Boala Hashimoto si probleme ginecologice
Buna ziua
Am tot citit multe postari de pe acest forum care sincer mi-au fost de folos in momente cand nu mai stiam ce sa fac!
Sa va povestesc...
De doi ani am inceput sa nu ma simt bine, am umblat la o multime de doctori...initial mi s-a spus ca am depresie, pe urma boala inflamatorie pelvina ca din vara anului 2010 sa descopar ca sufar de boala autoimuna hashimoto care poate da depresie...chist ovarian.
In fine...am urmat tratament pt chist, tiroidita momenan nu o trataez pentru ca nu e cazul. De fapt am tratat-o cu eutyrox o luna, am intrerupt, am luat ceva homeopatic si mi s-a reglat ff bine TSH-ul ( a scazut de la 4,72 la 3,88.
Problema mea este zona pelvina...ma chinui de 2 ani. Am dureri mari la ciclu , ovulatie si nu numai. Simt ca ceva se inflameaza in interior dar daca iau antiinflamatoare e egal zero, antibiotic la fel. Senzatia deja ma scoate din minti. Am fost la o gramada de ginecelogi in orasul meu. Ma gandesc sa ma duc la cluj sa vad daca de acolo mi se spune ceva. Poate oare boala asta autoimuna sa ma dereglaze ginecologic si sa imi dea stari neplacute?
Un sg medic ginecolog ( stagiar) mi-a spus ca anatomia mea e mai ciudata. In urma nasterii mi s-a lasat uterul iar ovarele nu sunt la locul lor. Dar a fost singurul care mi-a spus asta.
Imi puteti recomanda un ginecolog bun in clulj? Dr Cruciat Gheorghe e ok?
Plus ca un ginecolog din orasul meu mi-a zis sa imi iau gandul sa fac alt copil pt ca sigur l-as face bolnav. Asta a venit ca o lovitura in moalele capului.
Poate nu am fost prea coerenta sau ambigua, ma scuzati, dar sufar de ceva timp si nu mai stiu ce sa fac!
Multumesc!
Raspunsuri
Cristina_C spune:
Pentru Hashimoto trebuie sa iei tratament toata viata, chiar daca ti-ai reglat momentan hipotiroidia si acum ai un TSH normal. Este o boala cronica, procesul autoimun merge inainte, probabil ti-au si iesit la analize anticorpi impotriva tiroidei.Cine a considerat ca e cazul sa intrerupi tratamentul? Asa ceva nu se face. Eu as zice sa mergi intai la endocrinolog si apoi la ginecolog. Eu am facut boala asta la un timp dupa nastere, dar stiu ca poti fi foarte bine gravida avand-o si ca faci copiii sanatosi atata timp cat urmezi tratamentul in timpul sarcinii. Asta sigur! Doctorul acela nu stie ce vorbeste.
Multa sanatate!
nataroman spune:
Am consultat pana acum 2 endocrinologi din orasul meu, primul a zis sa fac tratament 2 luni dupa care sa refac analizele cel de al doilea mi-a zis sa nu iau momentan ca nu e cazul, fiind subclinica boala mea. Acum eu incotro sa o iau? Cu cine sa vorbesc? Sunt derutata!
Cristina_C spune:
TSHul de 4 si ceva e doar un pic peste limita, e adevarat, de asta intreb si de anticorpi anti TPO.
Uite un site util cu informatii unde poti posta si intrebari si iti raspunde in cateva zile un endocrinolog: http://tiroida.ro/
In Romania stiu de Institutul Parhon din Bucuresti.
edit: uitasem sa pun linkul
nataroman spune:
Da, sunt sigura, mi-a iesit antiTPO 402 cand trebuiau sa fie mai mici de 35. Ecografia arata sructura inomogena a tiroidei cu un mic nodul 6/7 mm pe partea stanga! Am sa merg la alt endocrinolog sa vad ce zice. Dar Hashimoto poate da probleme ginecologice?
MS!