Picior spastic

Picior spastic | Autor: Anamaria77

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor,
Baietelul meu s-a nascut prematur, la 36 de saptamani, a suferit o hipozie la nastere. Nu a avut nicio problema in dezvoltare, dar ne-am ales cu o spasticitate la piciorusul drept, motiv pentru care merge pe varf cu acel picior. Nu am descoperit devreme pentru ca atunci cand a inceput sa mearga pe langa mobila, sau tinut de mana, mergea cu amandoua piciorusele pe varfuri. A inceput sa mearga singur la 15 luni si atunci am observat ca piciorul drept e mereu pe varf. Am fosr trimisi de dr pediatru la ortoped, care ne-a trimsi 2 luni la kineto, cand am revenit la control ne-a zis ca e ok piciorusul sa facem pauza o luna si sa revenim la control. Intre timp, am fost la un alt ortoped care ne-a spus ca nu are nimic copilul, sa il lasam in pace ca o sa isi revina in timp. Nu am revenit la control la primul ortoped dupa o luna, incurajati de ce ne spusese cel de-al doilea doctor, dar dupa vreo 2 luni, am intrat in panica, pentru ca copilul nu isi revenea deloc. Am revenit la ortoped care ne-a trimis direct la operatie - alungire de tendon. I-am spus ca vrem sa incercam si altceva inainte de operatie, poate kinetoterapia o sa dea roade. Ne-a zis sa mergem o luna si sa revenim. am facut kinetoterapie, de fapt un fel de masaj, pentru ca alte exercitii nu au fost, de fapt, cred ca am cam pierdut timpul la acel cabinet. In cele din urma, de 2 saptamani am gasit un kinetoterapeut bun, zic eu, facem exercitii care sa-i stimuleze muschiuletii. Acolo, am tot fost intrebati daca am fost la vreun neurolog, la vren doctor specializat pe recuperare copiii. Ma tot gandesc la treaba cu neurologul si nu stiu daca sa chinui copilul cu inca un doctor, sau sa il las in pace. El a avut o evolutie normala, a prins cu manutele la varsta potrivita, a stat in fundulet la 6 luni, a gangurit de la 3 luni, la 8-9 luni mergea de-a busilea, apoi a luat-o incet in picioare, mergand pe langa mobila, sau tinut de manute. Pe la 18 luni si-a dat drumul la vorba si acum ne uimeste, a inceput sa faca si propozitii mici. Nu am avut niciun moment impresia ca ar avea probleme. Chiar si cand nu vorbea pe intelesul nostru, intelegea tot. Nu stiu ce sa fac, daca la partea cu doctorul de recuperare sunt de acord si deja am vorbit pt dr. Mares de la Budimex, pentru partea cu neurologul sunt sceptica. Oare ar trebui sa ma duc si la un neurolog?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu m-as duce la neurolog, chiar daca e numai pt linistea mea

sa stiu ca am fost peste tot, ca am folosit toate variantele.

oricum neurologul nu chinuie copilul, o sa se uite cum umbla, o sa ii verifice reflexele, o sa te intrebe de evolutia lui, nimic care sa doara sau sa fie invaziv

doar sa cauti un neurolog de copii bun

mama de Carol (29.12.2008) si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Neurolog, rapid. Recuperare intensiv, fiindca se poate ajunge la operatie! Nici nu stiu exact de ce nu v-a trimis primul ortoped la un neurolog. Spasticitatea piciorului e o problema neuro-motorie. Oricum, ideea ar fi sa nu va speriati ci sa faceti ce trebuie facut cat mai repede, ca sa nu existe probleme mai tarziu.
Stiu ce spun, fiindca am avut probleme cu fetita. 3 ani jumate de kinetoterapie pentru ceva ce altora li se parea inexistent! Cum intrerpeam kinetoterapia, cum o vedeam ca merge prost. Si mi-a fost mereu frica sa nu ajung cu ea la operatie (fetita mea avea o usoara spasticitate si mai si rota usor piciorul din sold). Acum avem aproape 2 ani de cand am incheiat si e ok.
Inca ceva: kinetoterapia dureaza multa vreme la genul asta de probleme. Noi lucram 3 saptamani cu 3 pauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Fetita mea e tot prematur, o prematuritate mai mare, a fost nascuta la 28 de saptamani. Si noi am fost diagnosticati cu o hipertonie musculara la piciorul stang. Daca o sa cauti pe forum o sa gasesti un subiect pe tema asta deschis de mine atunci. Si eu ti-as recomanda un neurolog care sa isi dea cu parerea. Noi mergem regulat la controlul neurologic. Am facut si kinetoterapie o perioada si ne-a ajutat mult. Deasemenea am facut si tratatmente cu niste medicamente care sa ne intareasca atat neurologic cat si muscular. Pana in final spasticitatea pleaca de la creier. Acum Karla merge chiar bine, dar mai exista si acum momente cand cu piciorul stang merge pe varfuri. Medicul neurolog spune ca e doar discret si ca pana la varsta scolara se va rezolva. Ce ni se recomada acum e ceva fizioterapie dar de care inca nu ne-am apucat (am eu niste retineri). Vom vedea daca vom face sau nu.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anamaria77 spune:

Multumesc de raspunsuri. Am vorbit cu medicul pediatru si, dupa sarbatori, vom merge la un neurolog. Nu stiam exact ce presupune un control neurologic si ma cam inspaimanta ideea sa merg pe la doctori. Ortopedul nu a avut nicio treaba; el o tinea una si buna, la ultimul control, din septembrie: sa va pregatiti de operatie! Pai de ce, daca se poate si altfel? Ii multumesc si acum kinetoterapeutei care mi-a zis de neurolog. O sa mergem sa vedem ce indrumari primim. Va anunt indata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

la neurolog e cel mai frumos control din toti doctorii, cel putin unde mergem noi sunt zeci de jucarii, arata ca o gradinita, si tot controlul e ca o joaca pt copil. cred ca e singurul doctor la care carol nu plange, pt ca partea cu ciocanelul e singura care presupune sa il atinga si lui i s-a parut haioasa, ca ii zbura piciorul.

mama de Carol (29.12.2008) si 11+

Mergi la inceput