Cautarea unui job online

Cautarea unui job online | Autor: Candy

Link direct la acest mesaj

Chiar sunt curioasa, si-a gasit careva dintre voi un job aplicand online pe portalurile specializate? (ejobs, myjob, bestjobs)

Si eu si sotul meu am aplicat la joburi de profil, insa anunturile n-au fost nici macar vizulizate. Se pare ca multi aplica la plezneala, pentru joburi pentru care nu indpelinesc conditiile si cu care nu au nici in clin, nici in maneca, ingreunand astfel atat sarcina angajatorilor/recrutorilor, cat si a candidatilor care au calificarile cerute. Cine sta sa citeasca 7000-8000 de CV-uri? Sa fim seriosi. Oare e doar o idee buna aplicata prost in Romania?

O alta chestie care ma racaie la portalurile cu pricina este numarul imens de angajatori ale caror date sunt confidentiale. Din moment ce candidatii trimit un CV in care isi dau toate datele personale, nu ar fi oare corect sa stii macar pentru ce firma aplici? Pentru ca, daca ai sti, poate nici macar n-ai mai aplica?

Ce experiente ati avut voi cu joburile la care ati aplicat online?

God, if I can't have what I want, let me want what I have.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

da, eu am fost la interviuri dupa ce am aplicat pe 2 dintre site-urile mentionate de tine. iar compania la care lucrez foloseste unul dintre ele pentru a face angajari.
unele dintre firme nu recruteaza direct, ci prin firme autorizate, de aceea sunt datele confidentiale. tocmai pentru a nu pune un nivel de asteptari prea ridicat din partea celor care aplica.
daca CV-ul nu a fost vizualizat pare a fi o problema... pentru ca macar se iau la mana toate.. depinde bineinteles si de companie.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Eu mi-am gasit job-ul anterior tot aplicand online pe site-urile specializate. Acum imi caut alt job in acelasi fel.
Este foarte greu acum sa ti se citeasca CV-ul deoarece sunt foarte multe aplicatii la acelasi anunt. Am fost la un interviu si doamna cu care discutam mi-a artat ca anuntul lor avea 1400 de aplicanti (citise primele 50 de aplicatii si acum ii spunea secretarei sa le citesca pe utimele 50 sosite). Dar sa stii ca nu sunt chiar atat de multi care aplica aiurea ci, pur si simplu, acum sunt mult mai multi care isi cauta un loc de munca.
Referitor la confidentialitatea datelor firmelor care posteaza anunturi eu cred ca selectia ar fi usurata daca ar da macar cateva detalii care pentru mine conteaza foarte mult: locatia, programul de lucru si domeniul de activitate. Ar fi ideal si un salariu orientativ dar cred ca sunt prea pretentioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Eu in doua dintre joburile anterioare mi-am gasit pe bestjobs. Si actualul il am pentru ca m-au gasit pe linkedin.
Dar am si nenumarate posturi care pareau interesante si pentru care paream perfect de potrivita si pentru care trimiteam cv-ul ... si nimic. Tot pe bestjobs.

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Si eu am aplicat numai prin bestjobs si ejobs si acum am un job foarte bun. Cred ca depinde si de perioada in care am aplicat, asta se intampla prin 2007 cand nu era criza. Acum cand m-am uitat pe site-urile de recrutare, am vazut ca au scazut anunturile pentru care as fi fost interesata sa aplic iar cele care erau deja, aveau peste 300 de aplicatii la un singur post.

Mamica fericita de Raducu (11.04.2009)
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nane spune:

Si eu pe Bestjobs de 2 ori - 2003 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Eu numai online am gasit, exceptandu-le pe cele din facultate, anul 1-2 (promoter, sezoniere, etc)

Folosit Bestjobs si Monster.com

28 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adilushu1 spune:

Noi recrutam aproape exclusiv de pe bestjobs. As vrea eu sa am 7-8,000 de aplicanti...

La genul de joburi la care avem 500+ de aplicanti, ne uitam dupa cuvinte cheie din CV care sa se potriveasca la cerintele jobului. Asta e primul filtru.

Iar asta cu datele confidentiale - eu unul n-as aplica la asa ceva. De cele mai multe ori nu sunt chestii serioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Eu nu inteleg ce naibii criza avem cand am primit doar 5 (CINCI) CVuri pentru inlocuitor pe postul meu. 3 de pe Bestjobs si doi anuntati personal de noi "ba, ti-ai gasit job? nu? vezi ca am pus anunt pe bestjobs, aplici?"
E un post binisor platit zic eu, cunostintele de calculator sunt nici prea prea nici foarte foarte (un absolvent de automatica sau macar de niste cursuri acolo de cateva luni trece zbarnaind de testele de HTML), e ditamai corporatia, mediu de nota 10, corectitudine pana in dinti, program flexibil, echipa mica....

Nici macar nu e temporar; cand revin eu din concediul de maternitate, respectivul va ramane pe jobul sau, deci si motivul asta pica.

Am crezut ca au picat pe la HR, dar nu, aia 5 erau toti care aplicasera...ma rog, weird.
evident din aia 5, 3 erau tamaie, unu nu se putea transfera, una a racnit la colega mea in interviu si i-a trantit paharul cu ceai pe masa apoi s-a scuzat "stii, eu sunt mai dificila si ma doare si capul azi"...abia am avut de unde lua.
Surpriza mai mare n-am avut. Ma asteptam sa ploua cu "catindatzi".
Cred ca si criza asta e ca aversa de ploaie...."pe alocuri"

30 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

... una a racnit la colega mea in interviu si i-a trantit paharul cu ceai pe masa apoi s-a scuzat "stii, eu sunt mai dificila si ma doare si capul azi"...abia am avut de unde lua.
...

30 +

...i-o fi pus intrebarea din aia stupida din ciclul "cum te vezi peste x ani" de s-a enervat asa tare

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Sau mai rau! Pe mine m-a intrebat o pustoaica (adica avea macar 10 ani mai putin decat mine) "Ce culoare sunteti azi?"
Err... MOV???

Nu glumesc.

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput