As vrea sa am curaj sa divortez!
Raspunsuri - Pagina 9
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ruxij Chiar asa? Nu se uita la veniturile tale? Eu stiu ca iti esaloneaza datoriile in functie de venituri, trebuie sa le platesti, dar poti sa platesti, sa zicem, 20Euro/luna pana la adanci batraneti. Eu nu stau in Germania, dar am mai auzit de situatii de acest gen si nu se ajunge la puscarie decat dc. nu platesti intentionat. Stiu ca poate veni portarelul sa iti ia lucruri din casa deasemenea. |
Nu e chiar asa!
Sa nu uitam ca la datoriile astea se adauga o dobinda,deci nu pleci si ramii cu aceasi datorie de la cap la coada!
In momentul in care va merge la munca i s eva lua tot!(daca nu declara faliment adica)I se va da un minim (minimul pe care ei il socotesc nu are cam nimic de-a face cu minimul necesar unui trai decent insa trebuie sa te descurci)din care trebuie sa traiasca,restul va fi luat !Daca nu reuseste sa achite cit traieste,datoriile vor fi preluate de urmasi!
Vikinga,pai daca am intzeles eu bine ca selbständig asigurarile de sanatate is mai scumpe decit la personale asigurate prin lege!Eu cred ca asta ar fi trebuit sa-i dea Claudiei de gindit de la inceputul inceputului!Cum sa traiesti fara asigurare medicala?Ca sa nu mai spun ca n-am sa intzeleg in veci(in general, nu numai in cazul d efatza)cum pisici sa-tzi deschizi o firma cind tu nu stii boaba germana???Pai pe ce semnezi???
E ciudat ca de exemplu in landul meu nu ai voie sa te privatizezi nu stiu citzi ani,sta clar scris pe aufentahalsgenehmigung!!!!
Nu stiu ce-a fost in capul sotzului Claduiei,nu stiu ce-a fost in capul Claudiei,vorbele nu-si mai au rostul de acum,macar asta sa fie un exemplu(sa spun asa)pentru alte tinere care se gindesc ca au prins puiul cu atza venind aici si imediat partenerii deschid firme pe numele lor!
Claudia,bine ca ai luat taurul de coarne,fii sincera cu cei d ela socialamt,spune tot adevrul,ei te vor indruma-sigur itzi vor recomanda si avocat,cum si ce sa faci!
Multa bafta in viitor si...nu mai semna niciodata ce nu stii/intzelegi!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Claudi@ spune:
Nu stiu ce-a fost in capul sotzului Claduiei,nu stiu ce-a fost in capul Claudiei,vorbele nu-si mai au rostul de acum,macar asta sa fie un exemplu(sa spun asa)pentru alte tinere care se gindesc ca au prins puiul cu atza venind aici si imediat partenerii deschid firme pe numele lor! |
Poate fara sa vrei, nu stiu, ai jignit. Tu nu stii cat mi-am iubit sotul si nu am crezut niciodata ca am prins ceva cu vreo ata, cu carlig sau fara.
Firma am luat-o pe numele meu dupa 3 ani de casnicie, cand eram insarcinata (deci nu mi-am prins sotul cu vreun copil)
Am luat firma pt ca m-a rugat sotul, ca asa-i mai bine, sa nu plateasca prea mult steuer, ca asa fusese si la socri, si mi-.-a zis ca va fi mai usor cand va prelua el conducerea, daca o facem de acum.
Am avut indoieli si mama m-a avertizat dar il iubeam in disperare si as fi facut orice ce mi-ar fi cerut. Am luat si credit pt socrumiu, ca sa cumpere nu stiu ce casa,care a vandut-o dupa o luna si trebuie si acolo inchis creditul, dar nu mai e mult.
