Buna ziua,
prin august am gasit un papagal Rosella in curte; am ingrijit-o si acum sta in casa cu noi atat in colivie cat si libera prin sufragerie. Acum, am gasit 2 oua pe care le-a facut undeva sus si le-a scapat pe jos, spargandu-se.
Intrebarea este ce trebuie sa fac? sa ii fac cuib sau nu? nu a fost fertilizata neavand contact cu mascul.
Multumesc pentru raspuns si ajutor
Ana Radut
exclusive for RACE lovers
www.lucianradut.ro
Pai si gainile fac oua chiar daca nu au cocos prin preajma. Si femeile ovuleaza chiar daca nu fac sex.
Da, stiu ca e normal sa faca oua! dar intrebam pe cineva care stie cum trebuie procedat pentru a proteja atat ouale cat si papagalul. Am citit pe alte site-uri ca femela se poate epuiza daca face oua si ar trebui sa ii fie inhibata dorinta de a le depune daca este singura si nu are mascul.
Imi poate spune cineva daca stie mai multe despre asta?
Multumesc,
Ana
http://anaradut.weebly.com
Din cate stiu eu (ca amatoare si posesoare de papagali) se mai intampla ca unele femele sa oua fara cuib si fara mascul. Nu-i pune cuib, pentru ca daca il are, va fi stimulata sa mai oua si apoi sa cloceasca, iar asta o va epuiza. In mod normal, le pui cuib daca sunt un cuplu si vrei sa faca pui, caz in care, pe perioada clocitului, masculul se ocupa sa hraneasca femela sau la unele specii chiar sa o inlocuiasca la clocit pana mananca ea. In cazul rosellei tale, ea fiind singura, n-ar avea cine sa o *ajute*...si s-ar epuiza, ouand si clocind degeaba.
Mananca bine? Ii dai calciu si vitamine?
Deocamdata, n-ai ce face decat sa astepti sa-i treaca ouatul, avand grija, in acelasi timp, sa se hraneasca convenabil.