Metastaze osoase multiple partea XVIII - XIX

Metastaze osoase multiple partea XVIII - XIX | Autor: gelu1

Link direct la acest mesaj

Partea a XVIII-a si a -XIX

Mesaj catre generatiile viitoare


Buna sa va fie inima, va spun acuma dupa aproape 5 luni de zile de cand nu am mai scris. Timpul trece repede pentru toti si acum ma voi grabii sa va scriu ce am mai invatat de la multi oameni de buna credinta si din multele carti pe care le-am studiat in aceasta perioada. Vreau sa spun ca m-am documentat din carti de medicina de la bibloeteca Universitatii din Arad, carti scrise de medici nutritionisti, medici alopati, din medicina sportiva si din multe alte forme de practicare a medicinei complementare, din informatiile gasite de pe internet si acum caut sa vi le transmit pe cele mai utile. Am citit in aceste surse despre importanta alimentatiei naturiste, dovedit stiintific prin explicatiile complexe despre ceea ce se petrece in organismul nostru de la momentul ingerarii alimentelor si pana la eliminarea resturilor care ne fac mult rau daca stau mult timp in organism. Vreau de asemenea sa punctez si unele notiuni medicale pe care noi le utilizam dar nu le intelegem semnificatia sau importanta. Deoarece fiecare dintre noi este unicat din toate punctele de vedere, cand voi vorbii despre alimentatie dandu-ma pe mine exemplu, voi largi sfera intelesului folosind o gama larga de exemple, care sper sa fie utile la cati mai multi oameni fie ei bolnavi sau sanatosi. Astfel cred ca puteti alege un anume meniu, avand in vedere ca unii din voi sunt cu: colon iritabil, diabet, alergi la anumite produse apicole sau de alta natura sau pur si simplu sufera de o alta boala in care nu este voie sa foloseasca un anumit aliment fie el si cel mai natural. Pentru ca este multa munca in ceea ce mi-am propus si doresc sa reusesc, vreau mai intai sa va mai scriu cate ceva despre ce am mai facut in ultima vreme. In lunile august- septrembrie 2010 nu a avut nici o intalnire cu nici un medic, ci doar cu multe carti de medicina pe care le-am studiat, apoi doar am comunicat telefonic sau prin emailuri cu foarte multi prieteni si prietene bolnavioare pe care le salut cu drag si cu respect si pe aceasta cale. Transmit cu tristete tutoror celor ce citesc ca incidenta cancerului la femei ( san, colon, ovare si chiar la plamani) a crescut foarte mult si o alimentatie sanatoasa si renuntarea la fumat este obligatorie. Stresul cotidian sau cel familial datorat multor factori este de asemenea un element important in declansarea acestei maladii si din pacate multe femei nu reusesc sa gestioneze stresul. La occidentali stresul se consilieaza si costa bani multi, la noi in saracia noastra trebuie sa regasim linistea si echilibrul in interiorul nostru, in CREDINTA. Am vorbit nu de mult cu un prieten al familiei mele despre „liberul arbitru”, aceasta notiune care defineste dreptul fiecaruia de a alege calea pe care vrea sa o urmeze.

Notiunea de „liber arbitru” se regaseste in multe planuri:

• in primul rand in plan spiritual, religios ( a crede sau nu, in cine sau in ce?)
• in plan social ( afirmare sau resemnare)
• in plan politic (fara exemplificare)
• plan sentiemental (iubire sau interes)
• si desigur multe alte planuri pe care nu le definesc aici.

Din punctul meu de vedere, in plan religios „liberul arbitru” face multe victime, deoarece este influentat de anumite structuri religioase care se autodefinesc ca avand suprematie. Pentru mine si cred ca pentru majoritatea crestinilor ISUS este, a fost si va ramane Unic in orice forma de manifestare religioasa, important va fi ca intro zi, liderii acestor politici religioase sa ajunga la o intelegere si sa-l aseze pe ISUS intr-o singura Biserica a lui Dumnezeu Tatal. Si pentru ca ne apropiem de marea sarbatoare a Nasteri Domnului nostru ISUS, va spun si eu ca bun crestin Craciun Fericit multa sanatate si mult noroc in tot ceea ce va doriti.

