Insuficieta luteala
Buna fetelor!
Desi va citesc de foarte multa vreme abia acum m-am hotarat sa ma alatur si eu voua pe acest forum. De aproximativ 2 ani sunt eu o aspiratnta la titlul de mamica. Anul trecut am reusit sa raman insarcinata, dar bucuria nu a durat mult timp deoarece sarcina s-a oprit din evolutie la 8 saptamani. A urmat chiurestajul, luna acesta se implineste un an, timp in care nu am mai reusit sa raman insarcinata. Mi-am facut toate analizele premergatoare sarcinii, care au iesit bine. Am avut o infectie cu ureaplasma, pe care am tratat-o insa. Doctorii imi spun ca nu am nicio problema, sa mai astept, sa nu ma mai stresez insa nu mai pot...Imi doresc foarte mult sa raman insarcinata si nu stiu de ce nu se mai intampla. De curand mi-am facut si analizele hormonale si mi-a iesit progesteronul f mic, in ziua 20: 1.4 nmol/L. Diagnosticul a fost insuficienta luteala si am primit tratament cu utrogestan din ziua 12 a CM pana in ziua 25, 2 caps/zi. Din cate stiu, progesteronul administrat inainte de ovulatie o inhiba.
S-a mai confrunat cineva cu acesta situatie? Cum ati reusit sa tratati acesta insuficienta luteala si sa ramaneti insarcinate?
Va multumesc si sper sa nu ocoliti intrebarea mea.
Raspunsuri
anchusa spune:
Buna miha_82
Nu stiu daca sunt cea mai in masura sa iti raspund,ce pot sa-ti spun e ca de ceva timp studiez cam ce sa postat la naturiste si homeopate si au fost acolo fete cu aceiasi problema ca a ta si au avut succes.
Pe scurt pot sa-ti spun ca au folosit:
-napraznic ceai si pulbere sau capsule;
-cretisoara ceai;
-coada soricelului tinctura;
-vitex agnus castus comprimate
anchusa spune:
Scuze, m-am grabit(vitezomanul Gica) si netul imi merge tare rau.
E bine sa intri sa urmaresti ce s-a scris.Sunt fete care au reusit usor ,dar sunt si fete la care au aparut complicatii(au gasit o cauza de infertilitate mai grava).Ai de unde sa te inspiri:ce investigatii sa mai faci sau ce tratament sa urmezi.
Multa bafta!
Perseverenta duce la reusita!
Joy21 spune:
La mine a functionat cu succes Duphaston, 1/zi administrat dupa ovulatie timp de 10 zile. Din prima luna s-a vazut rezultatul
Inainte luasem si utrogestan dar fara rezultat.
Sper sa revii in curand cu o veste buna.
miha_82 spune:
Joy21, ma bucur ca ai reusit sa fii mamica. Tu de unde stiai cand ai ovulatia? Ai fost la monitorizare?
Sper sa vina si la mine