trezirea la realitate (a mea)
Raspunsuri - Pagina 5
babyblue spune:
el iti reproseaza si te pune la colt, ca sa te spele pe creier, sa nu mai stii de tine, sa le faci tu pe toate si cat mai fara ajutorul sau, pt simplul motiv ca NU are chef sa se implice, e delesator si lenes si comod. domnul se menajeaza si efectiv nu i pasa cat de uzata o sa iesi tu din chestia asta, peste un anumit timp. cat insa o sa arati ca naiba, pentru ca nu vei mai avea si timp pt tine si vei incepe sa arati urat, cu riduri sau cu pielea aspra, o sa te SI insele, la un moment dat.
ca sa ti raspund la intrebari: eu nu stiu cat de cicalitoare esti tu exact, dc esti "ingalata" cum te face sau sunt niste exagerari fabuloase. oricum din start eu personal Nu sunt de acord ca un barbat sa ma critice si sa ma cicaleasca si mai ales sa ma jigneasca.
eu am cu totul alta mentalitate legata de o casnicie, dc vrei ti o pot spune pe a mea, dc tu nu mai stii nici mkr ce repere sa ai, poate te va ajuta.
eu personal consider ca notiunea de buna gospodina este expirata in ziua de azi, o femeie este definitia de mult mai multe decat de a fi o buna gospodina, poate fi afacerista sau o femeie cu mult succes in cariera. cred ca dc o femeie si un barbat au cariere si joburi, amandoi trebuie sa se ocupe de casa, sa fie doi buni gospodini ca sa zic asa. dc o femeie are jobul ei, din start nu mai implica si faptul ca trebuie sa se ocupe singura SI de casa!
dc nu si permit femeie platita pt menaj, amandoi gatesc, amandoi fac curat, amandoi fac cumparaturi, amandoi aduc bani in casa, amandoi se ocupa de copii, in mod egal, amandoi se rasfata unul pe altul. pt mine nu exista: femeia face, femeia gateste, femeia calca, femeia etc... femeia nu e robokop. femeia este o fiinta de regula, cu 20 kg mai slaba ca un barbat minim, si poate si cu 30 cm mai scunda, doar pe criteriul asta si consider ca merita mai putina munca fizica.
evident unele lucruri sunt mai bine facute de un barbat, iar altele de o femeie, evident ca sarcinile se mai si impart, dar la final se simt cu totii bine. nu este nimeni epuizat. cu totii ne apreciem, nu ne torturam cu reprosuri.
eu sunt recasatorita. dc nu mi gaseam barbatul care sa fie fix asa cum il concep eu, nu ma mai maritam ever. stateam singura.
sotul meu este un barbat remarcabil.
face absolut tot ce fac si eu in casa, uneori si mai mult si ma menajeaza cat poate. din motivul asta eu il rasfat cat pot. toata ziua ne pupacim si ne zambim si ne laudam unul pe altul. eu ii spun cat de minunat este, el imi spune ca sunt cea mai buna nevestika din lume. ce ii gatesc eu este cel mai bun, ce mi face el mie este super. ne luam din mana.
dc ma vede la bucatarie ca ma apuc de gatit, se pune si spala vasele si incepe sa mi zica: lasa pui, fac eu, zi mi cu ce te ajut.stai tu si te odihneste. pt toate astea, eu lupt ca lui sa i fie bine pe orice plan, sa fie un barbat multumit si fericit.
fostul meu era fix ca sotul tau. gasea sute de mii de motive sa ma critice si sa ma puna la punct si sa nu faca nimic. femeia trebuia sa le faca pe toate, femeia era de vina pentru tot, dc vedea ca e murdar in casa, urla si zbiera ca din gura de sarpe, de parca pe fruntea mea scria sclav prost. cunosc tipologia asta de barbat. eu eram isterica, cicalitoare, eu eram de vina, desi munceam ca un caine si oricum faceam singura tot, altele erau mai bune ca mine, toate sotiile amicilor si prietenilor pt ca erau calme, erau senine, etc bleah nu sunt decat texte ca sa si scuze faptul ca NU au nimic de oferit concret si asteapta totul de la tine!
_
Babyblue va pupa pe toti!!
In asteptarea unui ingeras in viata noastra....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010, decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv.
5+
babyblue spune:
scuze pentru lungimea mesajului.
uite o melodie pt tine:
http://www.youtube.com/watch?v=SQ7iZ-cxyA0
asculta versurile...
_
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010, decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv.
5+
aiamoni spune:
Cum va impartiti voi sarcinile in casa, ce aveti de reprosat unul altuia si cat de mult te respecta sotul tau e una. Faptul ca isi tine copiii in conditii necorespunzatoare cand are posibilitatea sa faca ceva...e cu totul alta, si mai ales este de neacceptat. Tu pentru ce stai cu el, de fapt? Ca il iubesti? Nu primesti nimic in schimb, din cate vad. Ca se joaca uneori cu copilul? Poate s-o faca si daca divortati. Dar n-ai nici o baza in el, nici macar pentru a oferi copiilor o viata mai buna.
Pleaca, nu te merita, si-atunci ori se trezeste la realitate si rezolva problema, ori scapi de o corvoada si-ti vezi de viata ta.
Daca nu faci o schimbare drastica situatia nu se va remedia de la sine.
bafta!
sdcristian spune:
mie cumva imi pute ca s-a cam saturat de tine, si ar vrea sa te faca sa pleci, dar nu are curaj sa o spuna direct si astfel sa fie el vinovat
i-ar pica mai bine sa fie parasitul si neintelesul, lumea sa-i planga de mila, ca uite scorpia si lenesa nu a apreciat minunatie de barbat
mama de Carol (29.12.2008) si 9+
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui babyblue genul asta de barbat, este f f f des intalnit la noi in tara, il apuca depresia si nervii, fix cand e vorba de a pune fundul la munca._ Babyblue va pupa pe toti!! In asteptarea unui ingeras in viata noastra.... 2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010, decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. 5+ |
Da, din pacate, si asta e urmarea educatiei "mamitzelor" care i-au cocolosit fara discernamant. E frustrant pentru ei sa nu mai aiba servitoarea la picioare la primul pocnit din degete.
Totusi, nu e cazul lui, el n-a avut o copilarie chiar roza. Cred mai degraba ca nu se poate adapta obligatiilor (prozaice) pe care le presupune o familie cu 2 copii si isi varsa frustrarile pe cine e vesnic la indemana.
Edit: e ca un copil mare, se entuziasmeaza repede de una si de alta, ii place sa se joace, n-are chef de de "lectii". Doar ca nu mai e copil.
babyblue spune:
citat din mesajul lui sdcristian mie cumva imi pute ca s-a cam saturat de tine, si ar vrea sa te faca sa pleci, dar nu are curaj sa o spuna direct si astfel sa fie el vinovat i-ar pica mai bine sa fie parasitul si neintelesul, lumea sa-i planga de mila, ca uite scorpia si lenesa nu a apreciat minunatie de barbat mama de Carol (29.12.2008) si 9+ |
:)) doamne, poate fi asta o varianta.
dar eu cred ca nu i-ar conveni sa fie parasit. mai degraba i-ar conveni sa fie lasat in pace, nevasta sa fie prin casa, fara sa se mai planga, sa faca ea tot, cat mai bine si seara sa-l mangaie pe cap: ce barbat minunat am!
jizaz, cati sunt asa, ti se face parul maciuca n cap.
_
5+
Happy_in_TO spune:
Babyblue, m-am bucurat cind am vazut ca esti insarcinata! Sa ai o sarcina usoara si un BB sanatos! Ce veste frumoasa....
blackgirl0 spune:
Ma doare fizic pe mine, pe bune, cat esti de indecisa, si de nehotarata, si de naiva, si de proasta... de buna!
Si al meu sot trece printr-o depresie, foarte serios , depresie cu toate alea: plansete, labilitate psihica, insomnii, a si slabit in greutate inexplicabil de mult. Si tot pe fond de stress! Se face anul de cand incearca sa-si schimbe locul de munca. A primit si oferte, insa pe bani mai putini, cu multe deplasari in tara sau strainatate (pe asta am refuzat-o eu din start, caci si el mi-a refuzat ocazia de-a munci in alta tara cand s-a pus problema la inceputul acestui an). In ultima luna a trait si a respirat la propriu pentru un raspuns pozitiv de la un nou loc de munca, insa din pacate nu a fost sa fie. Este trist, si abatut, si fara chef, este demotivat total sa mai munceasca unde este acum. Bani putini, colectiv aiurea, stress cat cuprinde.
Insa si-a gasit un punct de sprijin pe alt plan: m-a sustinut 100% in proiectele mele. Mi-a amenajat cu mana lui noul cabinet (pus ciment, shapa, zugravit, pus chiuveta, amenajat mobilier, usa, jaluzele, deci munca de muncitor necalificat in conditiile in care este economist), m-a ajutat cu sutele de acte necesare infiintarii cabinetului, m-a sprijinit cu copilul cand eram plecata cu zilele la un curs de perfectionare in alt oras. In casa tot mobilierul este asamblat de el, acum 2 saptamani a zugravit toata casa pentru "improspatare" , gateste, face numai el cumparaturile, cand sunt obosita sau ocupata cu ore suplimentare se ocupa exclusiv de copil. Asta noapte a stat treaz 3 ore cu cel mic, caci ii dau caninii si este marait, numai ca eu sa pot dormi mai mult (chit ca eu muncesc doar 6 ore fata de cele 9-10 ale lui).
Si eu tot sunt uneori nemultumita, chit ca ar trebui sa dau slujbe la biserica (vorba mamei) ca am gasit un astfel de barbat.
Intelegi care-i normalitatea pentru mine, pitzinuca? Te cred ca iti iubesti sotul, insa din pacate el pe voi NU!!!! Depresie, nedepresie, inteles, neinteles, pentru mine totul se rezuma pana la copii! Este tata, familist, sot responsabil? Facem casa impreuna! Nu? Pa! Nici nu ma mai intereseaza iubirea, daca nu am ce pune copilului pe masa, pe motiv ca a mancat ta'su ultima felie de paine. Sau ca nu am o baie calumea, cu apa calda si incalzire, sau ca nu am dulapt pentru haine. Pur si simplu nu mai intereseaza de el.
Am vazut ca ai evitat subiectul cu ce munceste el, ce bani aduce. Sper, speeeer, ca macar minumul necesar de confort sa vi-l permiteti din castigul lui, caci din traduceri eu nu am auzit sa se traiasca bine. Poate ceva meditatii, insa cand sa mai ai timpul fizic necesar si pentru asa ceva, cu doi copilasi mici si casa pe cap?
babyblue spune:
off topic:
happy, multumesc mult! ne-am chinuit f mult, asa cum arata si semnatura, dar Dzeu ne-a iubit si ne-a dat, natural, cand nu mai speram, bebe.
black girl, imi pare rau sa aud de problemele voastre. si in acelasi timp, da mi voie sa te felicit pentru noul cabinet, este o mare realizare si ma bucur ff f mult pentru tine!!
on topic:
pitzinuca, pana una alta, eu iti doresc sarbatori frumoase alaturi de copilasi si..sot, sa ti dea dzeu mult curaj, minte limpede si multa liniste sufleteasca, pentru tot ce va urma in viata ta!
_
5+
Yasmine spune:
citat din mesajul lui babyblue scuze pentru lungimea mesajului. uite o melodie pt tine: http://www.youtube.com/watch?v=SQ7iZ-cxyA0 asculta versurile... _ Babyblue va pupa pe toti!! In asteptarea unui ingeras in viata noastra.... 2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010, decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. 5+ |
Offtopic: babyblue sa dea bunul Dumnezeu sa fie intr-un ceas bun!