Timpane perforate!?
Buna ziua! Ajutati-ma va rog cu un sfat, o parere. Eu si baietelul meu am racit foarte tare. Din fericire el este mai bine acum , ia antibiotic, nu mai face febra doar mai tuseste. Eu insa sunt intr-o stare critica de 5 zile: nas infundat , stare generala fff proasta, dureri eterne de cap. Aseara insa , pe langa asta, a inceptut sa ma doara f tare o ureche. O durere insuportabila , mai puterinica decat durerea de masea. Mi-a pus sotul otocalm in urechi dar durerea a continuat pana cand , crezand ca nu mai rezist, am auzit o pocnitura si apoi ca o eliberare de presiune. Durerea a disparut brusc. Apoi a inceput sa-mi pocneasca urechea si sa secrete un lichid. Asta la urechea dreapta.Astazi am patit acelasi lucru si la urechea stanga. Mi-am pus tampoane de vata in urechi si le-am scos imbibate. Credeti ca este posibil sa mi se fisurat timpanele ? Acum nu ma mai dor , dar curg si am din cand in cand acele pocnituri in urechi. Ce as putea face inainte de a ajunge la medic? Intreb deoarece acum chiar nu pot pleca , sunt singura cu copilul bolnav si nu-mi pot permite sa-l car dupa mine la spitalul de adulti. Multumesc pentru orice parere sau sugestie.
Editez sa spun ca tocmai mi-a curs un strop de snage din urechea dreapta.
Raspunsuri
szivarvany spune:
DU-TE acum la ORL !
Sau macar cand ai cu cine lasa bb-le la primul spital care are urgenta 24 de ore.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***
liliana83 spune:
Multumesc Mamagiuliei! Probabil voi merge la noapte dupa ora 10 :(, abia atunci vine sotul acasa. Parca prea multe s-au adunat in ultimul timp.
szivarvany spune:
Du-te cu incredere la ORL ca sigur vei gasi un medic care sa recunoasca problema.
Eu am avut otita seroasa anul trecut, am mers la tratament si este totul in regula.
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***
liliana83 spune:
Revine. Ieri dupa ce am scris aici am reusit sa ajung la medic. Am otita medie supurata. Cica timpanele nu sunt perforate. Fac tratament cu gentamicina injectabil si augumentin capsule . Problema este ca de ieri pana azi auzul mi s-a degradat f tare. Daca nu sunt atenta nu mai aud nici macar telefonul care face un zgomot destul de puternic. Va rog sa-mi spuneti daca ati trecut prin aceasta problema , auzul a revenit total sau se ramane cu sechele?Ma ingrozeste gandul c-as putea ramane atat de surda.
szivarvany spune:
Prpbabil trebuie sa astepti ameliorare dupa 2-3 zile de antibiotic.
Eu aveam urechea infundata si mergeam la aspirat din 2 in 2 seri.
liliana83 spune:
Mie nu mi-a zis nimik de aspirat. Ce inseamna acest lucru?Mamagiuliei, spune-mi te rog, ce-ai facut ca sa eviti sa intre ape in ureche? Vine Craciunul ... si nu pot sa stau nespalata atunci... De unde as putea sa cumpar niste dopuri pentru urechi? Tie ce tratament ti s-a prescris?
szivarvany spune:
Eu am avut antibiotic si picaturi, apoi am facut o frumoasa candida pe timpan si am primit alte picaturi. Am avut otita seroasa si trebuia aspirat. N-am nicio problema ulterioara.
In ureche la baie: vata imbibata in ulei ! Eu am mai avut acasa niste dopuri ramase de la un rmn, dar mai practica era vata cu uleiul.
XIO spune:
Gentamicina este oto si nefrotoxica intreaba-ti medicul despre asta si spune-i ca ti s-a diminuat considerabil auzul.
***Fur is for petting**
www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/
liliana83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Gentamicina este oto si nefrotoxica intreaba-ti medicul despre asta si spune-i ca ti s-a diminuat considerabil auzul. |
XIO multumesc de raspuns. Din pacate abia acum l-am vazut, cand am postat eu ultimul meu mesaj pe al tau nu-l vazuseam , sau nu aparuse inca. Eu stiam ceva despre faptul ca gentamicina ar crea probleme de auz, i-am spus asistentei care-mi face tratamentul , si-a zis ca ea n-a auzit de niciun caz si ca asa daca ma gandesc pot sa fac si soc anafilactic.Eu medicului orelist i-am spus ca aud prost asta inainte de-a incepe tratamentul , dar fiind in situatia acea groaznica am uitat sa-l intreb de toxicitatea gentamicinei. Eu acum am 6 zile de tratament , ma simt bine, dar inca am urechile infundate si aseara au inceput sa ma intepe. Eu de aseara ma tot gandesc la asta de cand am citit prospectul la gentamicina. Maine merg la control , dar deja faptul este consumat .Daca-mi mai spune ca trebuie sa mai continui tratamentul voi refuza. Ma ingrozeste gandul ca mi=-as putea pierde auzul . In aceste momente ma gandesc ca e bine chiar daca as ramane cu auzul pe care-l am acum.