Despre mine va pot spune ca ma simt bine, cu exceptia faptului ca am avut probleme cu dantura si toti cei care fac Zometa trebuie sa stie ca sunt interzise interventiile stomatologice (extractiile- minim o luna de zile ) de la momentul administrarii injectiei cu Zometa. Deoarece eu am facut Zometa pe data de 5.10.2010 si nu mai fac decat in ianuarie 2011, nu am avut complicati la maxilare dar am intarziat mult lucrarea dentara si alimentatia a fost dificila. A mai aparut o durere superficiala in ceafa, dar nu ma ingrijoreaza si nu ma exprim pana anul viitor in primavara, cand voi face analize complexe la coloana (RMN, Scintigrafie Osoasa). Vedeti eu vorbesc in perspectva si asa trebuie sa faceti si voi pentru a va mentine spiritul viu si dorinta de viata sa fie in prim plan. Chiar medicul oncolog mi-a zis dupa ce mi sa administrat Zometa ca modul in care fiecare dinte noi se opune bolii este hotarator spre evolutia in sanatate. Si iata ca va scriu din nou si va amintesc din nou ca nu exista boala incurabila si toate bolile grave pot fi invinse prin alimentatie corecta, un mental care sa elimine frica si un tratament in care sa folosim chimicale doar in situatii extreme. Decizia si calea pe care o urmam ne apartine in totalitate, deci „liberul arbitru” intervine si in sanatate. In ceea ce priveste semivegetariansimul meu (am consumat peste si pasare), la care am apelat in ultimi trei ani, mi-a fost de folos voi experimenta in perspedtiva si vegetarianismul strict fara carne si apoi desigur voi da un exemplu. Vreau sa va mai spun ca in ziele 8, 9 si 10 Octombrie 2010 la Arad a avut loc din nou conferinta internationala ANATECOR unde au fost prezentate multe forme de vindecare a organismului uman prin/ si cu ajutorul medicinei complementare. Pe mine ma impresionat dorinta specialistilor de pretutindeni de a vindeca omul bolnav al secolului XXI cu diferite mijloace (altele decat cele clasice) care, sigur au fiecare in parte un sambure de adevar in contextul adevarului universal pe care toti il cautam. La aceasta intrunire a valorilor pe care societatea noastra din pacate nu o scoate la lumina prin mediatizare eu am descoperit din nou oameni deosebiti care au avut si au un impact benefic in privinta deciziilor legate de starea de sanatate.
Daniela Mihalciac, Roman Bistron, Maria Radu, John Boca, Cristina Trif, Rusu Florin si nu in ultimul rand Seby de la Timisoara, iata cateva nume a unor oameni de bine din umbra care prin implementarea in viata noastra a produselor Ganoderma Lucidum de la Gano Excel din Malaezia au adus si aduc alinare si vindecare celor fara de speranta. Personal le multumesc si in numele vostru, acelora care au folosit si folosesc un tratament bazat pe o dieta naturista si acele suplimente nutritive din Ganoderma Lucidum despre care tot am vorbit si voi mai vorbi. Voi continua prin a spune ca o alimentatie vegetariana in care sa lipseasca carnea si produsele din carne aduce sanatatea pierduta inapoi sau o va mentine la un nivel ridicat pe cea care o aveti in prezent daca este asociata cu produsele tot naturale numite suplimente nutritive.In plante, cereale, legume si fructe se gasesc toti nutrienti necesari unei vieti sanatoase. Nu doresc sa devin ridicol prin insistenta, voi trece la fapte cu exemplificari a unor retete alimentare care mie mi-au folosit si sigur o sa va foloseasca si voua. Incercati-le si veti observa ca bolile cele mai grave catalogate de medici incurabile vor disparea si veti spune ca este o minune sa te vindeci fara tratamente speciale. In ultima vreme primesc saptamanal semnale disperate legate de starea de sanatate alterata a unor membrii din familiele voastre sau chiar direct a unor bolnavi care detaileaza problemele care le au. La toti acesti prieteni ai mei am observat aceleasi greseli in alimentatie. Pentru a intelege mai bine voi trece la explicarea pe intelesul tutoror a unor notiuni medicale ca: enzime, proteine, elemente minerale care sunt folosite des cand vorbim de dieta dar nu sunt intelese ca importanta si prezenta in hrana vie.

