mi-au trecut cam in 2 zile.
Piciorul s-a desumfalt dupa 10 zile de la operatie, acum dupa 14 zile este normal.
Numai bine
andacos spune:
Eli(inca odata scuze ca nu-tzi retzinusem numele,eram si pe fuga...ca si acum de altfel)ma bucur ca-tzi merge bine si recuperarea e progresiva!
Sunt curioasa ce ii va spune medicul sotzului Sinzianei in legatura cu tijele!Repet noua ne-au pus 2 medici ne-au spus lucruri diferite!De fapt daca stau si ma gindesc si cel de la comisia de pensionare tot asa s-a pronuntzat,scoaterea tijelor dupa cca 1 an jumatate de la accident!
Fratele meu a avut tibia in doua locuri rupta,repet a ramas cu un grad d einvaliditate de 30-40%!
Sanatate tuturor!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
sinzi_ana spune:
Anda, aici nu vor sa scoata tija....ei spun ca tija nu deranjeaza cu nimic si poate ramane toata viata....Si sotul meu a avut tibia fracturata in cateva piese , dar nu oasele nu s-au deplasat si a ramas "inchisa"...fractura lui se numeste "fractura de clapar", este frecvent intalnita la skiori. Ce inseamna invaliditate de 30%-40%? Schioapata? Eu am inteles ca totusi, osul se vindeca intr-un timp foarte lung, si in caz ca nu este scurtat din cauza operatiei, recuperarea este de 100%...chiar daca va dura peste 12 luni.
Eli, tu lasi greutatea pe calcai? Sau pe varf? Folosesti inca carjele?
La noi sunt 7 zile de la operatie, mai este inca umflat, dar foarte putin si in zona gleznei, inca punem gheatza (ni s-a recomandat 2 saptamani de la operatie cu gheata). Operatia arata foarte "frumos"...este bine inchisa.
Locul unde este fractura este si el inca dur la atingere si putin cald...
Si mersul e din ce in ce mai usor, mai natural (in fine, cat se poate de natural cand unul din picioare paseste pe varf).
Singurul lucru care mi se pare ciudat in tratamentul de aici este faptul ca i-au administrat antibiotic doar cat a stat in spital, adica fix 4 doze prin vena....
Si inca ceva ....cat sange ai pierdut in timpul operatiei? Noua chirurgul ne-a spus ca pierderea a fost normala, dar ....hemoglobina a scazut de la 15.6 (inainte de operatie) la 11 dupa...si i-au prescris fier. Ce medicamente ai luat dupa operatie? Mai iei ceva acum?
Ce exercitii ti-au fost recomandate?
andacos spune:
Sinziana,pe linga factura dubla de tibie ,fratele meu a a vut fracturat si...na' ca habar n-am cum se numeste in termeni medicali in romaneste,am sa spun asa ...ca la tzara si poate imi spune Eli cum s espune corect medical,osul acela rotund de deasupra labei piciorului,acolo incheietura piciorului sufera de artroza,lucru care se va agrava in timp si va fi nevoie de o "proteza de incheietura"
De asta medicul care l-a tratat sutzine sa-i scoata tijele metalice!
Si la mina are placutza metalica,la incheietura miinii si vor sa fac operatzia concomitent,o singura narcoza,doua interventzii!
Da,schioapata,nu poate "merge pe calciie",nu poate"merge pe virfuri",plus ca pina se refac nervii talpa piciorului este extrem de sensibila si amortzita!
Operatzia si o parte din tratamente s-au facut in Germania,terapia insa (asta de capos ce-a fost el)urma sa aiba loc in Romania,unde a avut tot felul de piedici,parerea mea este ca si asta e un motiv pentru gradul de invaliditate cu care a ramas!Medicul lui spune insa ca,chiar daca terapia ar fi fost"facuta ca la carte"invaliditate tot ar fi ramas!La el a fost insa accident d emunca,si chiar medicina muncii din Germania a facut tot posibilul sa-l "puna pe picioare"(a fost intr-un sanatoriu unde a urmat un program intensiv de terapie),mai bine investeste intr-o terapie d eultima ora si intensiva decit s aplateasca o pensie de boala o viatza intreaga!
De asta am spus ca difera de gravitatea accidentului!
Dana
eli30s spune:
Draga Sinzi,
Eu dupa operatie nu am luat nici un fel de antibiotic, singurele medicamente administrate au fost antiinflamatoare si anticoagulante.
La ora actuala nu mai fac decat anticoagulant (fragmin) inca 6 zile, adica 21 de zile dupa operatie si iau vitaminen si minerale (calciu, vit D, vit C si zn).
De calcat, calc pe toata talpa fara probleme. Am inecput sa calc pe toata talpa la 10 zile dupa operatie.
Astazi mi-au scos capsele, inciziile arata foarte bine.
Incepand din 1 februarie o sa incep recuperarea medicala si anume gimnastica medicala.
Sangerarea in timpul operatiei a fost aproape inexistenta, in sensul ca patul pe care m-au operat era doar stropit cu putin sange. Asta am vazut cu ochii mei, nu am vrut sa dorm in timpul operatiei.
Singurul lucru ce nu am verificat dupa operatie este hemoglobina. Inainte era 11.5 sper sa fie tot asa si acum.
Toate cele bune
andacos spune:
Ahh...Eli...multzumesc!
De glezna e vorba,of,of ce m-am prostit!
Sinziana,a primit antibiotic in primele zile,plus anticoagulante si calmante!El a stat in spital aproape o luna!
Acasa a avut de luat antiinflamatoare ,anticoagulante si ceva pentru protejat stomacul!
Dana
sinzi_ana spune:
Anda, cum mai este fratele tau???
Eli, tu cum mai esti????
Radu are aproape 6 sapt de la operatie, piciorul e complet desumflat (se mai umfla rar dupa exercitiu)....nu are dureri deloc...
Lunea viitoare mergem la ortoped pentru un x-ray, si speram ca a inceput vindecarea si il lasa sa puna greutate pe tot piciorul....macar sa scapam de carje...sa ne alegem cu un baston cel mult :)
andacos spune:
Sinziana,multzumesc d eintrebare!
Fratele meu asteapta decizia de pensionare pe caz de boala,terapie bineintzeles ca nu mai face demultsi bineintzeles ca schiopateaza!
Multa sanatate sotzului tau si s aurmeze terapia prescrisa oricit i-ar fi d egreu!Sansa spre o vindecare 100% este o terapie corecta si intensiva!
Dana