bronsita astmatiforma

bronsita astmatiforma | Autor: diannaalex

Link direct la acest mesaj

Alex baiatul meu de 4 ani si 8 luni a fost diagnosticat azi de pediatru cu bronsita astmatiforma. i-a recomandat tratament cu miofilin, flavamed si predinson. Voi ati trecut prin asta ce sa fac ce complicatii sunt oare?

mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ai mei sunt toti cu "astm" al copilului mic. La varste mici, pana sa poata pune cu certitudine diagnosticul de astmin urma investigatiilor specifice, medicii se limiteaza la diagnostice de genul: bronsita astmatiforma, bronsiolite, wheezing recurent, etc. Eu m-am panicat la 2 luni ale baiatului mijlociu, cand am ajuns cu el la spital cu insuficienta respiratorie (medie, nu severa spuneau doctorii). De atunci m-am obisnuit si tratam in functie de cum tusesc si cat tusesc si cum respira. Sunt diverse abordari si in ceea ce priveste tratamentul, in functie de preferinta pediatrului.
Complicatii? La ai mei nu au fost complicatii la niciuna din "crize". Depinde ce intelegi prin complicatii. De exemplu nu au facut pneumonie sau vreo alta suprainfectie, insa bolile de tipul bronsite, bronsiolite au recidivat (fac cam 2 pe sezonul rece).
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xeo spune:

Diannlex , cred ca ar fi bine sa il vada un pneumolog...De la miofilin si prednison , au mai aparut alternative la tratament.
Cum spune si Bee , diagnosticul de astm e foarte greu de pus.
Diferenta dintre obstructie si restrictie la nivel pulmonar (practic diferenta dintre bronsita si astm ) se pune pe spirometrie.La varsta lui mai greu coopereaza sa o faca.

Nu te speria.Mai ai rabdare.
Scoate tot ce ar putea fi alergizant(mucegai, fum, odorizante, catel, pisica, papagali)din preajma lui.
Nu-l cocolosi, lassa-l la aer, sa se joace, sa-si antreneze functia pulmonara ...si va fi bine.
Du-l la pneumolog.

Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Diana multa sanatate lui Alex.
Erau si alternative de tratament mai bune decat Miofilin si Prednison, dar important este sa-si faca efectul si sa se faca puiul bine.
E la primul episod de bronsita?
De ce complicatii iti este frica?

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

diana, multa sanatate lui alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

diana, prima fata a mea facea anual 2-3 bronsite astmatiforme, eventual o pneumonie pe an. am avut-o si internata o saptamana acum 2 ani....am experienta cu multi medici si tratamente.

acum, important este sa treceti peste episodul asta. pe noi ne-au ajutat inhalatiile cu flixotide in criza si a fost nevoie si de antibiotic. de asemenea, Ketof este foarte bun. eu le dau toata iarna aproape si chiar daca tusesc nu mai ajug la bronsite si antibiotice. anul asta le-am tot dat eurespal + ketof si nu a fost nevoie de altceva in plus. intr-un fel sau altul o sa treceti peste asta, dar dupa ar fi bine sa ii faci niste cure de imunostimulare cu baraca, flavamed, isoprenosine.

sanatate!

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza,Mariuca(17 Mai 2004),Andreea (21.11.2008), (DPN 14.04.2011)

http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diannaalex spune:

Alex a facut iarna asta vreo 3-4 episoade de bronsita asta probabil si din cauza ca nu am reusit sa ajungem anul asta la mare. Imi este frica de astm sau pneunomonie ca la ei pot fi foarte grave. Ce zice la salina daca il duc oare ajuta?

mami de pui Alex www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rallex spune:

Buna Dianaalex,

eu sunt una dintre "candidatele" la acest subiect, cu fetita avand probleme mari de genul asta, adica bronsite lunare, ige-uri marite, doze imense de flixo....etc. te sfatuiesc ca in cazul in care vrei sa mergi la salina, sa discuti inainte cu un medic pneumolog; eu am dus-o de capul meu la salina din Prahova si am plecat de acolo cu ea de acolo cu insuficienta respiratorie; am inteles apoi ca intrarea in salina se face gradual, treptat, crescand zilnic timpul de stat in salina; sunt copii carora le este interzisa salina( cca 10% ), cum e cazul fetitei mele, facandu-i mai mult rau; asa ca nu gresi ca mine, vorbeste inainte cu un pneumolog.

Mergi la inceput