ENZIMELE – sunt substante foarte speciale, au rol de a desface substantele alimentare brute (grasimi, proteine, zaharuri) in substante mult mai simple, minuscule pe care organismul sa le foloseasca rapid in producera de energie care sustine viata. Enzimele descompun insa si substantele toxice (in procesul de ardere) a produselor alimentare aducandu-le la componente simple din care au fost constituite (apa, fier,azot, sulf etc). Enzimele se gasesc in toate Celulele si Lichidele Organismului Inca de la Nastere. Noi completam necesarul de enzime ulterior prin alimente pentru a pastra viata.
Dezechilibrul de Enzime da starea de boala mai des in: ficat, inima, pancreas, prostata, colon etc. Enzimele se gasesc din plin in orice Planta din Natura si asa cum am spus sustin viata si maresc eficienta sistemului imunitar. Dau exemple de enzime sanguine pe care noi bolnavi incercam sa le intelegem si anume: Fosfataza Alcalina, Fosfataza Acida, LDH ( lactat dehidrogenaza), Amilaza, Transaninantele.
Fosfataza Alcalina – se gaseste in ficat si in oases si se elimina prin bila. Ea creste in cazul imbolnavirii acestor organe inclusiv in cazul unor calcuri ale vezici bilare. La noi bolnavii cu metastaze osoase dar si in cazul altor boli a oaselor este un indicator foarte important in stabilirea evolutiei sau stoparii bolii.
Fosfataz Acida- are valori crescute in bolile oaselor si ale prostatei. Iata de ce bolnavi cu metastaze oasoase trebuie sa verifice si starea ficatului si a bilei si a prostatei.
Transaminantele TGP si TGO pot creste chiar si de 5, 10 ori mai mult in bolile de ficat, in bolile de inima (infarct) sau in bolile muschilor scheletici.
Amilaza- este o enzima produsa de pancreas si valorile crescute ale acestei indica boli ale pancreascului (pancreatita sau calculi ale pancreasului)
LDH – creste in cazul bolilor de inima, bolile musculare dar si in urma unor eforturi fizice foarte mari.
Am descris doar o parte a enzimelor pe care le regasim in analize noastre de sange, care sunt foarte importante pentru a intelege evolutia unor boli. O enzima foarte importanta numita Bromelaina care se gaseste in ananas are propietati antiflamatoare si ajuta mult sistemul imunitar iar papaiana din fructul papaya subtiaza densitatea sangelui. Pe parcursul citirii a tot ce scriu ve-ti observa ca informatile nu sint doar pentru bolavii cu metastaze multiple, ele au mare importanta intr-o mare gama de boli grave si intelegerea acestor notiuni va ajuta la pastrarea sanatatii. Pentru ca organismul nostru sa se dezvolte si sa fie viguros are nevoie de proteine..
PROTEINELE din alimente se transforma in aminoacizi care sunt utilizati in cresterea si producera unor noi proteine, pentru refacerea tesuturilor si o mare parte se transforma in hormoni, anticorpi si enzime. Proteinele se gasesc in: seminte din plante, nuci, boabe de fasole, mazare, cereale, ovaz , orz , soia. Dupa cum observati voi elimina din discutie notiunea de carne si produse din carne( porc, vita) pentru a intelege ca organismul se poate dezvolta armonios si fara/ sau pt mai multa energie cu putin peste sau pui. Chiar si vegetarianismul pur poate asigura necesarul proteic cu toti aminoacizi esentiali daca se foloseste in alimentatie o mare varietate de vegetale. Continutul de proteine este variabil la vegetale, cele mai bogate in proetiene sunt legumele cu boabe uscate si soia care contine 38% proteine cu valoare biologica foarte ridicata. Necesarul de Glucide este asigurat in totalitate de alimentele vegetale in special sub forma de amidon din cereale, leguminoase, cartofi sau zaharuri din fructe precum bananele, struguri, ciresele, prunele, visinele, caisele, merele etc.
Lipidele, grasimile neutre sunt formate in exclusivitate din trigliceride si se gasesc in alimentele vegetale acoperind necesarul energetic cu aproximativ 30- 40%. Le gasim in cantitate mare in masline, seminte de dovleac, cereale, fasole boabe, mazare verde, cartofi, telina, varza, salata si soia etc.
Fibrele vegetale – au un rol foarte important in buna functionare a organismului si se considera ca un consum zilinc de 30, 50g de fibre duc la evitarea cancerului de colon si de rect, imbunatatesc tractul digestiv. Fibrele dau senzatie de satietate, intarzie foamea, amelioreaza tranzitul digestiv si usureaza defecatia. Datorita fibrelor alimentare chimicalele din aliemente, substantele cancerigene sunt mult mai diluate si trec mai repede prin colon. Cea mai mare pondere in fibrea au leguminoasele uscate si cele proaspete, fructele, mai ales merele si perele dar si cerealele nedecorticate. Trebuie stiut ca in ratia noastra alimentara se gasesc si 16 Substante Minerale strict necesare vietii.
