Urgent varicela!!!!

Urgent varicela!!!! | Autor: mgabi

Link direct la acest mesaj

Buna.

Fetita mea de 6 ani se pare ca are eruptie de varicela, adica vezicule rosii cu lichid clar pe piept si spate pentru inceput si o oarecare stare de indispozitie, nu febra. Boala circula prin gradinita de o luna. Cum sa o tratez ca sa suporte mai usor boala.
Ce as putea sa fac sa nu faca si fratele ei de 11 ani sau macar sa faca o forma mai usoara sa poata merge la scoala dupa vacanta. Mai ales ca daca va face vor mai trece cateva zile. Am auzit ca se poate face vaccin?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Mgabi, in primul rand trebuie mers la pediatru pt a vi se confirma boala. Si el iti varaspunde cel mai bine la intrebarile acestea. Multa sanatate!

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 28+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

vaccinul are eficienta daca e facut in maxim cateva zile de la contaminare. unii zic 3, altii 5, la fata mea a tinut la 5 zile.

un copil cu varicela e contagios cu 1-2 zile inainte de eruputie prin fluide, dupa eruptie e foarte contagios :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Si fetita mea are varicela (are 7 ani si jumatate), am mers la medic si ne-a confirmat banuiala.I-a prescris mixtura mentolata aplicata de 3 ori/zi, regim alimentar, fara carne si ne-a recomandat sa nu iesim afara 5-7 zile
Si eu iti recomand sa mergi la medic, este cel mai in masura sa-ti spuna ce tb. sa faci.
Multa sanatate.

lili@domnisorica daria

hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Daca este epidemie de varicela si fetita are semnele, medicul ce ar trebui sa-ti mai confirme? Poti discuta telefonic cu doctorul si sa-ti recomande ce trebuie sa faci , apoi daca te hotarasti sa mergi totusi la medic tb sa-l anunti ca vii sa te primeasca imediat ce ajungi , copilul sa nu astepte la rand cu alti copii pe care ii poate imbolnavi de varicela.
Daca ai un doctor bun poate vine si in vizita la domiciliu.
cand a aparut anul trecut epidemia la noi la gradi medicul meu de familie mi-a zis ca e prea tarziu sa-i fac vaccin copilului ca daca a luat deja varicela ii fac vaccinul degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Cand noi am avut varicela (adica eu si fiica-mea), am avut in casa mixtura mentolata (Calamine) pentru mancarimi, pentru zonele (foarte) intime o solutie speciala (nu mai imi amintesc cum se numeste) si nurofen - care (ne-a explicat dra.), fiind anti-inflamator, mai calmeaza si mancarimile (la mine a fost o adevarata explozie, intr-o zi mi-au iesit aproape toate). Solutia mentolata e absolut necesara. Noi am folosit-o pe toata, iar pitica mea a reusit sa nu isi scarpine nici macar o bubita.
Da-i sa manance ceva usor (supe) si sa bea multe lichide (ceaiuri facute in casa). Nu o scoate afara cel putin 5 zile.

Sanatate multa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

In cazul unei eruptii puternice poti sa-i dai tratament cu aciclovir. In prospect scrie ca se da dupa 4 sau 5 ani, oricum fetita ta e marisoara, adica peste pragul asta pe care nu il retin eu. Oricum cert e ca anul trecut in perioada craciunului Filip a avut o eruptie foarte urita cu multe bube si cu epidoade de plans, iar eu ca una care a facut varicela tot intr-o forma urita la 22 de ani l=am inteles si am suferit impreuna cu el. Dar tot nu-mi iert ca m-am luat dupa diversi binevoitori si nu i-am insituit tratament imediat. Asa cum am facut=o cu Georgia care avea 2 ani si 7 luni, deci mult sub pragul de care scriam mai sus. Si totusi i-am dat, doza injumatatita, doar in perioada eruptiei o zi doua. A avut o forma infinit mai usoara iar medica de familie se minuna intr-una ea fiind convinsa din experienta ca cel care sta timp indelungat in contact cu un bolnav va face o forma mai grava.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Si Alexiei i-a prescris medicul Aciclovir. Un comprimat la 6 ore.
Si e adevarat, ca dupa ce i-am dat nu a mai erupt...dar deja ii iesisera o multime...am inceput tratamentul la sfarsitul celei de-a doua zile. Pe maini/picioare nu au apucat sa-i mai iasa....
In rest...Claritine (pt mancarimi), Nurofen (pt febra si ca antiinflamator) si Calamine suportat mult mai bine decat mixtura.

Eu nu am facut boala, desi nu am mai facut-o nici alta data....

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psi_gabriela spune:

Eu am facut varicela la 23 de ani si mi-a fost cam rau pentru ca mi-a fost frica sa iau pastile deoarece doctorul mi-a zis ca e mai bine sa las boala sa se manifeste pentru ca mai tarziu sa nu reapara sub forma unei zone zooster(deoarece virusul ramane in organism). Fratele meu nici el nu a facut cand era mic si nu a facut nici acum la 27 de ani, tine de sistemul imunitar al fiecaruia . Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Exact asa s-a si intamplat. Dupa 10 zile a facut varicela si fratele la 11 ani. Fwetitei i-am dat Acyclovir si i-au disparut bubitele nu mai are nimic, dar fratele a erupt azi. II voi da si lui Acyclovir. Numai ca de Revelion nu va iesi probabil la artificii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna,

Noua ne-a recomandat doctorul Calamine (solutie mentolata) si seara 5 ml de Aerius
(a fost super bun deoarece nu s-a scarpinat).

Sanatate multa.
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput