Tort Diplomat cu gust de ness...
Cred ca v-am bagat in ceata dar am mancat la un moment dat un tort care arata ca Tortul Diplomat insa avea gust de ness, cafea, cacao....nu stiu exact...era un pic mai maroniu....
Aveti idee despre ce vorbesc ???
Raspunsuri
valentinag spune:
Diplomat cu cacao.Ma rog,nu este corect spus Diplomat, dar merge.Pentru ciocolatosi e foarte bun, ca are gust de cioco,dar nu are "greutatea"ciocolatei!Atunci cand se face compozitia de sarlota, se pune cacao sau cioco topita in ea.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
szivarvany spune:
E vorba de cioco topita in frisca si apoi frisca batuta ?
Sau altfel crema ???
Vale, Rox ?
Ca m-ati facut si pe mine curioasa.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=3" target="_blank">mam.jpg ***
valentinag spune:
Nu Daria,aia e ganache.Asta e sarlota, se amesteca pe foc oua cu lapte si zahar,pana se face o ciulama mai groasa, se pune gelatina,apoi se amesteca cu frisca!Asta e compozitia clasica de diplomat!In asta pui cacao, ness sau cioco topita sa iasa negru.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
roxanaz spune:
yes. asa-i cum zice Vali.
dar are si Daria dreptate, ca se poate face varianta de mousse de ciocolata - ciocolata cu frisca, topite, apoi pusa o cantitate de gelatina si cand e mai rece amestecata cu frisca batuta si pusa peste un blat (ca la tortul cu 3 feluri de ciocolata).
R
geniest spune:
Fete dragi....nu ma bagati in ceata mai rau decat sunt
Sa o luam sistematic: fac compozitia ca pentru diplomat cu fructe, o las sa se raceasca si pun frisca batuta bine. Eu aici ma blochez. Ce pun in continuare si cat pun ca sa iasa acel tort despre care vorbeam ? Mai pun si fructe sau nu ??? Merge tot cu piscoturi sau cu blat ?
Chiar exista tortul asta sau imaginatia mea....zburda pe campii ???!!!
Va !
valentinag spune:
Geniest,merge cu ce-ti place,si cu piscoturi si cu blat.
Cacao o pui cand fierbi pe foc compozitia,nu dupa ce s-a racit!
Stai s-o iau sistematic, pui pe foc laptele, ouale, zaharul si cacao, pana se face ciulama, apoi cand s-a racorit pui gematina inmuiata in apa, amesteci bine,mai lasi putin adaugi frisca batuta bine si pui in forma.
Eu personal, la asta cu cacao n-as pune fructe, as pune nuci prajite un pic si data coaja de pe ele la o parte, sau alune nesarate.Daca iti place cu fructe, poti sa pui nu-i problema.
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
roxanaz spune:
fa asa cum zice Vale ca e ok, nu te mai ametesc cu alta reteta acu' . as pune coaja de portocale confiata
R