Help! blat de tort ratat -caut reteta sigura
Raspunsuri - Pagina 3
alintaroma spune:
Vikinga sa scoti mascarponele din frigider cu vreo jumatate de ora inainte de a te bate cu el ca altfel sa stii ca e tough . Daca nu scriu eu deja prea tirziu Eu asa procedez tot timpul caci altfel nu poti sa il faci spuma. Am facut si eu un tort in graba mare, inainte de anul nou cu blat de ciocolata, insiropat cu sirop de zahar pur si simplu care l-am fiert , racit si adaugat esenta de rom. Iar pentru crema am batut frisca cu zahar pudra si am amestecat nuca rasa cam cit m-am indurat eu sa pun A iesit o bunatate! chiar a fost apreciat si de un prieten american care nu e a dessert person si tot timpul eu in incercarile mele de a-i impresiona cu fel de fel de deserturi fine si pretentioase el zicea pas. Si acum a lins farfuria si chiar a si complimentat . Am ris in sinea mea si eu, ca uite cind faci un tort la misto cit de apreciat e !
Sau alta crema de mascarpone care poate fi facuta la graba e mascarpone frecat cu zahar pudra (dupa gust) plus frisca batuta separat si cu crantz prin ea , sau capsuni taiate cubulete.
Am uitat sa zic sa iti traisca mica printesa Vikinga
olim spune:
alintaromamultumesc de sfaturi
maine am sa incerc sa vad ce iese
wikingaLA MULTI ANI PRINTESEI
vikinga spune:
Deeeci, intii zic ca-s frinta, am reusit sa pun si bucataria la punct, ca era cu dupa razboi:))Alintaroma, acum vad ca trebuia sa ma bat cu mascarpone incalzit, io l-am luat la rece, in fine a iesit daaar nu am avut zahar pudra. Si de aici incolo mamagiuliei isi cam poate imagina crema de galbenus pe aburi.dar a iesit, macar statea dreapta crema ca o racitura, treaba noua pt mine, ca mie de obicei se scurgeau ca apa pe dunare:)Gustul f bun, insa totusi consistenta nu chiar omogena cu toate ca am biziit mixerul in draci, din cit am tot gustat aveam impresia ca prind ceva mai tare pe limba, nu zahar, ci ceva gelatina cu zahar cred, habar nu am.ceva tre sa fi mai facut eu pe dos la gelatina cred.Dar am pus-o la mijloc, numai o parte din ea si pe deasupra am facut cealalta crema cu cioco si smintina. Si sa vedeti voi ce chestie, am zis ca nu o sa se bata in veci asa ceva si deodata incepu sa se inatreasca si cum eram cu mixeru in ea cu ochii pe copii, ca era si ora cinei, in trei secunde crema care era perfecta dar am zis sa o mai mixez sa fiu eu sigura, a prins un continut cu puncticele, bule mititele nush cum sa explic, cam la un pas inainte de taiere.Am concluzionat ca din atita fervoare am batut-o prea mult. daca m-as fi oprit cind o vedeam si eu ca doar arata bine, ar fi fost cum trebuie.Dar nici asa nu-i rea, nu s-a taiat, sta pe tort, e buna rau la gust.Si pe urma am facut si o frisca pt facut o inimioara si scris numele mindrei:)Am facut si poze, poate incarc una, nu e chiar ca in pozele voastre, dar sta si el drept si cu crema-n frunte!Blatul e usor, insa la creme tre sa mai exersez.mascarpone imi place, am sa mai incerc din combinatiile sugerate, aia cu capsune am gustat-o undeva si mi-a placut tare mult.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
mihaela_s spune:
Io am intrat numai sa ii spun Letiziei si sa o virtual pe obrajorii scumpi. Vik sa iti traiasca copiii si tu mama mandra pe langa ei.
Revin cu "pasul" meu despre blatul asta clasic, mai precis pasul mamei...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
vikinga spune:
Multumim pentru urari!Tortul e probat, mincat pe jumate, mai da' ingrasaaa, cind ma uit la el vad numai calorii.Culmea e ca tipele de le au cu dulciurile is niste slabute, asta e enigma curata pentru mine!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
mihaela_s spune:
Revin cu problema mea: de ziua Silviei(fata mea cea mica) mama a fost la noi si s-a oferit sa faca ea blatul de tort, mandra tare ca i-a iesit de cateva ori. Mama nu e experta in dulciuri :). Asa ca s-a apucat frumos de blat-acesta e blatul clasic pe care il stiam si noi, de ani buni. Totul a fost perfect: albusurile s-au batut "batz" blatul a crescut frumos in cuptor, totul OK, pana cand blatul a fost scos din cuptor si brusc s-a lasat si a devenit placinta! De fapt gresesc, primul s-a lasat chiar in cuptor, caci mama s-a ambitionat si a mai facut unul, in care am pus faina speciala si acesta s-a lasat dupa ce l-am scos din cuptor.
Are cineva o explicatie? Eu am cuptor electric, vad ca vik l-a copt la 180 de grade timp de 30 minute...nu mai stiu acum noi cum am procedat, dar am retinut asta.
mamagiuliei, alintaroma interesante creme cu mascarpone, le-am notat sa le incerc si eu la prima ocazie.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
olim spune:
mihaelaeu stiu ca se lasa daca deschizi usa la cuptor in primele 30 de minute, sau daca cuptorul nu este preinclzit.
sa vedem ce spun si fetele, ca ele se pricep
mihaela_s spune:
Cuptorul a fost preincalzit, nu a fost deschis in timpul coacerii, da, stiam si noi asta...nu e prima data cand facem blatul, eu nu l-am facut demult dar mama l-a facut recent la sora mea(inainte sa il incerce la noi) si acasa la ea, dar in ambele locuri sunt cuptoare cu gaze si i-a iesit de fiecare dara. E prima data cand a incercat in cuptor electric. Eu nu am incercat aici, faceam si eu in Ro dar tare cu multi ani in urma...
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
andacos spune:
Miha,cred ca mai trebuia lasat in cuptor putzin!
Eu in general folosesc aerul cald la cuptorul electric,care se spune ca ar fi mai puternic ,si tot la 180°,insa dupa ce onstat ca e gata il las in cuptor sa se "raceasca"treptat!
Poate fi fost si diferentza de temparetura mare(o fi fost mai rece in bucatarie)si asta ar putea fi o cauza!
Vikingo,eu faceam cel mai simplu tort is cu mare trecere la copii,cu frisca si fructe,succes garantat!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
mihaela_s spune:
Dana, nu era rece, era ca de obicei in bucatarie, in jur de 22 de grade, plus ca mergea si cuptorul...
Mersi insa de sfat, am sa incerc sa il las in cuptor data viitoare, insa mama nu l-a lasat niciodata, nici atunci cand i-a iesit blatul. De asta nu inteleg(em) care a fost problema, si inca de doua ori, caci s-a ambitionat sa mai faca unul in aceeasi zi dar cu acelasi rezultat. Iar primul s-a lasat inca in timp ce se cocea :((. Ma gandesc ca ceva om fi gresit, dar nu stim ce...a facut exact ce facuse de fiecare data cand ii iesise blatul. Diferentele au constat in ingrediente(de alta productie :)) si cuptor.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie