As vrea sa am curaj sa divortez!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Claudi@
Pe unde am fost toti au zis ca odata ce am semnat sunt vinovata, dar eu nu am fost instiintata niciodata de pb, mi se ascundeau actele, nu au vrut sa-mi dea nimic cand am cerut,
de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony 07.04.07 si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8455390b7c8da0bcea185a&source=category&category_id=all" target="_blank"> Nico 23.02.09
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Din pacate esti. Poti spune ca ai fost escrocata de socru, si asa si e, dar esti adult si odata ce ai semnat ceva, nu cred ca mai conteaza de ce ai facut-o (naivitate, neglijenta...), atata timp cat n-ai fost constransa. La fel e si cu sotul si cumnata ta. Faptul ca tatal lor e manipulator nu e o scuza. Sunt adulti si raspund in fata legii pentru actiunile lor. Si asa e normal sa fie.

Daca toate lumea ti-a spus ca singura solutie e falimentul privat, poate ca e intr-adevar singura. Tu ai vrea sa demonstrezi cumva ca socrul v-a manipulat pe toti si toate datoriile sa treca pe numele lui, dar este posibil? Repet, sunteti adulti, aveti discernamant, n-a existat constrangere fizica, n-au existat acte falsificate, ati semnat - in fata legii sunteti responsabili pentru actele voastre.

Singura ta preocupare trebuie sa fie copii si siguranta lor (si implicit situatia ta financiara). Sotul, firma, socrul, cumnata - treaba lor, sa se descurce comme des grands. Cum isi astern, asa dorm.

Edit: fetele te-au sfatuit bine, aduna orice ar putea constitui o dovada a manipularii / escrocheriilor socrului sau sotului. Poate reprezinta o circumstanta atenuanta in fata legii. Dar vad cum ai putea fi complet exonerata de vina de a fi semnat diverse acte cu ochii inchisi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Ellej, normal ca ai dreptate, stiu si eu. Dar tot ma oftic, si as vrea ca ei sa plateasca. Eu nici in ziua de azi nu am primit nici un act.
Nu stiu nimic de datorii, sunt chestii ce le-am aflat singura si nu stiu cum sa aflu cate datorii sunt intradevar.

Nu mai stiu cine zicea de emisiunea de aici cu Raus aus dem schulden, m-am gandit si eu, dar nu vreau sa ajung la TV. Deci asta mai lipsea! Am fost si la steuerberater (nu stiu cum se cheama in ro) si degeaba, sunt multi care nu-si dau interesul. Se vedea ca nu are chef, tot asa m-a trimis la avocat.Avocatul nu ma poate ajuta decat sa bage faliment, dar eu vreau sa aflu care sunt de fapt datoriile si daca exista vreo sansa sa pot iesi din ele. Sunt cazuri in care se pot stopa pt un anumit timp, si dupa sa incepi sa platesti rate, dar nu stiu unde sa merg sa aflu. Nu stiu nici unde sunt cu datoriile, cat am sigur si unde am. Nu am nici un act in casa, nimic, tot este la socri si acolo doar cu politia pot merge.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Claudi@

Ellej, normal ca ai dreptate, stiu si eu. Dar tot ma oftic, si as vrea ca ei sa plateasca. Eu nici in ziua de azi nu am primit nici un act.
Nu stiu nimic de datorii, sunt chestii ce le-am aflat singura si nu stiu cum sa aflu cate datorii sunt intradevar.

Nu mai stiu cine zicea de emisiunea de aici cu Raus aus dem schulden, m-am gandit si eu, dar nu vreau sa ajung la TV. Deci asta mai lipsea! Am fost si la steuerberater (nu stiu cum se cheama in ro) si degeaba, sunt multi care nu-si dau interesul. Se vedea ca nu are chef, tot asa m-a trimis la avocat.Avocatul nu ma poate ajuta decat sa bage faliment, dar eu vreau sa aflu care sunt de fapt datoriile si daca exista vreo sansa sa pot iesi din ele. Sunt cazuri in care se pot stopa pt un anumit timp, si dupa sa incepi sa platesti rate, dar nu stiu unde sa merg sa aflu. Nu stiu nici unde sunt cu datoriile, cat am sigur si unde am. Nu am nici un act in casa, nimic, tot este la socri si acolo doar cu politia pot merge.

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony 07.04.07 si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8455390b7c8da0bcea185a&source=category&category_id=all" target="_blank"> Nico 23.02.09
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Din pacate nu stiu cum e in Germania, fetele de acolo te pot indruma cel mai bine. Nu poti face o plangere la politie, unde sa explici exact situatia ta si ei sa investigheze si sa afle concret ce datorii ai, catre cine, la ce banci? Ma gandesc ca acolo mecanismele publice trebuie sa fie mult mai bine puse la punct decat in RO.

