Baigli cu drojdie sau cu praf de copt
buna
ma poate invata cineva sa reusesc sa fac un baigli cu nuca/mac?
evident am cautat pe net n-spe retete, cu drojdie, fara, cu untura, fara untura, insa nu mai am nervi dupa 4 cozonaci esuati sa mai dau gres iar si cu baigli. mi-e clar ca nu ma mai apuc de cozonaci pt craciun anul asta si gata, dar macar un baigli sa pot face....
merci
lia
Raspunsuri
A_driana spune:
eu am reteta asta de la socra-mea...chiar si prima data cand am incercat-o mi-a iesit extraordinar...asta fiind acum 2 ani, si de atunci doar asta o fac...inclusiv anul asta
700 gr faina
225 gr unt
38 gr drojdie
un pic de sare
3 linguri zahar praf(si 1 pachet vaniliat)
3 galbenusuri de ou
lapte cat cuprinde
(ea avea reteta pt 2 corzi, dar in tava mea incap 3 corzi, de aia cantitatile sunt asa ,fixe'...deci ies 3 corzi)
Se pune faina intr-un bol, sarea si zaharul. Peste faina se pune untul si se freaca pana se sfarama tot. Se face un mic ,cuib' la mijloc, se pune drojdia, apoi laptele caldut (se freaca drojdia cu laptele pana se omogenizeaza), apoi adaugi galbenusurile si se amesteca cu drojdia si se tot pune lapte pana se omogenizeaza cu toata faina...dar sa nu fie nici prea moale...sa fie o coca buna de intins.
Daca faci exact asa cum ti-am scris, si respecti cantitatile, garantez un baigli delicios. Daca n-ai inteles ceva din ce am scris, poti sa ma intrebi.
Iti doresc spor la treaba .
Eu chiar acuma joi voi face baigli, o coarda cu mac, 2 cu nuca.
p.s. daca il faci, astept impresiile...sper sa-ti placa
A_driana , de minunea mea David-Andrei
szivarvany spune:
BAIGLI ESTE BAIGLI PENTRU CA E FARA DROJDIE ALTFEL E COZONAC.
Ioi, ma scuzati, dar atata am tooot repetat asta
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/9650/Baigli/
aici reteta in imagini.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***
A_driana spune:
la baigli conteaza mult sa fie aluatul subtire si umplutura muuuulta...acuma, ca se face cu drojdie sau nu...
A_driana , de minunea mea David-Andrei
Mindy spune:
imi ploua in gura.
baigli cu mac e preferaul meu. nu stiu daca reusesc sa il fac anul asta.
eu cand cumpar mac trebuie sa cer din spate de la sectia patiserie, si nu imi dau astia mult (abia pot sa umplu 2 bailgi), nu stiu de ce, poate ma suspecteaza de trafic cu narcotice.
si eu il fac ca in reteta data de mamagiuliei.
am un amic polonez, el face de fiecare Craciun baigli, cred ca e traditional si in zona lui, dar il face cu putin mac si abia pune zahar.
szivarvany spune:
Mindy, o tura iei tu, o tura sotul si tot asa
Oricum, tare faza cu suspecta
Eu azi sau maine fierb "cremele" si in 23 seara le bag la cuptor.
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***
alina.n spune:
Eu nu am facut niciodata dar cred ca am mancat din comert.
Am vazut si reteta de pe culinar si as incerca sa o fac, voiam sa va intreb voi la cremele acelea cat lapte puneti?Si cata smantana ia in general coca?
mami de Naty (10.04.2009) si cuAlex 32+
szivarvany spune:
Alina, eu le fierb cred azi si voi masura laptele in ml.
Smantana - asta e "cat curprinde", trebuie sa iasa un aluat elastic gen plastilina, usor de intins. Dar e bine sa ai macar 400-500 g smantana acasa cand te pui si faci cu minim 20% grasime, ideal ar fi sa gasesti smantana de la tarani.
szivarvany spune:
http://community.webshots.com/album/353047377DQrNGj?start=84
aici incepe "baigli-ul" de 2010.
In 300 g nuca macinata - se pun 300 ml lapte rece si MULT zahar.
In 500 g mac macinat - se pun 400 ml lapte rece si MULT zahar.
silvi_2005 spune:
Asta e reteta de la cel mai bun baigli care l-am facut si mancat eu Baigli cu nuca care o sa il fac din nou de Rev anul asta . E cu drojdie dar cum vedeti din poze e baigli .
alina.n spune:
Multumesc Daria, inteleg ca si macul trebuie macinat.
mami de Naty (10.04.2009) si cuAlex 32+