Pentru a merge mai departe trebuie insa sa intelegem notiunea de metabolism si alte cateva notiuni noi care zic eu sunt importante.Intelegem prin Metabolism procesele de sinteza,de asimilare (cu imagazinare de energie), de degradare si de dezasimilare ( insotita de eliberare de energie) pe care le sufera substantele din organismul viu.
Sangele uman are in componenta sa 20% acizi si 80% substante alcaline sau bazice dar prin ingerarea unor produse alimentare creste cantitatea de acizi din sange (acidul uric), si se instaleaza hiperaciditatea. O consecinta grava a Hiperaciditatii este tocmai Lipsa de Calciu din oase si dinti, deoarece calciul are rol de a neutraliza surplusul de acizi. Alimentele care produc prin ardere metabolica acizi in surplus sunt: Carnea, Grasimile Animale, Grasimile vegetale (margarina), cozonacul, painea alba, zaharul rafinat, sarea de bucatarie, toate dulciurile preparate din zahar, rahaturi, ciocolata. Alimentele care se transforma 100% in baze sunt: verdeturile, ceapa, zarzavaturile, cartofii, castanele comestibile, taratele de grau, etc. Aproape neutre (nici acide nici bazice) sunt considerate unele fructe ca: bananele bine coapte, pepeni, rosiile, merele foarte coapte. Pentru toti oamenii cu Probleme la Oase se recomanda alimentatie Bazica ( legume crude, vegetale, verdeturi) la care se adauga (laptele prins) iaurtul, deoarece acesta contine mult Calciu. Energia pe care o primim este extrem de importanta si digestia este cea mai mare consumatoare de energie. O combinatie de mancare cum ar fi peste cu orez, pui cu macaroane si cereale cu lapte, vor consuma din energia pe care o are corpul nostru. Deoarece imi este foarte greu sa explic pe intelesul tuturor cate rele se intampla in organism in momentul in care ne alimentam necorespunzator voi apela la un exmplu dat de un medic nutritionist german, incercand sa redau cu fidelitate cele scrie de domnia sa. Exemplul este foarte sugestiv si va rog sa il Cititi. Iata ce se intampla in stomacul nostru cand consumam FRIPTURA cu CARTOFI. Cand aceasta combinatie ajunge in stomac sunt necesare sucuri gastrice care sa le digere. Carnea se digera in sucuri Acide ca toate proteinele iar Cartoful se digera in sucuri Alcaline la fel a si fasolea, mazarea, orezul etc.
Cele doua tipuri de sucuri acid si alcalin practic se neutralizeaza. Stomacul disperat va incerca din nou sa le digere secretand o noua serie de sucuri gastrice dar si acestea se neutralizeaza lasand mancarea nedigerata. Pana la o noua secretie apar arsuri (stomacale) dar la sfarsit, mancarea care a fost digerata corect este inlaturata din stomac prin actiunea perisaltica a intestinelor. In acest timp proteinele au putrezit iar carbohidratii au fermentat. Putrefactia si fermentatia sunt procesele de pe urma carora corpul nostru sufera deoarece nutrienti nu se incorporeaza in celulele sanatoase iar mancarurile genereaza acizi toxici. Imaginativa 10-14 metri de intestin luptand cu mancarea alterata, mancare care sta initial in stomac timp de 8 ore iar in intestine intre 20-40 ore. La o combinatie incorecta a mancarilor apare fermentatia pe tractul digestiv, se degaja alcool cu consecinte pentru ficat ca si consumul direct al alcoolului.
CONCLUZIA – daca vreti sa mancati carne sa mancati cu salata nu cu cartofi, orez, macaroane etc. Puteti combina carnea de pui, peste cu fasole verde, rosi, spanac, conopide, dovlecei. In componenta hranei noastre de zi cu zi intra desigur si mineralele si vitaminele extrem de importante pentru mentinetea sanatatii organsimului.
Voi prezenta pentru inceput cele 16 Minerale necesare organismului, de unde le obtinem si ratia zilinca calculata stiintific.
CALCIUL – care intereseaza atat de mult pe toti bolnavi de oase (cu metastaze osoase, osteoporoza), se gaseste in produsele lactate (lapte prins), paine de secara, frunze de patrunjel, legume (varza, ridichi, fasole, mazare, conopida ) si fructe oleoginoase (alune, nuci, arahide). Necesarul zilnic de Calciu la un om adult conform OMS-ului este intre 400-500mg.
MAGNEZIU– ratia zilinca pentru un adult este 200-300 mg /zi. Se gaseste in cereale, vegetale cu frunze verzi (contin clorofila),alimente marine, in ciocolata, cacao si fructe. Ca si Calciu este un constituent al oaselor si dintilor.
POTASIU – deficientele de potasiu pot crea confuzi mentale, paralizi, slabirea inimi, necesarul zilnic fiind de 2, 3g pe zi. Se gaseste in vegetale, fructe, banane, struguri, nuci,portocale) boabe de cereale si bineinteles in carne (peste si pui).
SODIUL- se gaseste in sara de bucatarie, carnea de pui, sfecla, morcovi si corpul nostru are nevoie de 1,1 pana la 3,3g /zi. Cantitatea de sodiu este retinuta in organism si este reglata de rinichi. Sodiul regleaza echilibrul acido bazic dar si functia nervoasa si cea musculara.
