decalotarea la bebelusi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

J G sa stii ca era o gluma cu asezatul pe dansa ...

eu nu cred ca daca o asezi in sus sau in jos afecteaza in vreun fel dezvoltarea ulterioara a organului. nu de asta o asez in sus ci pentru ca parerea mea este ca este mai comfortabil daca sta in sus.

Ioana si Carol Ioan asteptandu-l pe Mos Craciun Trazbātii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Raspund si eu la subiectul asta, sunt mamica de baietel care are aproape 11 luni.
Noi am fost sfatuiti de doc pediatru sa decalotam incepand de la 2-3 saptamani, cate o juma de milimetru pe zi, adica f f putin (sau la 2 zile), in timpul baii. Dar sa nu uitam mai mult de 3 zile, ca se lipeste la loc.
Am facut asta si pe la 2-3 luni era decalotat complet. Il spalam frumos, cu apa si sapun, nu s-a iritat niciodata.
E adevarat ca se aduna smegma si e adevarat ca am uitat o data sa il decalotez si sa il spal vreo 4 zile la rand si era nitel inflamat / rozaliu pe capul penisului - l-am spalat si a doua seara la baie era ok. Presupun de aici ca smegma irita.
Ca sa fim sinceri, si noi avem nevoie sa ne spalam organele genitale externe. Nu stiu de ce se face atata caz pe chestia asta cu decalotatul, mie mi se pare ceva normal sa speli acolo unde e nevoie, adica sa decalotezi.
Cumnata mea nu a decalotat baietelul ei si la 6 luni a ajuns la doctor cu inflamatie si au procedat la decalotare sub anestezie.
Acum...na..cate "bordeie", atatea "obiceie"!
Noi suntem ok cu alegerea facuta. Probabil si fetitele sunt spalate, nu? Eu nu am fetita, nu stiu cum se procedeaza la ele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Noi am fost sfatuiti de doc pediatru sa decalotam incepand de la 2-3 saptamani, cate o juma de milimetru pe zi, adica f f putin (sau la 2 zile), in timpul baii. Dar sa nu uitam mai mult de 3 zile, ca se lipeste la loc.
....
Noi suntem ok cu alegerea facuta. Probabil si fetitele sunt spalate, nu? Eu nu am fetita, nu stiu cum se procedeaza la ele....

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Spalate dar nu prin penetrarea tesutului care protejeaza "aparatul", nu?

Exista mame care introduc degetul si forteaza curatarea prin interior?
Nu cred.
Nu inteleg deloc de ce, mamele (cel mai adesea sfatuite de pediatru dar nici cu forumul nu mi-e rusine, o adevarata "sursa"), trag tesutul acela delicat tocmai ca sa defaca o poarta pentru microbi si apoi le mai sfatuiesc si pe altele.

Mamelor din lumea intreaga, NU MAI UMBLATI in zona aceea sensibila si nu mai decalotati un organ ce nu va apartine si ale caror functii nu va privesc!

Pielita se indaratniceste sa stea lipita ca sa protejeze partea aceea extrem de sensibila si smegma se formeaza ca sa izoleze MICROBII nu ca sa va dea voua de furca si sa va dea de lucru la baie ( depieliteaza, trage, impinge, iar depileliteaza... n-ai reusit, ia-o de la capat, nici-un penis nu trebuie sa ramina nemaltratat) .

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Nu este deloc asa, Daniela!Procedeaza cum crezi,insa nu sfatui prost alte mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui delsim

Nu este deloc asa, Daniela!Procedeaza cum crezi,insa nu sfatui prost alte mamici

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer

Ba Daniela are dreptate. Nu exista decalotare ca operatiune medical la un copil perfect sanatos. Zau, e lipsa de informatie CORECTA. Decalotarea este un process barbar si lipsit total de orice fel de beneficiu pentru copil.
Nu stiu de unde fascinatia mamicilor pentru aceasta operatiune. Ar trebui sa dea de gindit.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu_r spune:

