masina de paine

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

redai,painea s-a lasta pt ca nu a fost faina suficienta.asa mi se intampla si mie la inceput- crestea fff bine si spre sfarsitul coacerii...se lasa!canda framanta si observi ca aluatul e lipit de peretii cuvei,sigur ii mai trebuie faina.aluatul bun ar fi ca un guguloi nelipicios.eu mai bine fac aluatul mai tare decat unul moale,ca sigur se lasa la sfarsit.
incearca drojdie pakmaya.cu dr Oetker iesi mai scump.eu cumpar din piata un plic de 100 g si dau 8 lei.cu banii astia iei 5-6 pliculete dr O.dupa ce desfaci pachetul,il rulezi bine si il pui intr-o punguta,la randul ei legata sau rulata bine.
succes!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Am descoperit si eu de putina vreme o reteta de paine care imi iese foarte buna. In afara de ordinea in care pun ingredientele si de cantitatile pe care le respect (imi place reteta pentru ca pun totul cu masurile de aici, in "cups", nu ma chinui sa cantaresc ceva), am observat ca ce conteaza foarte mult e drojdia. Folosesc tot dr. Oetker la pliculete.
Cea mai buna paine imi iese cea la care fac doar aluatul in masina. Cand se termina programul de "Dough" scot aluatul, il pun in formele mele unse cu unt, il crestez, il mai las sa creasca o tura si apoi il pun in cuptor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

Am descoperit si eu de putina vreme o reteta de paine care imi iese foarte buna. ...
Cea mai buna paine imi iese cea la care fac doar aluatul in masina. Cand se termina programul de "Dough" scot aluatul, il pun in formele mele unse cu unt, il crestez, il mai las sa creasca o tura si apoi il pun in cuptor.

Ce inseamna "o tura". Cochetez si eu cu ideea de a coace painea in cuptorul aragazului, doar ca mi-e cam lene .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Karina, vroiam sa spun ca mai las aluatul la crescut o data in tava, apoi il bag in cuptor.

Mie una cel mai greu mi se pare sa amestec aluatul cu mana- nu am rabdare pentru asta. Insa mi se pare simplu sa pun indredientele masurate cu cescuta, sa apas pe un buton, si nu ma deranjeaza sa pun aluatul in tavi si la cuptor (am si gasit niste forme pentru paine, nu exact www.amazon.com/Chicago-Metallic-69610-Professional-Perforated/dp/B00004R91I/ref=sr_1_2?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1302719253&sr=1-2" target="_blank">astea , dar ceva similar). Imi place mai mult forma care rezulta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

dar Ciabatta stie cineva sa faca?


michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

[font=Comic Sans MS]Karina, vroiam sa spun ca mai las aluatul la crescut o data in tava, apoi il bag in cuptor.

Intrebarea mea era de fapt cam cit il lasi la crescut ?
Nici mie nu-mi place sa amestec aluatul cu mina...
Am sa incerc si eu varianta cu coacerea in cuptor.

michelle-usa, n-am facut niciodata, dar uite ce am gasit pe net:

http://artaculinara.com/forums/topic/238-ciabattareteta-din-cartea-masinii-de-paine/

si am mai gasit in carte masinii Moulinex Home Bread Baguette urmatoarea reteta:

Ciabatta

Greutate > 1250g
Timp > 1h25
Apa > 450ml
Ulei de masline (+pentru coacere) > 5 linguri de supa
Sare > 2,5 lingurite de cafea
Faina speciala pentru pâine > 760g
Drojdie de copt seaca > 2,5 lingurite de cafea

Turnati în cuva ingredientele în ordinea urmatoare: apa, ulei de masline si sare. Adaugati apoi faina si drojdia uscata.
Asezati cuva în masina. Selectati programul 13. Apasati pe butonul «on-off». Dupa o ora, opriti masina si scoateti aluatul din cuva.
Dati cu faina masa de lucru si divizati aluatul în 8 parti sub forma de chifle. Acoperiti-le cu un servet si lasati-le sa creasca 1 ora la temperatura ambianta.
Preîncalziti cuptorul la 240C (th. 8). Odata cuptorul cald, ungeti chiflele cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule.
Coaceti-le cu ajutorul unui recipient cu apa pentru a umezi cuptorul. Lasati sa se coaca pentru 25 de minute. Lasati-le sa se raceasca pe grilaj.

Am sa incerc si eu, ca pare interesanta reteta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Karina

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

[font=Comic Sans MS]Karina, vroiam sa spun ca mai las aluatul la crescut o data in tava, apoi il bag in cuptor.

Intrebarea mea era de fapt cam cit il lasi la crescut ?
Nici mie nu-mi place sa amestec aluatul cu mina...
Am sa incerc si eu varianta cu coacerea in cuptor.

michelle-usa, n-am facut niciodata, dar uite ce am gasit pe net:

http://artaculinara.com/forums/topic/238-ciabattareteta-din-cartea-masinii-de-paine/

si am mai gasit in carte masinii Moulinex Home Bread Baguette urmatoarea reteta:

Ciabatta

Greutate > 1250g
Timp > 1h25
Apa > 450ml
Ulei de masline (+pentru coacere) > 5 linguri de supa
Sare > 21 lingurite de cafea
Faina speciala pentru pâine > 760g
Drojdie de copt seaca > 21 lingurite de cafea

Turnati în cuva ingredientele în ordinea urmatoare: apa, ulei
de masline si sare. Adaugati apoi faina si drojdia uscata.
A#351;ezati cuva în ma#351;ina. Selectati programul 13. Apasati pe butonul «on-off». Dupa o ora, opriti masina si scoateti aluatul din cuva.
Dati cu faina masa de lucru si divizati aluatul în 8 parti sub forma
de chifle. Acoperiti-le cu un servet si lasati-le sa creasca 1 ora la
temperatura ambianta.
Preîncalziti cuptorul la 240#730;C (th. 8). Odata cuptorul cald, ungeti chiflele cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule.
Coaceti-le cu ajutorul unui recipient cu apa pentru a umezi cuptorul. Lasati sa se coaca pentru 25 de minute. Lasati-le sa se raceasca pe grilaj.

Am sa incerc si eu, ca pare interesanta reteta.




Karina + Bogdanel

mersi pt reteta. eu nu am masina de piine dar o sa incerc sa o fac la mana. o sa va spun rezultatul sapt. viitoare.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Karina, niciodata nu ma uit la ceas cand las aluatul la crescut. Il pun in tavi, il acopar cu un servetel de hartie si ma ocup de alte treburi. Din cand in cand il verific si cand mi se pare ca e suficient de umflat, il pun in cuptor. Daca ar si sa dau totusi un timp, as zice ca e pe undeva intre o jumatate de ora si o ora.

Cat despre reteta de ciabatta, banuiesc ca e vorba despre 2 lingurite de sare, respectiv drojdie, si nu 21... Un aluat apropiat am facut pentru pizza, si a iesit foarte bun. Am sa incerc sa fac si chifle dupa reteta asta. Multumesc, Karina.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Redai, masina ta de maine nu are lingurita dozatoare? Eu fac paine de 2 ani si ceva, am o masina moulinex, folosesc retetele din cartea ei, cu modificari aduse numai tipului de faina (folosesc fainuri de seacara, hrisca, kamut, etc), in schimb lichidele si sarea si drojdia le pun exact cum scrie in carte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura B
Cat despre reteta de ciabatta, banuiesc ca e vorba despre 2 lingurite de sare, respectiv drojdie, si nu 21... Un aluat apropiat am facut pentru pizza, si a iesit foarte bun. Am sa incerc sa fac si chifle dupa reteta asta. Multumesc, Karina.

Multumesc Laura ca mi-ai atras atentia. Am corectat, era vorba de doua lingurite si jumatate si nu 21. Am facut Copy/Paste si n-am mai fost atenta.

Mergi la inceput