FOSFORUL- alimentele bogate in Calciu si proteine sunt bogate si in fosfor si rareori este necesara o dieta bogata in fosfor. Necesarul zilnic este de 0,8 pana la 1,2g, se gaseste in boabe de cereale, legume precum fasolea, mazarea, ceapa, cartofi, morcovi, apoi in peste, pui, oua, prune, nuci, stafide. Fosforul este si un constituent al oaselor si al dintilor. Organismul contine 600 pana la 900g de fosfor si se regaseste in proportie de 80-85% in oase si dinti.
SULFUL- mie personal imi este greu sa explic dar se pare ca dupa cum zic specialisti sulful ia parte la formarea cartilagelor oaselor, a pielii precum si in combinatia unei substante numite Taurina, care se regaseste in acizi bilari. Cantitatea necesar corpului este asigurata prin alimentarea corpului cu oua, leguminase uscate, cereale si legume ca: varza, gulie, conopida, vinete, si bineinteles carne(porc, vita) de care nici nu vreau sa aud.
CLORUL- se gaseste din plin in alimentele de origine vegetala si anume: spanac, varza, rosi, fructe, lapte prins, branzeturi, oua, sare de bucatarie. Are rol de formare a acidului clorhidic din sucul gastric necesar digestiei. Faciliteaza eliminarea renala a ureei, acidului uric. Aceste macrominerale sunt urmate de microminerale la fel de importante in organismul nostru.
MICROMINERALELE se gasesc in organismul nostru in cantitati foarte mici de ordinul microgramelor dar sunt absolut indispensabile deoarece asigura desfasurarea normala a tututor proceselor vitale.
FIERUL se gaseste in legume ca patrunjel, spanac ,salata verde ,in fructe precum caise si nuci , in oua si binenteles in carne (pui si peste). Se depoziteaza in ficat splina, maduva oaselor ,hemoglobina si anumite enzime. Se pierde foarte usor prin sangerare si da anemie deoarece proape 80% din fier se afla in sange. Aportul de fier creste daca pe langa sucurile naturale din fructe se foloseste in alimentatie si pulpa acestora.
MANGANUL – In ultimele decenii sa observat ca manganul este necesar in desfasurarea normala a functiilor de reproducere, actioneaza ca antioxidant si scade continutul de zahar in sange. Din pacate se pierde in proportie de 99% prin preparare culinara,motiv pentru care alimentele de sustinere trebuie consumate crude. Se gaseste in legume ,fructe si sucuri din fructe, ceai ,cereale, paine neagra, orez, macaroane oua, peste.
MOLIBDEN – Se gaseste in cantitati mici si se complecteaza prin alimente precum: legume verzi , boabe de cereale, carne. Consumul mare din toate tipurile de carne poate cauza guta.
SELENIU – Se gaseste in cereale, legume rosii ca exemplu ceapa rosie si rosiile. Are efect antioxidant.
ZINCUL - Se gaseste in boabe de cereale (orz ,ovaz ,grau) drojdie de bere dar si in oua si in special in carne, adica in ficat. Lipsa lui aduce la scaderea simtului mirosului si a gustului, diminueaza apetitul si intarzie cresterea. Din cele 2-3 grame prezente in organism 60% intra in masa musculara, 20% in structura osaoasa si 20% in restul organismului adica in ficat, pancreas,hipofiza,hematii si leucocite. Zincul ajuta in tratamentul ulcerelor mai ales al ulcerului varicos si este esential in vindecarea ranilor.
CUPRUL – Se gaseste in legume uscate, fructe( nuci, struguri), crustacee, legume verzi frunzoase.Excesul de cupru in tesuturi se intalneste rar,este determinat genetic(boala Wilson)si se manifesta prin ciroza hepatica si dereglari la nivelulcreerului.Cea mai mare concentratie de cupru se gaseste in ficat.
COBALT - se gaseste doar in alimentele de origine animala.Component al vitaminei B12 si implicat in procesul de formare a sangelui si in functionalitatea celulei nervoase.La bolnavii de cancer prezenta cobaltului in exces este criminala.
CROM - se gaseste in boabe de cereale(orz,ovaz,grau) ulei de germeni de porumb,peste.Cand este deficitar reduce toleranta la glucoza.
FLUOR - se gaseste in apa potabila,ceai(din frunze si muguri) alimentele de origine marina respectiv peste marin.Lipsa lui duce la osteoporoza si carii dentare,prezenta lui mareste rezistenta oaselor si a dintiilor.
IODUL - in jur de 8-10 mg din iodul prezent in organismul uman se concentreaza in glanda tiroida si intra in componenta hormonilor tiroidieni.In carente de iod ,volumul glandei tiroide creste si apare gusa,deoarece asa numitii foliculi se hipertrofiaza si tiroida lucreaza in gol.Incidenta gusei este mai mare la marii consumatori de lapte.Iodul se gaseste in sare cu iod,peste,scoici,alge marine,lapte,oua.
Dragii mei prieteni sa stiti ca am obosit si eu concentradu-ma asupra atator notiuni pe care,totusi ,le-am considerat necesare in intelegerea mecanismului si functionarii organismului nostru.Voi prezenta pe mai departe,doar vitaminele cele mai importante in sustinerea starii de sanatate si apoi voi da cateva exemple de alimentatie proprie,care a avut influenta in evolutia favorabila a starii mele de sanatate.