Mergi la inceput

Trebuie la avocat si ei fac citatie sa elibereze actele si daca nu o fac in termenul dat de ei, se duc cu politia, un circ enorm si pe care am incercat sa-l ocolesc.
Am vrut sa fac si plangere de escrocherie si ar mai fi cativa care ar mai pune o plangere peste a mea, dar nu as vrea sa ajungem la asa ceva. Nu pot sa fac asta, nu-mi ajuta la nimic,nu ma scapa de datorii. Ma gandesc la sotul meu care va fi distrus.
Din afara e usor, dar sa faci asta trebuie o mare portie de curaj. Sunt chestii pe care nu vreau sa le am atarnate de umerii mei, cum ar fi intrarea in puscarie a socrului. Deci daca eu merg la politie si plus ceilalti intra sigur.
E foarte greu de luat hotararea.

Mergi la inceput

Tu iti faci procese de constiinta pentru cine nu merita (socrul). Nu vreau sa te sfatuiesc intr-un fel sau altul, e adevarat ca din afara lucruile par mult mai simple, dar realizezi si tu ca asa nu se mai poate.
Ceva trebuie sa faci si orice solutie vei alege, usor nu-ti va fi (doar ca poate fi mai usor pentru tine - plangere la politie, sau mai usor pentru ei - tu le platesti datoriile fara scandal). Inteleg ca nu vrei sa-ti distrugi socrul si nu vrei nici sa suferi tu preluand toate datoriile. Dar exista o a treia cale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Claudia, eu tzi-am sugerat "Raus aus den Schulden" pt ca am vazut cazuri ca al tau rezolvate. Nu stiu daca chiar ai ajunge la TV, dar sa pui o intrebare nu cred ca te costa nimic. Esti o femeie singura cu 2 copii, mintita in continuare de sot si familia lui, bagata in datorii tot de ei........gindeste-te bine, mai ales la copii. Si, sa stii, c cit sunt mai mici, cu atit suporta mai bine divortul (a mea avea 2 ani jumate la vremea despartirii si a suportat ok, Copii unei prietene din RO au 11 si 9 ani si a trebuit sa ajunga cu ei la psiholog.....)

Eu am nr de tel al unei avocate specializate pe divorturi si pb. Ausländerilor, dar e aici in Frankfurt. Am cunsocut-o la un seminar, personal nu am avut nimic de-a face cu ea (eu am divortat in ro, dupa legile de acolo, care, personal, din pctul de vedere al Unterhaltului, mi s-au parut mai avantajoase.......pe de alta parte, la vremea respectiva, nici nu stiam unde sa bag divort aici). Daca vrei, itzi dau nr ei de tel si sun-o.Stiu ca tu vb germana, deci, n-ar fi o pb.

Daca stai chiar in Stuttgart, sau potzi ajunge acolo, incearca si mergi la Amtsgericht si,pt 10 euro(uneori si pe gratis) primesti consultanta unui avocat. Vezi ce te sfatuieste si el ACUM, nu ce te-au sfatuit avocatzii la care ai fost, acum 2 ani.

Daca mergi la Jugendamt, si ei te pot ajuta cu sfaturi. Eu itzi spun din auzite, de la coneva care a trecut prin pb aici. Eu personal, n-am avut de-a face cu aceste institutii (noi ne-am despartit pe cale amiabila si avem relatzii bune si acum). Pt casa, te potzi adresa la Sozialamt, desi acum sunt unitzi cu Arbeitsamt-ul. Tot de la Arbeitsamt potzi obtine bani sa te mutzi si, dac anu ai nimic, te finanteaza sa-tzi cumperi ce ai nevoie. Te pot ajuta si cu job-ul....deci, ceva cai deschise si de partea ta ai aici.

Sa-mi spui daca vrei nr de tel al avocatei si-l caut. Ea a tzinut la noi la scoala 2 seminarii: unul pe tema divortului unei straine aici (la asta n-am fost) si unul pe tema banilor, finantare (la asta am fost). Daca mai imi amintesc din ce povestea tipa carea a trecut prn pb (o sirboaica e, cu 2 copii), itzi mai spun.

Mergi la inceput

helbi, mersi, dar nu cred ca pot vorbi tot, numai prin telefon. In ianuarie voi merge sigur aici la socialamt sau arbeitsamt si voi cere ajutor.

merg sa ma intind ca m-a prins o raceala si ma doar toate oasele si capul.nu ma mai pot tine pe picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Claudia,eu te cred cu avocatzii ca n-ai gasit niciunul care sa fie pe placul tau,insa o exista unul cu care sa comunici fara probleme si dispus sa te ajute!

Nu te mai gindi la socru,nu te mai gindi la familia sotzului,gindeste-te la situatzia in care te-.au adus,gindeste-te la copii tai!

Deschide cartea de telefon si-stiu ca poate parea ciudat,uita-te pe lista avocatzilor si du-te la ala cu care rezonezi dupa nume!

Doar un avocat te poate sfatui ce sa faci,care sa fie planul tau de actziune pe viitor!

Decizia itzi aprtzine,asa cum si viitorul copiilor tai!Lasa mindria prosteasca deoparte,cere ajutor ca doar asa potzi iesi din marea mocirla!Sa nu te superi,dar asta este realitatea!Multa bafta itzi doresc!

Dana

Ps.Eu cred ca insolventza trebuie sa bagi(stiu ca asta implica foarte multe lucruri urite pe viitor si incomode)insa indiferent unde te vei angaja si cit vei cistiga,cei carora le datorezi bani vor fi pe urmele tale!Nu mai are rost sa mai spun nimic,decit...mergi la avocat!El va derula totul in numele tau,inclusiv ajutorul social(Andreia are dreptate,tu nu vei plati avocatul odata ce ai solicitat ajutor social)si restul formelor legale pentru a te pune pe tine la adapost!

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Claudia,eu te cred cu avocatzii ca n-ai gasit niciunul care sa fie pe placul tau,insa o exista unul cu care sa comunici fara probleme si dispus sa te ajute!

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

eu as sugera sa cauti o femeie avocat; altfel te asculta si altfel 'conecteaza' cu problemele tale decat un barbat.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

nici nu stii cat de puternica esti. doar daca vrei. si desigur ca poti sa faci, absolut tot ce doresti sau ai in gand, iarasi, doar daca vrei.
nu exista pe lume nu pot, asta nu merge, la mine nu se poate, nu functioneaza.....

acum, asculta-ma cu atentie, nu interpreta gresit ce-ti voi spune mai jos. gandeste-te ca imi pasa de tine, de aceea iti spun.

-cat de departe crezi ca e sotul tau de tatal lui? la caracter ma refer. daca i-ar pasa catusi de putin de copii lui (retine, am spus i-ar pasa, nu sa-i iubeasca) ar face ceva si s-ar fi schimbat de mult. si nu ar permite atata suferinta peste tine, sotia lui si mama copiilor lui.
-esti constienta ca poti ajunge la inchisoare? ca iti pot fi luati copii de la tine? ca poti fi acuzata ca-i expui? cred ca-ti iubesti copii.
-stii cred ce inseamna sa ai datorii in Germania? mai ales daca ai semnat acte. condamnare. mie si cateva mii de euro mi se pare suma mare, dar 60 chiar 70 de mii de euro!!! este enorm, enorm!

sper ca nu te-ai suparat, inca n-am terminat.

nu uita, mie, o straina imi pasa de tine!

spui ca ai fost la avocat si a stat cu ochii pe ceas. cand mergi la avocat, nu mergi cu atitudine slugarnica: "stiti.....as vrea....daca e posibil...bla...bla....bla." NU! te duci de pe pozitia omului care vrea sa rezolve ceva. avocatul e slujitoru tau, tu esti stapanul. "eu sunt X si vreau sa rezolv cutare si cutare. vreau sa-mi dati informatii despre si despre. stiu ca am drepturi, vreau sa le stiu pana la ultima virgula." avocatul trebuie sa vada hotarare la tine, nu temeri si frici si vb de pe varful buzelor.

spuneai ca nu vrei sa pleci din oras ptr ca ai prietene. crezi ca prietenelor tale le pasa de tine? ce pret pun ele pe prietenia voastra? daca ai fi prietena mea, cu siguranta nu te-as lasa si as face tot ce mi-ar sta in puteri sa te ajut. sotul tau si asa e pe un drum gresit, cat crezi ca e de la minciuna la manip.u.l.are? o linie foarte subtire, care se poate rupe oricand. stii cine va suferi atunci?

fiecare om are capacitatea de a se rupe de trecut, de a merge inainte. nu mai repeta "asta nu se poate, nu le pot face asta, la mine nu merge, am prietene, m-am gandit si eu dar eu nu pot si altele de gen".
tu poti! tu esti puternica! ai in tine resurse nedescoperite inca!

rupe lantul care te-a infasurat atatia ani. fa-o ptr copii tai!

eu as lua copii si as pleca departe, departe. nu mi-ar pasa de nimeni si nimik, mi-as baga picioarele in toate prieteniile si rudele.

ce planuri de viitor ai tu? cum iti vezi viitorul apropiat? stii ca, [] copii vad si simt tot ce se petrece intre voi?

editez sa mai spun ca nu trebuie sa-mi raspunzi mie la intrebarile pe care le-am pus, trebuie sa te gandesti la ele in linste si sa te ridici la lupta.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput