cu sau fara fular afara?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Doamne, cum sunt unele mamici de-aici, vor cu tot dinadinsul sa demonstreze ca ele ce fac, fac cel mai bine, iar celelalte gresesc, si le mai si ironizeaza.
Fiecare face cum crede ea, pana la urma urmei, daca doreste sa-i puna fularul pe gurita copilului, atunci il pune, ca ea asa considera ca este mai bine pentru copil, ea il cunoaste mai bine ca orice altcineva, daca nu doreste sa-l puna, nu-l pune. Si gata. Dar ce deranjeaza aici, este vehementa cu care mamicile care "nu pun fularul pe gurita copilului", isi sustin parerea.
Asta este "moda" de-acum, de-a nu pune fularul pe gura, pentru ca s-a demonstart stiintific ca..., asa cum mai demult s-a demosntrat ca era bine sa-i pui fularul. Va veni o vreme cand iarasi va veni "moda fularului peste gurita", ca va veni cineva si va demonstra din nou ca asa este mai bine. Si tot asa....
Pana atunci, faceti cum doriti, dar opriti-va sa mai judecati persoanele care nu sunt in tandem cu voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

Am si eu o intrebare legata de iesitul afara. Puiul meu de 1 an este racit de mai bine de o saptamana. Momentan pare ca e bine dar tot ii mai scot muci multisori din nas cu batista bebelusului. In toata aceasta perioada nu l-am scos afara, pe de-o parte pt. ca asa a fost sfatul medicului(unul din ei...) si pe de alta pt. ca zilele astea a fost foarte frig. In plus eu sunt stresata la orice raceala pt. ca are o sensibilitate la bronhii si unele din racelile de pana acum s-au compicat cu bronsiolita. Totusi sta in casa de vreo 8 zile deja.... intrebarea este ce fac, astept sa-i treaca toti mucii si dupa aia il scot afara ? astept sa se mai incalzeasca putin ? voi cum ati face ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Alina, eu il scot afara si racit.E adevarat ca nu stam mult, dar tot il aerisesc putin in locuri ferite de vant.Cand are febra mare evident ca stam in casa, dar mucii nu ne impiedica sa iesim.Asa facem noi...fiecare face cum crede.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AlinaEmi

Am si eu o intrebare legata de iesitul afara. Puiul meu de 1 an este racit de mai bine de o saptamana. Momentan pare ca e bine dar tot ii mai scot muci multisori din nas cu batista bebelusului. In toata aceasta perioada nu l-am scos afara, pe de-o parte pt. ca asa a fost sfatul medicului(unul din ei...) si pe de alta pt. ca zilele astea a fost foarte frig. In plus eu sunt stresata la orice raceala pt. ca are o sensibilitate la bronhii si unele din racelile de pana acum s-au compicat cu bronsiolita. Totusi sta in casa de vreo 8 zile deja.... intrebarea este ce fac, astept sa-i treaca toti mucii si dupa aia il scot afara ? astept sa se mai incalzeasca putin ? voi cum ati face ?

Fular la gura/nas nu punem niciodata. Afara a iesit de la 2 sapt in general zi de zi.
Racit ... l-am scos afara in functie de starea lui generala. Adica fara febra sigur a fost afara. Cu febra ... depinde de vreme si starea lui generala.

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

A mea-i nascuta in prag de iarna, nu i-am pus fular la gura nici cand era bebe. Nu cred ca incalzeste aerul si apoi imi aduc aminte cat de tare uram fularul pus pana-n ochi cand eram copil, cum se uda si facea ace de gheata.

blog

am hainute la bazar

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=0" target="_blank"> Eva cu obrajori ca marul - concurs CHIC

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu fac parte din generatia copiilor carora li se punea fular la gura.
Dar ai mei nu mi-au pus niciodata, nu stiu de ce, ori nu au considerat ei necesar, ori nu l-am suportat eu ...
Racita am fost in fiecare an de 2 ori pe an, primavara si toamna mi se umflau amigdalele in mod regulat si ajungeam la antibiotice. Si totusi nu mi-am pus fularul la gura.

Ei bine, de cand am crescut (a se citi imbatranit), ma infasor in fiecare iarna cu fularul pana sub ochi, asa ma simt eu bine, nu-mi place sa simt aerul rece pe gat ...

Copilului nu-i pun fularul la gura, pentru ca nu-i place. Dar nici n-o scot afara cand e foarte frig. Dupa ce am tras o luna jumate anul trecut dupa 2 bronsite luate de la gradi si anul asta o luna dupa o bronsita, urmata de o otita (prima de la gradi, a doua dupa o plimbare de 3 zile la -5 grade la Disneyland), sincera sa fiu nu-mi da mana sa risc s-o scot afara cand e asa frig ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Si eu ma simt mai bine cu fularul peste nas, atunci cand este ger
Eu am tot gandit-o si am tot invartit-o si am ajuns la concluzia ca daca este ger, ii voi trage fie-mii fularul peste fata, pentru ca aerul acela foarte rece nu mi se pare ok pentru fata ei sensibila.

Nu ma refer la aerul rece pe care il inspira, ci la aerul rece care-i irita nasucul.

Oricum, fii-mea este foarte personala. daca ceva o deranjeaza, rezolva imediat, asa ca , daca nu-i place cu fularul peste nasuc, sunt convinsa ca il va da jos imediat.

La fel a facut si cu manusile si cu caciula. Le tine pe cap numai atunci cand ii este frig. Si eu ma conformez
La fel face si vara, tine palariuta pe cap numai daca ii este prea cald sau o supara soarele

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

vad ca multe mamici motivati trasul fularului peste gura si nas cu "pielea sensibila / iritatie nazala". ati incercat cremele pt vant si vreme rece ce se gasesc in comert/farmacii? noi folosim cu succes din prima iarna crema din gama Weleda (se gasesc si in Ro acum) si nu mai avem nici o problema. sunt produse cu ingrediente naturale, fara parfumuri si chimicale, pe baza de galbenele. aceasta crema pt vreme rece aplicata pe fata inainte de a iesi afara creeaza o pelicula grasa, protectoare care nu lasa gerul si vantul sa afecteze epiderma.

mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

theo, dar chiar nu vad care e problema, daca aleg sa-i protejez fata.
ok, tu consideri (nu ma refer la tine in mod special)ca e mai periculos, ca se strag microbi in fularul umezit de respiratia ei.

eu consider ca e mai bine sa-i protejez nasucul si gurita, indiferent cu cate creme o dau, gerul tot ger ramane.

asa cum pe mine ma deranjeaza gerul si ma simt mai bine cu fularul peste, asa poate se simte si ea.

si n-am de gand sa tin fata in casa doar pe considerentul ca e frig.

si cui nu-i place ca tin fata cu fular la gura, poate sa se uite pe trotuarul de alaturi

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu am zis in primele pagini, sunt persoane carora asa le place.
Fi`mea ar vrea sa-i tricotez o sapca din care sa i se vada doar ochii
Si eu sunt foarte, foarte friguroasa, ca tot ati zis de sosete. Sosete de vara am si le si port, vara Chiar nu vad care e problema caldurosilor
Eu am vesnic picioarele sloi de gheata sub plapuma si ma trezesc din somn ca mor de frig daca nu-mi pun sosete.
Stiti voi vorba aia, asta sa fie cel mai mare bai

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***

Mergi la inceput