VITAMINA A: - sursele de unde provine sunt: ficatul( mai ales de peste) galbenusul de ou,morcovii,frunzele verzi(spanac,urzici,salata verde,patrunjel),ardei gras,gogosari,mazare,sfecla rosie,caise,piersici,pepene.
Importanta : 1.Efect preventiv al cancerului de piele,plaman,vezica,laringe
2.Buna functionare a sistemului nervos si a sistemului imunitar.
3.Contribuie la buna functionare a ficatului,a tiroidei,si la formarea smaltului dentar.

VITAMINA D : - surse alimentare sunt : uleiul de peste, unt,, galbenus de ou, ficat, uleiuri vegetale.Efectele lipsei vitaminei D sint mmultiple: intirziere in dezvoltare, transpiratie abundenta, lipsa ei duce la absortia defectuoasa a fosforului si calciului in oase,ceea ce duce la asa numitul rahitism al adultului.Vitamina D faciliteaza absorctia fosforului si contribuie la formarea complexului Calciu-Fosfor,precusor mineral al osului.

VITAMINA E: - necesar 8-10mg /zi si se gaseste in:cereale.ficat,galbenus de ou, legume cu frunze(salata verde),ulei vegetal in special cel din germeni de grau.Previne imbolnavirea celulelor,rol anticancerigen datorita functiei sale antioxidante.Previne arte-scleroza si protejeaza ficatul,daca este asimilata corespunzator.

VITAMINA K: - necesar 2mg/zi si se gasestein legume verzi(spanac,salta,loboda,urzici,marar,ceapa verde),varza, tomate,conopida,ficat,galabenus de
ou.Indispensabila coagularii sangelui.

VITAMINA B1: - necesar 0,4mg/ratie calorica de 1000kcal.Surse:cereale,drojdie de bere,vegetale si legume,fructe,oua.Lipsa vitaminei B1 produce nevralgii insomnie,scaderea tensiunii arteriale,depresii nervoase,oboseala, constipatie,crampe musculare.In cazuri de lipsa accentuata a vitaminei B1 se ajunge la atrofierea maseselor musculare.

VITAMINA B2: - necesara in organism, 0,6mg/ratie calorica 1000kcal. SURSE : ficat,peste,branzeturi,oua,drojdie de bere,unele legume(mazare uscata,varza ,soia).
Lipsa vitaminei B2 poate da: leziuni ale corneei,diaree si o vindecare dificila a ranilor.

VITAMINA B6: - necesar 2mg/zi . Surse: ficat, cereale, fructe( afine, coacaze negre), vegetale cu frunze.Lipsa acestei vitamine creeaza astenie,cefalee,nervozitate,insomnie,stari depresive,si uneori anemie.

VITAMINA B12 : - necesar 2-3micro g/zi se gaseste in ficat ,in produsele de origine animal dar si in unele alimente de prigine vegetala.Lipsa acestea da tulburari digestive si neurologice

VITAMINA C: -necesara 30 mg/zi . SURSELE sant multiple : coacaze negre,citrice,capsuni,
pepene,ananas,banane,brocolli,conopida,varza,spanac,rosii,cartofi,ridichi,oua,paine,cereale.
Lipsa vitaminei C creeaza dureri musculare,hemoragii gingivale,astenie,rezistenta scazuta la infectii,anemie,rezistenta scazuta fata de poluantii chimici din mediul inconjurator.

VITAMINA PP(Nicotinamida) – necesar zilnic 16-20mg/zi.SURSE: ficat,peste,oua,paste fainoase,
cartofi,fasole uscata.Lipsa acestei vitamine din organism poate crea:insomnie,depresie,cefalee,diaree,si uneori anemie.

