urgent!! fier de calcat!!

urgent!! fier de calcat!! | Autor: bb_yasmi

Link direct la acest mesaj

am nevoaie urgent de un fier de calcat , al meu e plin de apa ruginita ceva (in loc de aburi asta scoate si e moulinex destul de nou!!!)
ce sa urmaresc cand imi cumpar unul??? ce conditii sa indeplineasca??

multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb_yasmi
ce sa urmaresc cand imi cumpar unul??? ce conditii sa indeplineasca??

Conditiile de utilizare specificate de producator. Orice fier de calcat care este utilizat corespunzator isi face treaba.

De regula, cu cat un fier de calcat este mai scump, cu atat calitatea si rezistenta materialelor folosite in constructia lui sunt mai bune. Motiv pentru care fiecare producator are modele incepand de la cele mai ieftine, cu functionalitate mai redusa si parametri mai slabi, pana la modele de top, cu functii de multe ori peste necesarul utilizatorului obisnuit si cu parametri in extrema pozitiva. Observatii general valabile pentru orice produs.

Noi avem de peste 10 ani un fier de calcat marca O marca cunoscuta (din gama lor de mijloc), si arata si-si face treaba acum ca si cand l-as fi cumparat ieri. Mamelor le-am cumparat fiare de calcat Alta marca cunoscuta, si nici acestea nu au picat testele de exigenta.

Singura problema care a aparut fata de acum peste 10 ani este ca din ce in ce mai multe produse sunt fabricate in China. Indiferent de marca. Sau chiar daca nu sunt fabricate in China, au multe subansamble facute in China. Mergem insa pe mana garantiei firmei si standardelor de calitate pe care le impune in fabricile din China (produsele de firma provenind din China, chiar daca nu se mai ridica la calitatea nemteasca, sunt totusi pe o treapta calitativa superioara fata de produsele chinezesti no-name)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Puterea lui(aia care s emasoara in Watti,cred ac asa se numeste)si cit abur scoate in grame pe minut!Astea sunt esentziale cind cumperi unul nou!

De asemeni si materialul din care este facuta talpa lui(cea care intra in contact cu materialul)este foarte importanta!Marimea talpii este iar un criteriu de luat in seama ,precum si greutatea fierului de calcat!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Puterea lui(aia care s emasoara in Watti,cred ac asa se numeste)si cit abur scoate in grame pe minut!Astea sunt esentziale cind cumperi unul nou!
De asemeni si materialul din care este facuta talpa lui(cea care intra in contact cu materialul)este foarte importanta!Marimea talpii este iar un criteriu de luat in seama ,precum si greutatea fierului de calcat!

Dana, depinde foarte mult de context. Pentru toate marimile mentionate de tine valorile medii raspund exigentei majoritatii utilizatorilor:
putere max: 1500-2000W
abur max: 25-50 g/min

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Capcaunule,eu ca si doamna care trebuie sa calcnu mi-as cumpara nicoiodata un fier de calcat cu valorile date de tine!

pentru mine(astea sunt pretentziile mele sa spun asa)puterea trebuie s afie peste 2000 W si aburul min 90g/min!

Uite aici unul care corespunde cerintzelor mele de femeie care nu are timp sa stea sa dea cu fierul de 10 ori intr-un loc!

http://www.testberichte.de/p/tefal-tests/ultimate-autoclean-fv-9450-testbericht.html

Ps si off topic pentru capacunul care stiu ca s epricepe:Imi spune ca acumulatorul are o problema cauzata probabil de o "cadere"a laptopului!Ce imi recomanzi sa fac?e inca in garantzie!Multzumesc anticipat!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Si eu iti recomand tot Tefal .De 10 ani tot marca asta o folosesc si am schimbat pana acum 3,doar pentru ca mi-am luat ceva mai performant.Daca se strica in perioada de garantie se schimba direct in magazinul de unde l-ai cumparat.
Tefal mai gasesti fabricat in Franta,cele de la Philips de exemplu se fac in China ,Singapore ,Thailanda.

Daca totusi vrei sa-l pastrezi pe cel de acum incearca sa-l cureti cu un anticalcar special .Cauta o solutie de la Xavax care e mai performanta ,vezi totusi ca sunt de 2 tipuri .O solutie care se pune in interiorul fierului(asta iti trebuie tie) si o solutie cu care se curata talpa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos
nu mi-as cumpara nicoiodata un fier de calcat cu valorile date de tine!

Nicio problema. Inseamna ca tu nu intri in majoritatea pentru care valorile medii sunt mai mult decat suficiente.
Citat:

Ps si off topic pentru capacunul care stiu ca se pricepe:Imi spune ca acumulatorul are o problema cauzata probabil de o "cadere" a laptopului! Ce imi recomanzi sa fac? e inca in garantzie! Multzumesc anticipat!

Zau ca n-am de unde sa stiu.
Electronica a devenit atat de miniaturizata, integrata si complicata incat numai un service dedicat iti poate raspunde la intrebare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Dupa 2 Phillips-uri, care m-au tinut in medie cam 3 ani, mi-am luat acum (adica alaltaieri) un Bosch, 2300 W.

Mi-am propus ca de acum sa folosesc la fierul de calcat doar apa distilata. Ceea ce pana acum nu a fost cazul, de unde, cred eu, si defectarea fiarelor.

25 +

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui copiloi
Dupa 2 Phillips-uri, care m-au tinut in medie cam 3 ani, mi-am luat acum (adica alaltaieri) un Bosch, 2300 W.

Mi-am propus ca de acum sa folosesc la fierul de calcat doar apa distilata. Ceea ce pana acum nu a fost cazul, de unde, cred eu, si defectarea fiarelor.

Pai vezi! Cu apa distilata Philipsul meu a trecut decada si inca se simte ca nou-iesit pe portile fabricii. In plus are doar 1800W, si nici aia nu au fost folositi toti decat cand calcam bodyuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

va multumesc de raspunsuri. se pare ca la "rezolvat" sotul si merge superrr ok acum. primul lucru care am de gand sa il cumpar este apa distilata. nu ma mai am de gand sa folosesc apa asta groaznica de la robinet. cel mai sigur de la ea i s a tras.

mami de fetita cu codite 3+ si s30

Mergi la inceput

Deci secretul longevitatii unui un fier de calcat este sa-l cumparati la pachet cu un sot.
Sau viceversa.
Singur n-are viata lunga.

Mergi la inceput