cu sau fara fular afara?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui oana_lex82

Buna, eu pun fular la gura..asa mi-a recomandat medicul..pt a nu trage direct aerul ala tece..iar de stat afara 30 minute maxim daca e ff frig..nu iesim pe ploaie, vant sau viscol.Multa sanatate si cred ca ar fi bine sa intrebi si medicul pediatru..oricat de bineintentionate am fi , noi nu suntem medici.

Oana, te rog sa nu te superi, dar pediatrul tau sfaturi proaste ti-a mai dat pana acuma... :(. Diversificare foarte devreme, acuma sfatul cu fularul si ne-scosul copilului afara pe ploaie sau vant. Sau sfatul cu maxim 30 de minute daca e foarte frig (ma rog, cat de foarte frig a fost in iarna asta???).
Daca as fi in locul tau l-as schimba. E depasit de medicina moderna din pacate.

Cam ce credeti voi ca se poate intampla cu copilul daca il scoateti afara pe ploaie sau pe vant?
La fel, ce se poate intampla daca copilul respira pe nas aerul rece de iarna?

Angie.C, baietelul meu e nascut in august, deci avea 5 luni cand a venit frigul.
Nu i-am pus niciodata fular la gura (la gat, da, daca era foarte frig), l-am scos afara pe ploaie, pe ninsoare, pe vant si este un copil foarte sanatos si rezistent.

Stiam doar ca bebelusii foarte mici pot fi afectati de ceatza.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Sunt de-acord cu ce zici tu.Si eu am copil nascut in august si scos afara pe toate timpurile si fara fular,nici macar nu aveam accesoriu in dulap si are 16 luni fara nici o raceala.
Si inca ceva.Aici nu ai sa vezi copil cu fular la gura,credeti-ma ca e o "moda"romaneasca pura.Si proastaaaa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Littlelight

Citat:
citat din mesajul lui denizel
[

Littlelight, probabil ca nu ai inteles, noi aici nu vorbim despre calire.
Nu cred ca vreo una din mamele care au scris aici isi tine copilul sa dardaie de frig pentru a-l cali .

Ideea era ca fularul peste gura si nas nu e o necesitate (ba dimpotriva, poate face rau), dar exista parinti care cred ca daca lor le e frig, copiilor e obligatoriu sa le fie frig.

Nu, nu e asa!! Daca mie imi e frig/cald, nu inseamna ca si copilului meu ii e frig/cald.

Trebuie tinut cont de nevoile copilului, nu de nevoile parintelui in situatii asemanatoare.
Copilul e o persoana distincta, diferita de parinte.

Desigur, daca copilul solicita fular peste nas, parintele trebuie sa ii indeplineasca aceasta dorinta!!

P.S. Mai exista cabinete de radiologie in Romania unde sortuletul protector se pune pacientului doar la cerere?????

Fara a intra in polemica, eu cred ca tu nu ai citit cu atentie ce-am scris, pentru ca am spus clar ca nu ma iau pe mine drept etalon (eu nu port nici caciula, nici fular, nici macar manusi iarna).
In plus, cum iti spune tie un bebelus de cateva saptamani/luni ca vrea fular la gurita/ nasuc? Nu stiu cum sunt alti copii, dar fiica-mea "vorbeste" tot timpul in carut, cand mai tare, cand mai incet si nu cred ca aerul rece de acum i-ar face bine la gat. In plus noi avem fulare speciale pentru bebelusi (fas la exterior, dublate cu bumbac la interior) si pot sa va asigur ca nu se uda deloc (in afara cazului in care nu sunt atenta si il suge de plictiseala).
PS. Am facut un mic "experiment" aseara. Afara fiind, i-am dat fularul jos de la nasuc cam doua minute. I s-a inrosit imediat nasucul (au aparut niste chestii ca bubitele, un fel de iritatie), ochii ii lacrimau si a inceput sa se agite.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Te rog explica-mi,aerul filtrat prin fular e cald si ii incalzeste gitul cind ea vorbeste?
Si daca i s-a inrosit nasucul fara fular e vreo problema?Tie nu ti se inrosesc nasul si obrajii de la frig,e vreo problema?Esti imediat bolnava?
Stii ceva.Te invit la mine in iarna asta,pt vreo 10 zile.Daca tu vezi aici vreun copil mic sau mai mare cu fular la gura,facem poze si il dam la ziar .
Chestia cu fularul peste gura si racitul e alta "aberatie"romaneasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Eu am vazut pe aici natii cu copiii "infularati" peste gura: asiaticii. Deci "romanii" nu sunt singuri!! :))))))

---------------------
Vine Craciunul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Alina, uite ce-am gasit:
http://www.netdoktor.de/News/Kaelteschutz-Tuch-vor-den-M-1125072.html
Este domnul asta: http://www.aerztekammer-bw.de/ueberuns/02laek/01fuehrung/04deeg.html

Purtatorul de cuvant al orelistilor din Germania recomanda in 2006 fularul la gura ca masura de protectie impotriva temperaturilor cu minus, dar cu conditia sa fie schimbat zilnic, altfel devenind o sursa de bacterii.

Cu toate astea, nici eu n-am vazut copii cu fular la gura pe aici, dar adulti mai sensibili, da.

Mergi la inceput

Nicoleta,recunosc ca pe unde ma invirt eu,vad putini asiatici.Dar o sa fiu mai atenta si revin cu un raport .

