Am nevoie de un sfat!

Am nevoie de un sfat! | Autor: stefan73

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
Am nevoie de un sfat!
Sunt divortat,si am dreptul sa-mi vad copilul numai Sambata intre orele 10 si 18 la mine acasa.
Mi se insceneaza o mare marsavie si anume,fosta sotie m-a sunat sa-mi spuna ca baietelul nostru are otita si ca 2 saptamani nu-l poate scoate din casa .Adica Sambata nu-l voi putea lua iar de Craciun ramane in suspans.
Ce pot face ,cum pot actiona pe cale legala ?
Va rog ajutati-ma cu un sfat.URGENT!!!!
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai nu te supara dar daca are otita? Nu e un capat de tara - dar pe bune daca este bolnav cum sa-l scoti afara? Sincer sunt tata si eu dar imi scapa ideea de "marsavie" cand ese vorba de sanatatea copiilor mei.
Cred ca undeva nu gandesti corect. Parerea mea. Chiar daca nu mai sunteti casatoriti cred ca scopul principal si al tau si al ei ar trebui sa fie doar securitatea copilului vostru in ceea ce va priveste relational.
Daca este bolnav? Nu cred ca ti-ar interzice sa mergi sa-l vezi. Poate te duci acolo, eu mi-as cere voie sa-l vizitez. As intreba daca pot sa-i duc ceva, stiu si eu? Asa as proceda eu.
Aveti un copil impreuna. Voi doi nu mai sunteti impreuna. Dar copilul are un tata si o mama. Legal s-a stabilit ceva. Dar sanatatea unui copil nu tine de legalitatea dintre voi. Nici macar nu mi-ar trece prin minte sa pun in balanta cum sa scot copilul meu afara daca este bolnav doar pentru ca fix acum ar fi la mine in vizita.
Pai exista o sambata si saptamana viitoare, si peste doua saptamani si restul vietii. Tu poti sa mergi in vizita daca ti se permite. probabil insa va trebui sa stii cum sa te raportezi. Asa simt eu cel putin.
Copilul nu este un obiect. Aaaa e sambata il iau cum mine, e al meu azi. Nu stiu, simt un pic de altceva ce nu ar trebui sa existe. Omule esti TATA de copil NU POSESOR de copil. E o diferenta mare de tot.
Stai un pic - sufla de trei ori si gandeste de un milion de ori dar actioneaza competent. Asta pot sa-ti spun eu ca si tata de copii cel putin.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefan73 spune:

Draga Marius,eu iti iteleg buna ta credinta insa nu este si cazul fostei mele sotii.
Copiul NU ARE OTITA,GARANTAT SUTA LA SUTA!!!!
Eu am intrebat daca ma poate ajuta cineva cu un sfat nu sa-mi dati lectii de morala.
Oricum ,iti multumesc1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

Stefan daca copilul are otita, e pe tratament si doctorul recomanda ca sa nu fie scos din casa timp de 2 saptamani, eu cred ca nu ai ce face. Trebui sa pui pe primul loc sanatatea copilului. Dar daca iti doresti foarte mult sa-ti vezi copilul, poti discuta cu fosta sotie sa mergi la domiciliul copilului si sa-l vezi macar si pentru o ora. Iar cu Craciunul ai putea sa ajungi la o intelegere cu fosta sotie si ai putea sa-l iei duminica pe 26 in loc de sambata, asta daca sotia tine neaparat ca in ziua de Craciun copilul sa fie la ea.
Incercati de dragul copilului sa va intelegeti si sa cautati solutii care sa fie in favoarea copilului.
Numai bine.

Mami de printesuca mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 25+...
Asteptam sa vina Mosu' cu cadouri da' pana atunci ne pregatim
Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Este o inscenare grosolana!
Sambata am avut copilul ,astat numai in casa cu mine ,s-a simtit extraordinar iar smabata noapte m-a sunat fosta sotie pe la ora 2 sa-mi spuna ca are febra 40.
MINCIUNA!!!
De aici a plecat inscenarea,m-a sunat apoi si Duminica ,vezi Doamne are febra in continuare (in timp ce copilul se auzea zburdand prin casa .
Azi mi-a pus capac.M-a sunat si mi-a zis ca a fost la doctoe,verdict:OTITA.
FALS,MINCIUNA,MARSAVIE!!!!
ACELASI LUCRU S-A INTAMPLAT SI ANUL TRECUT DE CRACIUN!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Pai atunci spune-i sa iti prezinte certificat de la medic si reteta pentru tratament ca sa dovedeasca ca are otita.

Mergi la inceput

Sincer nu am intentionat sa tin lectii de morala departe de mine acest gand - dar vad un razboi intre tine si fosta ta sotie cu o miza numita copil. Asta nu cred ca se face. Tu pui aspecte posibil legale pentru a obtine copilul mult mai mult decat posibilitatea ca acest copil sa fie bolnav.

Legal discutand - ca sa lamurim si acest aspect, orice instanta acorda orice decizie tinand cont in primul rand de interesul copilului.

Mergi la inceput

Nu ar fi mai simplu sa faceti Craciunul impreuna? Probabil s-ar bucura copilul in primul rand sa va aiba pe amandoi el fiind bolnav.

Mergi la inceput

Razboiul asta nu mi l-am dorit eu!!!
Ea l-a creeat si il alimenteaza in permanenta!

Mergi la inceput

hai sa o luam mai simplu. Ai un copil da? Interesul tau este ca acest copil sa fie ok, da? Daca este bolnav nu inseamna ca nu poti sa mergi sa-l vezi, da? Nu cred ca iti va interzice - ceva de genul nu ai ce cauta pe aici. Da?
Deci nicaieri nu este vrba de ea de fosta ta sotie. Doar de tine de ce poti sa faci tu si sunt convins ca mama copilului nu va spune nu. Daca te intereseaza sa vezi copilul cred ca poti sa mergi acolo, nu?
Nu mai discuta de ea de fosta sotie. Discuta doar de copilul vostru - doar de ce poti sa faci tu pentru el. Atat. Nu o mai tot baga in discutie pe fosta ta sotie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Marius, nu sti daca in decizia cu vizitele nu apare si situatia in care copilul nu se poate deplasa de acasa? are voie tatal sa il viziteze?

Adica povestea e clasica, razboiul e razboi,si e clar in detrimentul copilului care sigur s-ar bucura sa-l vada si pe tatic de Craciun. Ce optiuni are Stefan ca sa-si vada copilul?

si asta cu otita care tine copilul in casa 2 saptamani e o minciuna gogonata. Deci concret, ce posibilitati are?

Mergi la inceput