Nu asculta

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

pai am patit sfaturi cam ca si voi, ca vad ca e boala generala:
- sa nu o tin in brate ca se invata in brate si tot mie mi se urca in cap dup-aia
-sa o mai las sa mai si planga
-sa-i pun afara 3 caciuli in cap
-sa o tin in casa cu caciula
-sa nu-i fac baie ca raceste
-sa nu-i dau san ca nu se satura
-sa-i dau apa, ceai
- sa nu aerisesc ca raceste copilul
-sa nu pun copilul in pat cu capul spre usa, ca i se dau ochii peste cap cand se uita cine intra
-sa nu o las sa planga prea mult ca "daca era baiai ii explodau testiculele de atata plans"- asta e in contradictie cu punctul1
-sa nu o usuc cu foehnul ( fi-mea s-a nascut cu mult par , ca un adult, deci cand ii faceam baie pe cap trebuia sa o usuc)ca-i cade parul
-sa nu o pup pe spate, ca-mi da vorbele la spate
-sa-i dau cu ceva amar sa nu-si mai suga degetul
-sa o diversific devreme, ca eu la 6 luni mancam sarmale, "copilul e bine sa guste de toate de la inceput" ( de-asta sunt eu plina de alergii alimentare, dar ce conteaza..nu e vina lor , sunt eu soi rau)
-sa-i dau lapte praf de la inceput ca e slaba ca o matza
-cum nu-i dai suculet? cum nu-i dai mar cu biscuite? (au ramas traznite si maica-mea si altii din familie ca nu-i dau citrice inca-fiica-mea are un reflux gastroesofagian nasol si in colaborare cu doctorul am decis sa mai asteptam cu alimentele acide)
si cate si mai cate...
Afara nu mai zic ce nervi...la magazin , la doctor, in parc...chestiile cu tinutul in brate (nu-mi imaginez cum altfel as putea tine un copil de 9 luni!?! presupun ca la 2-3 ani o sa puna placa cu:" vai , ce rusine, copil mare si in brate.."
Cu degetul la fel...nu pot sa intru intr-un magazin ca se gaseste o binevoitoare de vanzatoare sa zica faza cu" vaiii, ce rusine, scoate degetul din gura>>"
E foarte draguta, are mult par cum spuneam si o mutrita interesanta si multi se opresc sa o admire...si incep cu sfaturile..." vai, dar nu e cam subtire imbracata?", "vai, dar nu e cam slaba?"
Se pare ca e un fenomen chiestia asta cu imbracatul...o psihoza...ma si uitam prin parc...bunici, mamici superinfofolite si asa erau si copiii lor
In noiembrie cand au fost caldurile alea 18,19,20 de grade si soare, vedeam unele persoane in parc cu caciula de blana, sau alte caciuli adanc trase pe urechi, cu fular, cu paltoane groase...doar pentru ca era noiembrie..desi afara repet ...era cald ca primavara tarzie
Si am vazut si tinere si batrane...ca ma rog, la batrane mai ziceam...resimt mai nasol frigul
Mi-e si frica sa mergem sa interactionam cu copiii in parc..mi-e groaza de mamici si bunici...ca numai peste nebune dau...incep sa vorbeasca vrute si nevrute, chestii care sincer nu ma intereseaza, nu simt nevoia sa impartasesc cu ele nimic despre copil si familie
Urasc sa-i ofere Amaliei pufuleti si alte prostii, fara sa intrebe si fara sa le treaca prin cap ca eu nu-i dau asa ceva. le multumesc si le spun ca nu e cazul, e mica, si eu nu sunt de acord du snacsurile si mi se zice" dar ce?eu i-am dat de la 5 luni sa molfaie si n-a patit nimic!"
Sincer...de cand am nascut...sunt intr-o lupta continua cu toata lumea si am obosit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Delsim, cat de bine te inteleg! O sa incerc mai tarziu sa scriu si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Delsim cred ca esti tu prea draguta
Pe mine nu ma opreste nimeni pe strada, nici in parc, nici unde
A incercat o data un vecin sa se bage in seama dar avea cu el un caine iar eu cu copilul in brate i-am spus scurt "i-ati javra de aici ca daca ii dau un picior adoarme". Asa ca faza cu vecinii s-a cam terminat repede si nici prea amabila de fel nu sunt.
Rudele au invatat de mult sa-si pastreze parerile pt ele. Soacra nu e in tara asa ca am scapat de sfaturile ei iar maica-mea cred ca s-a obijnuit cu mine ca o ascult dar tot cum cred eu ca e mai bine fac pt ca nu insista niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Probabil ca am o mutra prea "abordabila".O sa incerc sa-mi iau o fatza de buldog, poate descurajez ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

of, of, Delia... . Cat de greu trebuie sa iti fie... Cu atat mai mult cu cat fetita ta e mica si nu te poate ajuta in lupta cu ei. Bine macar ca sotul tau te sustine, e o chestie grozava asta!!!!

Eu nu stiu ce sa-ti spun sa faci (ba da, stiu, nu face ca narcisam102 ), cred ca ar trebui sa afisezi o relaxare dintr-aia cu R :).
Daca incerci sa le explici sau daca le arati ca te supara/deranjeaza:

1, pierzi o gramada de energie
2. nu rezolvi absolut nimic
3. ii faci sa fie si mai indarjiti

Asa ca, ei iti spun, tu zambesti (probabail ca, cu timpul chiar vei zambi si in interior la auzul sfaturilor lor) si mergi mai departe.
Cu mama ta, incearca sa o dezarmezi cumva.
In loc de luat in serios, da-o si tu pe glumite.
Parerea mea e ca nu exista metoda mai grozava (impotriva situatiilor nasoele provocate diversi :D) decat umorul .
Orice ar zice, incearca sa o dai pe hi-hi-hi si ha-ha-ha.
Eu asa as face .

Imi pare rau ca nu iti pot da sfaturi mai acatarii... :). Iti tin pumnii!!!!

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui narcisam102

Pe mine nu ma opreste nimeni pe strada, nici in parc, nici unde
A incercat o data un vecin sa se bage in seama dar avea cu el un caine iar eu cu copilul in brate i-am spus scurt "i-ati javra de aici ca daca ii dau un picior adoarme".

Frumos "langaj", frumoasa atitudine! Te-ai simtit mandra de tine cand ai dat din preaplinul inimii tale fraza aia, asa-i, doamna hingher-care "testeaza abilitatile bebelusului"- face militarie cu el, ca e mare la 9 luni- il antreneaza ca-n transee etc?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Delsim, pentru tine n-am decat un sfat: muta-te intr-o zona mai linistita, in provincie. Glumesc, dar asta chiar e nesimtzire sa te abordeze un strain sa te-ntrebe daca nu e prea slab copilul! Multa mitocanie si multa prostie pe lumea asta, ce sa-i faci. Categoric trebuie sa te antrenezi, probabil in vreun fel pe care nu-l constientizezi le arati neanderthalienilor ca esti vulnerabila...Zic si eu ca denizel, o metoda e sa zambesti (io cum spuneam chiar ranjesc larg) si sa le bagi o fraza ironico-haioasa, eventual ti le pregatesti dinainte daca supararea de moment iti inhiba spontaneitatea
Pe mine intre 11 luni si 14 luni ma enerva lumea cel mai mult:"nu merge inca?!" Majoritatea au asa, o certitudine, ca in ziua in care implineste 1 an tot copilul devine biped, altfel e bai, e grav, nu-i in regula. Unele mame ziceau:"nu merge inca? Oooo, a mea de la 10 luni merge!" Imi venea sa raspund:"da? si numai pana aici a ajuns?" Dar luam zambetul larg si ziceam:"aaa, nuuu, e foarte precauta, nu se-arunca asa, cu capul inainte, intai testeaza terenul in 4 labe si oricum asa e mai palpitant".

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Daca raspund cu Da promiti ca ma lasi in pace?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

N-ai nici o sansa Narcisa, zi mersi ca nu te cheama IP

Mergi la inceput

Ce imi pasa mie ce crede sau "zice" o persoana pe care nici nu o cunosc nici nu ma cunoaste. Cum asi putea sa ma supar. Cel mult ma amuza
Nu stau pe aici sa pierd timpul sau sa intru in polemici despre cine are dreptate sau cine e o mai buna mama. Am vazut ca pot sa aflu lucruri interesante iar daca pot sa ajut cu o parere de ce sa nu o faci...e la fel de gratis ca si un zambet

Mergi la inceput