Cristina,da,e prima oara cind citesc,probabil ca purtatorul de cuvint e singurul care recomanda,nu si alti medici .
Si da,asta recomanda spalat zilnic fularul altfel devenind sursa de bacterii si virusi,ziceti,repede mamici care practicati moda,spalati zilnic fularul acela sau salopeta respectiva care ziceti ca o trageti pina peste gura?
Da,asa cite o femeie in virsta infofolita la fata am mai vazut insa asta e altceva.

Fetele,cind eram in tara,vedeam adesea bebelusi cu batista pe fata.Nu e de ris,chiar asa era si ultima oara am vazut prin 2007,cind am fost in tara,in plina vara si canicula.Aia ce rol are?

Mergi la inceput

Alina, sa stii ca eu nu prea am incredere in orelistii de aici, greu am gasit unul care sa nu vrea sa-mi opereze copilul de polpi, aveau un fix cu operatia desi nu era nevoie!

Linkul ala m-a surprins si pe mine, dar asta nu inseamna ca m-as fi conformat daca l-as fi citit cand aveam copil mai mic. Cum am scris mai inainte, n-a purtat fular.
Asta imi confirma insa ca se intampla in Germania, totusi, si lucruri despre care nu credeam ca se pot intampla si pe care le consideram "tipic romanesti". Am vazut parinti nemti care-si bateau copiii in public, mame care luau de pe jos suzeta copiilor, o lingeau si le-o dadea inapoi si cate si mai cate la care, sincer, nu ma asteptam. Cncluzia: nu mai consider nimic "tipic", ca nu se stie niciodata.

ps. Si batista aia cred ca "proteja" fata de soare!! De parca n-ar exista creme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Fular captusit cu fash? Asta n-am mai auzit pana acuma .

Asta cu fularul la gura si nas e naspa oricum ai da-o.
Daca nu il speli zilnic, se imbacseste cu bacterii.
Daca il speli zilnic, bietul copil inspira zilnic o noua doza de urme de detergent. Asta ii face foarte bine la caile respiratorii si sanatate in general, sunt sigura .

Alina, Cristina, mai povestiti si voi cum e in Germania .
Acolo is cu totii sportivi si sanatosi. De mici fac sport si inpira aer rece pe nas si pe gura.
Ba inca, te ia cu panica daca mergi in vizita la o familie de germani fiindca, daca te imbolnavesti, in afara de aspirina (daca esti norocos) nu-ti pot oferi alta pastila .

Mergi la inceput

Denizel, de cand a crescut copilul meu (e intr-a 2-a), raceste serios cam de 2 ori pe an, dar, la gradinita, era desul de des racit (otita, amigdalita, tuse fara sfarsit). La fel si colegii lui. Si il duceam la pediatru, iar sala de asteptare era plina ochi de copii raciti. Deci exista multi copii raciti, cel putin in zona noastra, mai ales toamna-iarna, primavara. Si cei mai mari mai racesc si lipsesc una-doua-trei zile de la scoala. Am fost recent la farmacie si, chiar in fata, era rafturile pline cu medicamente contra racelii: aspirina, paracetamol, nurofen, sirop de tuse si am vazut ca se vindeau!
Am vazut si adulti in tricou pe ger, dar ii numar pe degete.
Si copii mai mari fara caciula, dar, majoritatea, cu.

Dar imi place ca sunt bine echipati de ploaie. Ies pe ploaie cu mic, cu mare, chiar si cu bicicleta. Cei mici, incaltati cu gumari, se distreaza calcand prin balti fara sa se isterizeze mamele ca se uda la picioare.

Mergi la inceput

Denizel,asa e,oricum o dai,cu fularul asta tot nu e bine.Practic nu exista solutie de mijloc.
E mai bine fara .Fularul se pune la git.

Acum de fular captusit cu fis si alte din astea nu am mai auzit,daca tot ii acoperim atit si peste tot,la ce-i mai scoatem afara?

Cristina,eu nu am avut deloc de-a face cu orl-isti aici asa ca nu pot face nici o apreciere.
Fiica-mea,acum clasa 3,raceste f rar,pina a venit iarna asta f friguroasa nici nu si-a pus pe cap nimic decit o sapca sau o caciulita cu gaurele,mai mult de sic .
Facind comparatie cu ai mei copii,copiii prietenelor mele de aici si din tara,in Ro copilasii racesc mult mai des pt ca sunt cam infofoliti,pt ca nu sunt asa des scosi afara,pt ca pt orice banala raceala primesc antibiotic,etc,aspectele astea au fost discutate la infinit pe forum,nimic nou.
Da,clar,nicaieri nu e o lume perfecta,eu nu zic ca nemtii sunt cei mai igienici insa din punctul asta de vedere mi se par mult mai rationali.

Cu batista pe fata,nu cred ca numai rol de protectia solara e folosita.Mi-am amintit acum ca am vazut un bebe cu batista pe fata si intr-o primavara cind chiar nu era cald.Trebuie sa aflam exact rolul,poate sunt mamici care au folosit-o si ne spun la ce foloseste.Toate astea fara urma de ironie,la urma urmei,acesta poate fi si un subiect despre obiceiurile popoarelor,nu?

Si da,daca veniti la mine,abia pot sa va ofer o aspirina,eventual un paracetamol .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Da, da, da si pe mine ma zapaceau de cap sa-i pun batista pe fatza ca sa nu ia microbi din jur Serios!
Nici eu nu i-am pus ever fular la nas/gura si e nascuta in ianuarie ( o scoteam afara fara probleme de mititica).

Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt

Mergi la inceput