As vrea sa am curaj sa divortez!
Raspunsuri - Pagina 6
Claudi@ spune:
Mamagiuliei, te admir, de cate ori te citesc, imi spun ca sigur se poate.
Victori , ca ai reusit, sper sa pot si eu.
Sunt la faza la care ma intreb, cum oare voi reusi, voi fi singura si nu voi avea nimic, 2 copii mici ce au nevoie de toata atentia. Le-o voi putea da, le voi putea sa le asigur siguranta zilei de maine? Daca o sa cad in depresii? Dar daca nu fac nimic, nici asa nu-i bine.
Ma sperie gandul, ca nu va veni nimeni seara acasa.
Cum voi putea lucra? Locuri in gradinite cu program prelungit nu sunt decat foarte putine, si foarte greu de primit,imi este si foarte greu sa-i trimit de dimineata pana seara in gradi.
Nu mai zic, locurile de munca nu-s usor de gasit si daca mai spui ca ai si doi copii, ti-ai dat foc la valiza. Binenteles ca mai sunt si oameni, cum a fost fostul meu sef,(s-a uitat putin cas cand am spus de copii dar tot mi-a dat o sansa si nu i-a parut rau), dar nu-s toti asa.
Nu-i deloc o decizie usoara si-i un proces destul de lung.
Fetele din De, stiti unde ma pot adresa intai, sa primesc ajutor? Trebuie direct la avocat, sau sa merg la arbeitsamt (ARGE), sau la protectia copilului?
Noi avem niste bani pusi pt copii, sunt asigurari, si nu as vrea sa-mi zica statul sa iau banii aceia, caci sunt pt copii, sunt toti banii de la alocatie acolo. In fiecare luna punem banii de pe alocatie in asigurarile astea. Sa cer sfatul la protectia copilului?
vikinga spune:
Claudia eu nu stiu concret care sunt pasii aici, dar dupa cite ai vazut si tu, peste tot ai nevoie intii de hirtii:)Presupun ca intii actele de depunre a divortului,( pina la urma ce cetatenie are sotul?), ca daca e roman cu cetatenie germana, o sa dureze pina o sa fii oficial femeie divortata. Dupa ce depui actele de divort nu inseamna ca trebuie sa pleci din casa. Ba poate pleca frumusel chiar el, chiria, daca nu e vb de o locatie luxoasa e suportata pt o perioada de timp de ajutoarele sociale.Si, fie vb intre noi, oricum ar fi, chiar daca nu platesti chiria, nu are cum sa te dea nimeni afara dintr-un apartament inchiriat dupa 3 luni de neplata de ex. mai ales o mama singura cu 2 copii mici. e ilegal.Tu trebuie sa soliciti un apartament social, pe la mine aici arata bine apartamentele astea, mamele singure au prioritate, si chiar daca sunt ieftine, pina si plata lor e suportata de primarii daca tu inca nu muncesti si dovedesti ca incerci sa gasesti job dar nu gasesti.Si pina ce primesti un apt social, rarisime cazurile in care proprietarul te da ilegal afara. Poa' sa faca scanadlul lumii, dar afara nu are dreptul sa te dea. Cum am zis, sper acum s anu fie vb d eun apt de lux la nu stiu ce chirie exorbitanta, ca atunci s-ar putea ca proprietarul sa nu-i pese de un eventual proces si ar putea sa schimbe yala si gata, anunta unde-ti sunt catrafusele, doar. insa si asa nu poate face asta dupa 2-3 luni de neplata.contractul de inchiriere e oricum pe numele sotului, tu ai sa faci unul doar pe numele tau cind ai sa primesti un apt social, sponsorizat de primarie. pentru ca la tine critice vor fi primele luni.Pe urma, legea aici stiu ca pune fostul sot la multe plati atunci cind femeia are in grija copii mici si nu poate inca munci, cind ultimul copil are 3 ani se mai schimba. Insa pina atunci el e obligat sa plateasca pina si chiria si f multe alte costuri.Si dupa 3 ani, oricum pensie alimentara.Daca munceste legal, ca asa de ii seamana tatalui, declara un faliment, sta si el pe ajutoare, restul la negru si uite asa poate ocoli frumusel orice plata.Tu tot il corcolesti si dai vina numai pe socru, dar sa stii ca din afara se vad lucrurile altfel...Cum mai sa nu miste cind copii is pe autostrada nopatea in ploaie??!!!Tu ai nevoie sa te organizezi putin si sa-ti pui ordine in ginduri, asa mai la rece, fara plinsete si treburi emotionale. Eu una functionez excelent cind am totul organizat asa cu liniute de la capat:), mi se par pe urma toate muuult mai simple.Si starea ta de neputiinta si frica nu e data de nasteri, e din cauza casniciei si problemelor in care traiesti.Si tare ma tem, ca si plinsul copiilor. Ca si eu am fost cite 2-3 zile plecata, sau sotul, ori mai iesim unul ori altul cu prietenele, prieteneii si poate venim la 3 dimineata si nu fac asa copiii.Ei asista la tensiunile voastre?Tu tre sa stii mai bine.Dar daca esti nefericita timp indelungat, nu e a bine.Is pe fuga acum, revin.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
Claudi@ spune:
Sotul meu e neamt curat.
Apartamentul nu-i luxos dar destul de scump, 800 rece, asa-s chiriile aici.
Nu-ti spun ce m-ai speriat acum, locuinte date de primarie, scheisse!!!?
Chiar nu as vrea sa ajung sa stau intr-o locuinta din asta, iar sotul nu stiu daca va putea plati ceva. Sper sa-si caute de munca.
Cu copii e alta pb, eu am incercat ca ai mei copii sa aiba o relatie f buna cu tatal lor si de aici si plansetele astea. Cand vine tati acasa, sarim in sus de bucurie stii chestii din astea si bine si el se ocupa foarte mult de ei, iese singur cu ei sa mai raman si eu in liniste. Iesim si noi singuri seara si venim noaptea acasa, dar cand pleaca tati este tragedie cu cel mare.(nu mereu)
revin ca urla cel mic de draci ca i-am luat tel din mana
helbi spune:
Claudia,
eu cunosc o familie cu 2 copii care stau intr-un apart.ocial.Mai precis, l-au primit acum 2 ani cimd amindoi ramasesera fara serviciu. Au primit bani de la ARGE si l-au renovat, au primit basi si si.au mai cumparat ce aveau nevoie si bani de mutare. Apart. e mare, 3 camere ,sufragerie, baie, wc de serv si bucatarie + balcom si keller. A fost distribuit in functie de nr de persoane. Acum, dupa 2 ani, muncesc amindoi, Nu mai primesc bani pt chirie de la ARGE sau Wohnungsamt, dar au ramas in locuinta. Si crede-ma, daca nu stii ca e sociala, nici nu ai de unde sa-tzi dai seama. Ei au mers direct la ARGE.......Jugendamt-ul cred ca te poate ajuta cu plata gradinitei pt copii si poate si cu loc la gradi. La ei cea mica, era prea mica de gradi atunci, iar cea mare era deja la scoala, de asta nu cunosc cum e cu Jugendamt.ul. Ei sta aproape de noi, am fost la ei in casa.......el neamt, ea poloneza.......au locuit intr-o casa superba, a mamei lui, iar dupa moartea ei, sora luile-aluat TOT si i-a aruncat in strada cu 2 copii mici. Gindeste.te ce soc pt ei...de la o casa cu 3 nivele, curte imense....au trecut la un apart social cu 4 camere....Dar, au zis ca asta e un nou inceput, ca nu-s nici primiis i nici ultimii care pot patzi asa si acum sunt fericitzi aici cu ce au.
Parerea mea e ca tu incerci sa te mintzi pe tine s sa.tzi tai tot elenul, gasind fel si fel de scuze. Suntem atitea mame singure cu copii, chiar crezi ca ai nostri copii n-au plins dupa tatal lor? Dar el a ramas in cont. tatal lor, ii viziteaza, dar nu mai e sotul nostru........
Apoi, se stabiliste program de vizta, deci ei se pot vedea in continuare..........Ca nu mai vine nimeni seara acasa...mdaaa.....te obisnuiesti......Pina sa bagi divortul, la nemtzi stiu ca trebuie sa stai 1 an separat.......POate ca ar trebui sa-i spui sotului tau ca te mutzi, ca ai nevoie de asta, ca nu mai potzi trai in minciuna care te inconjoara.........dupa ce te mut, vezi cum si daca se schimba in acest an de separare (parerea mea e ca nu se va schimba, dar........cine stie).....
Ma bucur sa aud ca ai asa prietene saritoare.
Multa putere in a lua ce decizie e mai buna pt tine si copii. Daca ei te vad linsistita si fericita, vor fi si ei la fel. Daca vad tensiuni si plisete, se comporta ca atare.
Sa-tzi dea Dumnezeu multa intelepciune si anul care vine sa aduca schimbari de bine in voata ta si a copiilor!
andacos spune:
Claudia,apartamentele sociale nu sunt sperietoare,ba chiar crede-ma ca eu am ramas uimita cit de bine arata !Pentru o femeie singura cu 2 copii,vei avea nevoie de 2 dormitoare,deci apartament cu 2 dormitoare!Nu-tzi fie teama ,ca nu te lasa statul !
Repet,mergi la avocat,el este cel care te reprezinta,stie ce si unde trebuie deschise usiole!Deci mergi la avocat si el va rezolva totul in numele tau!
Multa bafta!
editez sa fiu putzin mai explicita:Avocatul itzi depune dosarul si la Jugendamt,si la Arbeitsamt si te reprezinta si la tribunal!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
ADRIANNA spune:
Claudia,eu iti vb din propria experianta,divortata,2 copii.Am cerut ajutorul la Jungendamt si de acolo mi-ai trimis o doamna sa mearga cu mine peste tot.Tot la Jungendamt poti sa faci cerere de pensie alimentara ,daca el nu munceste iti dau ei 180 de euro de copil (in afara de alocatie) pana fac copii 12 ani.La Arge iti trebuie o hartie (facuta la primarie)cum ca vreti sa va despartiti si pana iti gasesti apartament poti sta impreuna cu sotul si Arge plateste jumate din chirie.Eu am cautat singura apartamentul 3 cam 75m² ,500 euro kaltmiete in Fellbach,arge plateste 502 euro la 3 pers.Si eu tot din cauza minciunii am divortat si am ramas cu datorii de 50mii euro.Cu doamna de la Jungendamt am fost la Schufa beratung si am rezolvat problema doar ca 5 ani parca nu pot sa fac credit la banca.