Am fost o proasta si fraiera, dar te rog nu mai arunca vorbe din astea, ca ranesc. As putea si eu comenta despre femei care se casatoresc cu barbati mai in varsta, dar nu o fac, sau nu o mai fac caci am 2 bune prietene care au soti cu ceva ani mai mari si se vede dragostea de la o posta si armonizeaza asa frumos impreuna ca ma fac sa zambesc. Casnicia acestor 2 fete va tine sigur pana la vesnicie pe cand a mea cu doar 4 ani diferenta intre noi , nu va tine. Doar cliseuri, comentam fara sa stim de fapt.
Ai mai facut o observatie pe PM, care la fel a durut si la fel nu ai stiut despre ce e vorba (nu-l adusesem pe fratemiu pur si simplu ci vorbisem cu patronii si il vroiau, numai ca s-au retras din cauza hartoagelor).
Nu-mi vine sa cred cum se poate intoarce foaia si din victima, esti tu pus la perete.
Sa revin la subiect, maine voi merge la ARGE si voi baga cerere de ajutor social.
Azi am sunat peste tot unde s-a putut, mai trebuie sa fac programare la avocat sa cer falimentul privat si m-am uitat si de apartamente.
Am momente cand mi se inmoaie la propriu picioarele si am impresia ca nu eu sunt cea care face toate astea ci e un film.
Cat despre copil, clar ca i-am spus, pai cand sa-i spun? Cand sa se obisnuiasca si el cu ideea?
Nu l-am intrebat daca am voie ci i-am explicat frumos si pe intelesul lui, cat s-a putut, ca sa stie despre ce e vorba.
Claudi@ spune:
Viki, nu-s chiar neasigurata, pot merge la medic, caci asigurarea nu e privata. Asigurarile nu mai au voie sa respinga pacientii chiar daca nu au platit, doar cele private parca.
Toata sarcina mi-au platit controalele si moasa si absolut tot. Deocamdata am inca, cartea dar expira in 2012 si atunci va trebui sa fac mereu cerere la asigurare ca sa pot mege la medic. Nu stiu cum va fi dupa ce primesc ajutor social, presupun ca tot asa va ramane. Eu sper sa-mi gasesc de munca. Chiar azi s-a oferit o prietena sa stea cu amandoi copii, dupa amiaza dupa ce vine de la servici, ca sa pot lucra si eu.
Eu sper sa gasesc de munca dimineata si sa gasesc si loc la gradi pt. cel mic.
Intai tre sa ma ocup de ARGE si avocat si dupa mai vedem, dar de sperat tot sper.
RazaDeSoare spune:
Claudi@, iti doresc multa putere si intelepciune. Inceputul o sa fie mai greu, insa in timp lucrurile se vor aseza. Trebuie sa fii lucida si sa gandesti fiecare pas de 2 ori. Si nu te lasa intimidata daca sotul va incepe sa planga sau sa se roage de tine cu promisiunea ca se va schimba de maine. Aminteste-ti ca traiesti asa de multi ani, si ca este din ce in ce mai rau.
Capul sus, poti trece peste asta!!
andacos spune:
Mey Claudia,nu te supara aiurea,ca n-am avut niciun moment intentzia de a te jigni!Imi pare rau ca asa ai perceput si acum si la faza cu pm-ul!
Inca odata imi pare tare ca asa ai intzeles,intentzia mea era alta!
Egal...mult succes si inca odata o viatza buna !
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
vikinga spune:
citat din mesajul lui ruxij Chiar asa? Nu se uita la veniturile tale? Eu stiu ca iti esaloneaza datoriile in functie de venituri, trebuie sa le platesti, dar poti sa platesti, sa zicem, 20Euro/luna pana la adanci batraneti. Eu nu stau in Germania, dar am mai auzit de situatii de acest gen si nu se ajunge la puscarie decat dc. nu platesti intentionat. Stiu ca poate veni portarelul sa iti ia lucruri din casa deasemenea. |
vikinga spune:
de cind ma tot tin sa-ti zic un aspect, uite ca mi-am amintit acum citind mesajul lui andacos.faptul ca nu stiai limba ori ca nu o stapineai la un nivel ridicat, cind ai semnat acele hirtii, e o dovada ca ai fost pacalita.normnal era ca avocatul aflat de fata sa solicite prezenta unui translator.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
kariguld spune:
Claudia, nu cred ca Dana (andacos)a vrut sa te jigneasca.