Gata, am terminat cu tot ceea ce am crezut ca este mai important de stiut,si dupa cum ati vazut nu am pomenit mai nimic,de carne de porc sau de vita si nici de lapte(doar de iaurt) sau lapte prins .
Acum ATENTIE!: Va scriu meniul meu, si fiecare dintre voi mai poate adauga sau scoate din alimentele componente in functie de afectiunile avute.
MENIUL DE DIMINEATA, de la care nu m-am abatut de mai mult de un an si jumatate, se prezinta asfel: 1.La prima ora cand ma trezesc,beau pe stomacul gol,o cana de ceai GANO cu inghitituri repetate impreuna cu 2 capsule Ganoderma si 2 capsule Excelium(in legatura cu capsulele Ganoderma,voi da detalii in urmatorul meu mesaj deoarece le-am folosit in multe variante)
2.Urmeaza combinatia de : 2 lingurite de polen macinat,doua lingurite de catina macinata,una lingurita scortisoara,una lingurita iaurt si una lingurita miere,toate amestecate intr-o ceasca de cafea.Consum continutul putin cate putin ,amestecandu-l bine cu saliva si in acest timp mai beau o cana de ceai din diferite plante in fiecare zi a saptamanii( salvie,coada calului,ghimpe,pufulita cu flori mici,cozi de cirese,galbenele,sunatoare,etc.)
3.Adevarata mancare de dimineata consumata de mine permanent,asa cum am mai zis,mai bine de un an si jumatate se prepara astfel: a)Un morcov,un patrunjel si un pastarnac (radacina) de dimensiuni mijlocii se razaleste intr-un vas.Se razaleste apoi si 2-3 felii de sfecla rosie cruda (nefiarta),si 2-3 felii de telina cruda la care se adauga 4 linguri mari de fulgi de ovaz sau amestec de fulgi(grau,ovaz,orz) se amesteca toate impreuna cu un iaurt mare (lapte prins).
Se consuma mestecand incet timp de 30- 40 de minute.In conditiile in care sant probleme cu dantura se pot mixa cu un blender si se obtin 2 cani mari de amestec cu nutrienti placuti la gust si usor de digerat.
De retinut: Nu se amesteca niciodat legumele cu fructele(nu se consuma in acelasi timp).
Pana in jurul pranzului care la mine este intre orele 14:30-15:30 mai consum cate putin din fructele avute in casa(un mar,un strugure,o banana,un grapfruit,o portocala).
Dorinta de sete pe parcursul acestei perioade dintre mese o acopar tot cu ceai Gano,pe care il prepar astfel:- un pliculet introdus intr-o sticla(de sticla) lasata la macerat de seara pana dimineata (min. 6 ore) in apa plata sau apa fiarta si racita de la robinet sau fantana.Nu consum decat ocazional sucuri proaspete de morcovi,varza proaspata sau cartofi dar va sfatuiesc din toata inima sa le consumati daca aveti posibilitatea.
PRANZUL:- sau mancare de amiaza,o descriu in felul meu iar voi o puteti imbunatatii si puteti sa imi trimiteti si mie reteta.Iata in mare ce consum eu din mancarea facuta de sotia mea :
- supe de chimion, rosii cu galuste sau taitei,supa de cartofi,mazare verde,fasole verde,supa de zarzavaturi,de marar(se pune la sfarsit si un ou),supa de gulii,macris,conopida,ciorba de peste,ciorbade legume cu bors,ciorbe diferite unde se pune ceapa,marar,leustean,patrunjel,varza,ardei,rosii,foi de dafin,etc.
Pentru felul 2 voi enumera pe cele ce le folosesc mai mult iar combinatia cu supele sau ciorbele le faceti voi.Sa incepem cu: -tocana de cartofi cu galuste,tocana din cuburi de soia cu mamaliguta,tocana de ciuperci cu galuste,ciuperci scazute cu pireu de cartofi,conopida la cuptor,chiftelute din dovlecel cu cartofi piure,mancare de spanac cu un ochi de ou,macare de dovleac cu snitzele de soia,mancare de mazare verde, de fasole verde ,de fasole uscata,cartofi frantuzesti, sarmalute(de varza acra) umpluta cu granule de soia,pilaf de orez cu carne de pui,fara piele,peste la borcan facut de mine,cu salata din ceapa, morcovi,faina de mustar,boabe de piper si mustar.
Toate aceste alimente plus cele stiute de voi(fara carne de porc si vita) se asorteaza dupa gust cu foarte multe combinatii de salate si cruditati.Luam ca exemplu: mujdei de usturoi,castraveti,ceapa,rosii,porumb fiert,salata verde,salata de sfecla rosie salata de ridiche rosie sau neagra si ce mai stiti voi.Eu folosesc mult otet de mere sau balsamic si doar ulei de masline pentru prepararea acestor salate.Sare folosesc foarte f.putina deoarece fiecare aliment are in componenta sa sare.Pentru intelesul tuturor ca sa nu fiu ipocrit consum dupa masa de pranz si cate 1-2 pahare de vin rosu atunci cand nu iau Zometa.Este chiar indicat pentru cei care nu au probleme cardiace sau de alta natura.