Sper ca ti-am fost cat de cat de ajutor,daca mai ai intrebari iti raspund cu drag
Claudi@ spune:
Eu ma feresc de copii, nu plang si incerc sa nu ne certam de fata cu ei, mai bine tin in mine, dar sunt constienta ca ei simt.
Am mai ridicat tonul la el de fata cu copii, dar nu certuri cu injuraturi sau urlete ca la nebuni, nu, certuri normale
Deci la noi injuraturile sunt foarte foarte rare si daca este ceva e spus in gluma, o singura data ne-am certat in masina destul de urat si ne-am jignit si nu mi-a placut, erau si copii de fata si am incetat eu, i-am zis ca-l dau jos din masina, copii nu trebuie sa auda asa ceva. Ne abtinem.
Azi dimineata am plans cand am scris mesajul aici si a venit Tony si m-a intrebat de ce plang, ca sunt suparata din cauza ca face el galagie? M-am simtit foarte naspa, nu-mi place sa ma vada copilul, nu cred ca-i nevoie. Dar de simtit tensiunile sigur le simte.
Cand am citit de apartamente sociale, deja imi inchipuiam ca sunt blocuri extra facute ca la noi in Ro la nefamilisti.
Mi-am amintit ca mi-a spus la beratungstele ca sa-mi caut eu intai apartament si dupa sa merg la ARGE, dar nu vad logica, ca si la ARGE sigur dureaza cu actele. Voi merge intai la ARGE si dupa vad ce-mi spun ei. Si voi vorbi si cu prietena fostului coleg a sotului care lucreaza la avocat sa vad daca-mi pot lua intai avocat si sa ceara el plata de la stat. Am tot incercat zilele astea sa dau de tipa asta dar presupun ca nu-s acasa caci nu rasp. la tel.
E foarte greu sa-ti faci ganduri, ca ce imparti, cum imparti. Eu nu am nimic, am venit cu nimic, deci nu am ce lua. Presupun ca mobila copiilor o voi lua, depinde si ce ap. am voie sa caut. Si sa stii ca primesti de la stat, e foarte greu.
Uite acum mi-am amintit, cand eram insarcinata cu cel mic, a mai venit o avalansa de minciuni, stiu ca atunci urlam in disperare de cauza. Chiar o data a batut vecina de sus in podea (locuiam inca in oras cu socrii) si am mers la ea plangand sa-mi cer scuze, si la urma tot ea si-a cerut scuze ca nu stia prin ce trec. Deci m-am mai linistit. Si daca urlam nu-l injuram. Sa nu va inchipuiti acum ca incep ca in Ro, cu mobila aruncata pe geam sau alte chestii.
Deci in concluzie, m-am schimbat in ultimile luni, sau de cand a venit cel mic pe lume, incerc sa nu ma cert, dar inainte , da urlam, si sincer acum mi-am amintit.
Claudi@ spune:
Adrianna, unde stai?
Despre care Fellbach spui acolo? E posibil sa stai langa mine si mai vii si din Constanta!? Eu am stat in Navodari.
Daca e vb de Fellbach langa Stuttgart si cred ca asta este caci altfel nu ai fi scris, stam aproape, eu stau in Schwaikheim, langa Winnenden.
A deci, vine cineva si merge cu tine peste tot, exact asta ma intrebam si eu, cum reusesti sa primesti pe cineva?
Si ai sunat prima oara la Jugendamt? Cum ai facut cu avocatul?
Mersi frumos ca te-ai oferit sa-mi raspunzi.
Claudi@ spune:
Andacos, eu nu am bani sa merg la avocat, astia cer direct banii, pana sa intri la ei. Si sincer nici de as avea 250 euro nu as mai da unui avocat atatia bani.
Cum pot merge la avocat fara bani? Stiu ca mai sunt si cei ce fac sociale arbeit, dar cum dau de ei?
helbi spune:
Claudia, nu avetzi in zona ceva de genul "Beratungsstelle für Frauen"? Ei iar te pot ajuta, merg cu tine la avocat si acesta trimite la sozial factura. Deci, nu paltesti tu nimic. Daca Adraina a trecut (din pacate) printr-o situatie asemanatoare, urmeaza sfaturile ei, ca e in tema. Poate chiar e mai bine sa incepi cu Jgendamt-ul ca astia sunt f sensibili cind e vb de copii.
Nu te speria cu apart. sociale. ARGE itzi va da bani pt mobila, TV, bucatarie, strictul necesar. Acum, daca tu vrei DVD si LCD nu cred ca itzi platesc..........lasal in plata lui cu tot ce are si vurmeaza-tzi drumul tau. In strada cu 2 copii nu vei dormi.