noi din afara vedem putin diferit lucrurile, aspecte care tie poate ti-au scapat. sa stii ca si eu imi iubesc mult, foarte mult sotul, da in vecii vecilor amin n-as accepta sa fac ceva ce nu sunt de acord doar ptr faptul ca-l iubesc! no, never! sotul meu a avut parteneriat cu un neamt intr-o firma. neamtul boem si cam smecher. cand sotul meu s-a prins cam ce vroia neamtul de la el ia spus pe fata ca el nu accepta sa incalce legea nici macar cu o virgula. si a refuzat sa semneze acte si sa ia decizii care i-ar fi creat probleme. a vb cu muncitorii intotdeauna pe fata, a fost sincer, n-a semnat state de plata masluite de ore si altele de gen. in final a renuntat de tot. iar cativa angajati "pe faza" l-au dat pe patronul neamt in judecata ptr neplata orelor. si desigur ca au castigat si a fost nevoit sa plateasca pana la ultimul cent.
si asta e o chestie minora, sa zicem, desi nu-i minora dupa mine.
dar stiu alte cazuri, unul recent sa lasat cu inchisoare, chestii frauduloase si inselatorii. de aceea te sfatuiam sa declari insolventa, ca nu stii ce se ascundea in spatele firmei. ce afaceri si ce invarteli faceau sotul si socrul si care mai era pe acolo.
inca un aspect care mie nu-mi iese din minte. faptul ca ai fost lasata pe autobanda cu doi copii mici si ti-a fost ridicata masina. iar sotul nu s-a sinchisit sa vina dupa voi. un tata caruia ii pasa de copii lui, zboara oricand si la orice ora sa-si salveze familia/copii. e foarte usor sa fii tata la adapostul casei, unde-i totul cald si bine, unde nevasta iti face mancare , copii sunt spalati si curati. asta face orice tata. mai greu e cand apar probleme la orizont. atunci se vede de fapt cu adevarat cum este tatal.
e bine ca te-ai hotarat sa mergi pe alt drum. ramai ferma.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Alina spune:
Kariguld,eu vad problema putin diferit .
Claudia l-a iubit infinit si deci a avut incredere oarba in el si in ce ii cerea el.Dar el?Ce fel de iubire e asta sa iti pui sotia intr-o situatie din asta,mai ales ca stii ce si cum faci si vrei sa faci?
Sincer,mi se pare ca a profitat de faptul ca nu cunostea limba,procedurile,tot.
Edit sa spun ca "nu cunostea limba"adica nu atit incit sa poti sa semnezi acte de nivelul asta.
Claudia,bine ca te-ai hotarit,sa nu mai dai inapoi orice ar fi,oricte piedici si rugaminti vor fi.
Esti tinara,ai viitorul in fata,e pacat sa ramii intr-o situatie fara iesire.Cel putin asa o vad eu.
kariguld spune:
Alina, e perfect normal sa vezi diferit de mine.
sigur ca eu vb din punctul de vedere al meu. daca nu stapinesc ceva bine, caut ajutor si informatii si abia apoi actionez. sotul meu cunoaste cam 80% germana, si intotdeauna cand a avut acte de semnat si-a luat timp sa le studieze cu atentie. ba au fost cazuri cand a apelat la traducatori (cazuri exceptionale).
si totusi, oricat de mult ne-am iubi partenerii de viata, sunt aspecte pe care trebuie sa le judecam cu mintea, nu cu inima. ca atunci e cel mai posibil sa dam gres.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!