SEARA: -mancare usoara si anume:-un cartof in coaja cu multa salata de rosii, castraveti proaspeti sau murati,ceapa rosie, ceapa verde,ridiche neagra,paine neagra cu zacusca si cu ceai de menta, musetel,tei neindulcite,sote de dovleac,salata de boeuf cu paine neagra si cu ceai apoi,mamaliguta cu iaurt,mamaliguta cu peste proaspat ,paine cu pateu vegetal in combinatie cu ceapa rosie,gogosari,rosii,mamaliguta cu putina branza de vaci,iar in alte seri doar cate un mar,un fruct si sincer nici eu nu mai stiu.
Am uitat sa spun ca in perioada cand situatia financiara imi permitea ,luam si cafea 3in 1 de la Gano-Excel-Malaesia dimineata si ciocolata calda seara de la aceeasi firma care are un efect extraordinar asupra oaselor noastre bolnave,avand si un rol analgezic(reducerea durerilor) in metastazele osoase sau in alte afectiuni ale oaselor.

Cred ca ati observat ca tot ce am scris pana acum nu se adreseaza doar bolnavilor cu Metastaze osoase multiple sau doar localizate undeva,am scris pentru cei suferinzi de foarte multe afectiuni care se pot vindeca printr-o alimentatie corecta si prin aceste produse numite Suplimente Nutritive care au un rol hotarator in vindecarea multor boli.Pe toti care citesc acum doar acest mesaj ii invit sa citeasca si partea a XV-a a Mesajelor mele catre generatiile viitoare cautand pe Google----METASTAZE OSOASE MULTIPLE parte a XV-a unde decriu binefacerile tratamentului cu Ganoderma Lucidum din Malaesia.Am descris doar o parte din ce am folosit eu adica capsule de Ganoderma,capsule de Excelium si ceai Gano.
Voi descrie in viitoarele mele mesaje si celelalte produse de la GanoExcel care sunt folosite in foarte multe afectiuni cu rezultate extraordinare.
Ca denumiri de produse aduse in tara noastra din Malaesia de firma GanoExcel amintesc :
- capsulele de Sakano,Gano Garcinia, Cordiceps,Royal Exceliumsi bauturile deosebite de cafea.
Prezente in prim plan la nivel mondial sant cafelel cele mai sanatoase cu efecte vindecatoare(cofeina de 4 ori mai putina cantitate decat cafeaua decofeinizata) dupa cum urmeaza:
- Cafea 3in 1,Gano Cafe Classic,Gano Cafe Mocha,Gano Shokolade.
Mai exista de asemenea produse ca Gano C’real Spirulina Oats pentru slabit,Gano Fresh (pasta de dinti care se foloseste si in alte parti ale corpului in postura de unguent pentru ameliorarea durerilor osoase.Sapunurile Gano sant de 2 tipuri si au efecte benefice asupra pielii si elimina matreata.
Povestea acestor produse voi incerca sa o transmit in continutul urmatoarelor mesaje deoarece din pacate in prezent in tara noastra nu o sa gasiti prea multe informatii nici chiar pe internet.
Va propun sa procurati si sa studiati o carte de exceptie a unei doamne doctor de exceptie Ana Maria Bucur editata de Editura Digital Data Cluj: str.Ady Endre nr.29 400064 Cluj Napoca tel/fax 0264-442124
Domnia sa a scris o carte Ganoderma Lucidum (un miracol pentru sanatate) de unde eu am invatat multe.In perspectiva anului 2011 voi scrie si eu despre tot ce a insemnat pentru mine Ganoderma Lucidum dar si cat de folositoare este si in alte afectiuni, altele decat cancerul.
Multumesc lui Dumnezeu ca m-a sfatuit sa scriu pentru voi tot ce am scris pana acum deoarece sunt convins ca multe informatii o sa va fie de folos.Va multumesc voua celor care cititi, va multumesc voua din toata inima ca ati fost alaturi de mine,m-ati ajutat enorm si astfel am reusit si eu sa ajut pe cei care sant la fel ca si mine.Va doresc din toata inima la toti prietenii mei de pretutindeni ,asa cum m-am obisnuit sa va spun sanatate,sanatate,sanatate.
Anul 2011 sa va aduca mai mult noroc in case, bucurii multe si impliniri.Va doresc sa iubiti mai mult si sa fiti iubiti mai mult,sa daruiti tot ce este bun in voi,semenilor vostrii.Sa aveti parte de copii si de nepoti sanatosi ,de familii bune si unite ,sa Ocrotiti pe Mama Natura si Sa-L Iubiti pe Iisus.
Va spun La Multi Ani si in numele familiei mele si va strang in brate cu DRAG si RESPECT

GELU


Se pare ca acest mesaj nu a fost trimis bine si cu ajutorul nepotului meu Dani il voi boteza al –XIX-lea pt a fi citit de voi. Deoarece este 1 IANUARIE 2011 va mai trimit si o urare in stil ardelenesc: LA multi Ani in 2011. Sa aveti parte doar de obstacole de FERICIRE, ploi torentiale doar de SANATATE , copaci plini doar de IUBIRE, gropi pline ochi doar de NOROC si BANI sa ajunga sa impartiti la cei dragi. Va urat de la Arad :Gelu, Silvia, si intreaga familie.