@ocebine pana la varsta de un an nu am decalotat deloc penisul fiului meu (acum in varsta de trei ani) motiv pentru care am ajuns intr-o seara de duminica la urgente pediatrice pentru ca il ustura la urinare. diagnostic: balanopostita. apoi infectie urinara, din cauza inflamatiei preputului. nu o sa uit niciodata cat de rau a plans in cabinetul medicului care l-a decalotat fortat, l-a dezinfectat si apoi uns cu un unguent. din acel moment la fiecare baie am grija sa il curat. fara insistente, fara duritate.
cel mic are parte de acelasi tratament si nu are nici iritatii, nici dureri si nici infectii urinare.
cred ca este o optiune personala si atitudinea de "tre' sa faci ca mine, ca asa e bine" este complet gresita. liberul arbitru este un drept si o responsabilitate in acelasi timp.
iar igiena si sanatatea fiilor mei nu este intra nici in sfera fascinatiei, nici a barbarismului si nici a obsesiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

2 petriatri (unu ro unu germania) mi-au spus ca cei predispusi la probleme "acolo" le fac indiferent dc il decalotezi sau nu tu acasa;
sfatul lor a fost sa il las in pace si dc vor fi probleme sa il duc la doctor pt ca asta nu e o preventie utila;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta_M spune:

Eu am un baietel de 11 luni.Inainte de nastere am ascultat Cd-ul Anei Culcer "Curs de babysitting". Ea specifica cum ca ar fi bine sa decalotam putica baietelului dar atat cat ne permite, cu mare atentie pentru a nu provoca rani si ca decalotarea se face doar pentru igiena. Cat despre ridicarea puticii la infasat afirma ca se face doar in primele luni de viata cand majoritatea bebelusilor au hidrocel iar strivirea testiculelor poate agrava hidrocelul.

Baietelul meu a avut hidrocel la testiculul stang, i-am ridicat putica la infasat si hidrocelul s-a retras de la sine pe la 3luni.
Acum sunt pareri pro si contra, fiecare isi creste copilul cum crede. Eu nu l-am crescut dupa cd-uri si carti, am luat (am asimilat) doar ce am crezut de cuviinta.
AAA si "out of topic" medicii de la spitalul din BM au vrut sa-l opereze la 2 sapt pentru hidrocel si ectopie testiculara. Noroc ca nu i-am lasat ambele s-au vindecat de la sine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela0521 spune:

eu am baiat de aproape 4 ani jumate si nu l-am decalotat sau operat de fimoza niciodata. cu toate ca toti dr pediatri si dr de familie pe la care am fost pt diverse probleme recomandau printre altele si decalotarea la fiecare baie, si neaparat operatia de fimoza in jurul varstei de 1 an, eu nu am facut asa ceva. plus de asta nici sotul nu a fost de acord cu asta. nici el nu a fost dus de parinti la medic sa ii fie decalotat penisul, si in plus baietii cand cresc se "joaca" singuri in zona aia si se decaloteaa singuri atat cat suporta si cat au nevoie. de ce sa intervenim noi print-o experienta traumatizanta si dureroasa?
cand era bebelus il spalam cu apa si sapun zilnic, cum puteam eu mai bine, fara sa insist sa trag in vre-un fel de pielita aceea. si nu i-a curs niciodata nici o secretie si nu am vazut nimic strans in varf sau mai stiu eu pe unde. varful penisului baietelului meu este si acum acoperit de pielita si nu a facut vre-o infectie urinara, cu o singura exceptie acum 1 an, cand i-a intrat o particula de nisip (are obiceiul ca vara sa stea dezbracat nud in curte si sa se joace la gropa cu nisip si apoi sa sara in piscina) si i se umftase si inrosise putin varful/capul, insa dupa 3 zile de spalat de 2-3 ori pe zi si uns cu o crema cu antibiotic nu a mai avut absolut nimic. si nici nu a fost nevoie sa merg la medic ca sa imi spuna ce anume sa fac sau cum sa fac in acea situatie.

Eu + Rares (19 aug 2006) + Rebeca (4 iun 2008)

Mergi la inceput