Reconditionare mobila
Buna!
Stie careva vreo solutie pentru acoperit ciupiturile mobilei.
Mobila noastra este relativ noua (are maxim 2 ani) si deja are locuri unde este ciupita. Vinovatii cred ca ii banuiti. Ajunge sa va zic ca am doi baieti si cred ca toata lumea este lamurita.
Problema este ca nu vreau sa lacuiesc intreaga mobila intrucat nu este stricata toata (inca) dar are locuri (in general pe canturi) unde are ciobituri si as vrea sa le acopar pentru ca sunt decolorate fata de mobila.
Ma gandesc s mai tin cativa ani mobila pana se inalta si cel mic si abia apoi sa o schimb ca nu imi permit anual mobila noua.
Si daca tot sunt la intrebari: o solutie buna de curatat canapeaua stie careva? Ca Vanishul si Biocarpetul nu mi-au curatat-o frumos. Adica este cu valuri.
O zi fumoasa va doresc!
Raspunsuri
sabineta spune:
Daca mobila ta este din PAL, la magazinele si atelierele specializate gasesti "ceara" de culori diferite, special conceputa pentru a umple zgarieturile.
mirela.d spune:
Am si din pal si din lemn. Si culmea este ca lemnul este mai avariat decat palul.:(((( Dar am si acolo probleme. O sa intreb la magazinele de profil. Multumesc de sugestie.
sabineta spune:
Pentru PAL, sigur rezolvi cu ceara despre care ti-am spus. Arata de fapt ca 'batoanele' de plastelina.
Din pacate, mobila din lemn esde de obicei furniruita, asa ca...
Succes
CorinaDani spune:
pentru ciobiturile de pe canturile mobilei furniruite cred ca poti incerca sa le mai estompezi cu marker sau carioca de culoare apropiata de cea a furnirului. eventual poti da si cu putin lac incolor, dupa ce corectezi.
cat despre curatarea canapelei, ti-as propune sa incerci produsele din gama Sano, exista ceva si pentru covoare/tapiterii.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
mirela.d spune:
Corina, multumesc pentru idei. Voi incerca gama Sano.
In ceea ce priveste coloratul mobilei.... nu stiu cat va merge. Nu numai ca nu stiu daca nimeresc culoarea dar efectiv mobila din sufragerie este ciobita vizibil. La noi in dormitor cred ca va merge si pentru ca este neagra mobila si atunci este usor de colorat dar si pentru ca ciobiturile sunt minore. In sufragerie.... imi vine sa plang numai cand ma uit. Trebuie sa ajung neaparat la un magazin de specialitate dar cum astia ai mei au fost numai bolnavi de o luna incoace.... nu am avut timp.
dicirstea spune:
Ar mai fi o solutie sa o acoperi cu un autocolant in nuanta lemnului. Am vazut pe la magazinele de bricolaj, mi se pare mult mai eficient asa, plus ca ala poate fi si scris cu carioca si varsat apa .
Tu esti o fericita ca ai cantat "multi ani traiasca" de 2 ori mobilei tale. A mea nu are decat 2 luni jumate, dar tot 2 baieti am si eu...as ca te inteleg.
Daca nu gasesti autocolnat nuanta mobilei tale, poti lua unul transparent sau usor matuit, si sa le pui dupa ce repari mobila. Macar ii mai prelungesti viata
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA
www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2
A DOUA MINUNE
MOS CRACIUN 2010
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Sa o ajutam pe Georgi sa mearga
Manu - papusa fara picioare
mirela.d spune:
:))))
Nu stiu cat merge autocolantul pentru ca ciobiturile sunt exact pe margini. Efectiv sunt mici bucatele sarite.
Inca nu am ajuns prin magazine dar vin mama si soacra (pe rand) sa mai stea cu vagabonzii si poate imi fac timp sa dau o raita. Cu ei dupa mine.... mai bine lipsa.
Oricum, sunt decisa sa schimb mobila ca ma streseaza acum numai ca astept sa mai creasca un pic vagabondul mic ca ala este maestru in stricat.