Cefaklor pentru rosu in gat

Cefaklor pentru rosu in gat | Autor: newgirl

Link direct la acest mesaj

Micuta mea de 8luni aseara a facut aseara febra de 37.6C iar de dimineata a avut 37.0C, dintr-un copil activ devenise f molesitam, refuza si sa se mai tareasca prin casa sau sa se ridice in picioare, ceea ce-i faceau o placere deosebita... astazi am dus-o la pediatru si mi-a spus ca are rosu in gat, s-a uitat doar in gatul ei si a dat verdictul fara vreo alta consultatie...

Mi-a prescris Nurofen pt copii, 2,5ml la 8 ore si Cefaklor, 5 ml la 12 ore. I le-am dat cum am ajuns acasa... acuma da semne de refacere si nu as vrea sa-i mai dau antibiotic, imi e de ficatelul si de stomacelul ei sa nu fie afectat... De la farmacie mi-a spus sa-i dau minim 5 zile din Cefaklor, ca altfel peste 2 sapt face iar rosu in gat.

Nu stiu ce sa fac? Daca printre mamicile care citesc mesajul meu au dat bebelusilor Cefaklor va rog sa-mi spuneti cum a reactionat acest antibiotic? Eu as inceta sa-i mai dau daca ii trece febra si da semne de refacere... ce ma sfatuiti? Sunt si eu o tanara nestiutoare :( si ma simt tare nepunticioasa pentru ca nu am la cine apela si cu cine ma sfatui, mai ales ca am o viata in mainile mele :(

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Fetita mea a luat de mai multe ori Cefaclor la "rosu in gat", dar avea febra in general 39+ care nu scadea nici dupa 2-3 zile de Nurofen / Panadol.De reactionat a reactionat intotdeauna ok (dar ai mei n-au avut niciodata vreo problema indiferent ce antibiotic au luat)
In primul rand 37,6 nu e chiar febra,e doar stare subfebrila.Eu una nu i-as da antibioticul ala decat daca ar avea febra peste 38 si care nu scade de la antitermice.Urmareste cum evolueaza febra in seara asta ...
Edit: ca acum am citit mai cu atentie: daca ai inceput deja sa ii dai antibioticul trebuie sa continui macar 3-4 zile,nu e voie sa-l intrerupi.Si sa ii cumperi niste pliculete Biotics,ala previne problemele digestive.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns newgirl spune:

multumesc pt raspuns, Cefaklorul este pt rosu in gat si Nurofenul este pentru febra, nurofen nu i-as mai da daca ii scade ferba, iar daca intrerup Cefaklor o sa-i reapara oare rosul in gat?

eu o alaptez inca, iar din diversificare mananca f putin... o sa caut info si despre pliculete Biotics, merci!

Edit: Acuma are temperatura corporala de 36.3C. Oare sa continui cu nurofenul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Newgirl, fa ce ti-a spus medicul, pt. ca el a consultat-o pe fetita ta. Degeaba iti spune unul si altul pe forum ca la el a mers sau n-a mers antibioticul X, infectia bacteriana si cea virala la nivelul faringelui se si vede la un simplu consult, in functie de cum e zona. Decidaca ti-a dat medicul un tratament ia-l. Tratamentul se da cat a fost prescris, ca altfel apare rezistenta la antibioticul respectiv si atunci i-ai facut o bucurie copilului...

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro si www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com si http://re-shop.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

si eu stiu ca odata inceput antibioticul se da cate zile a zis medicul, nu-l intrerupi tu de la sine putere, si in nici un caz nu se intrerupe ca vai azi e mai bine copilului, pentru ca asta e si tinta tratamentului sa-i fie mai bine (deci ai dovada ca tratamentul este bun), dar intrurupandu-l nu faci decat ca atunci cand esti iar in situatia asta acelasi tratament sa nu mai fie de nici un folos si sa trebuiasca un tratament mult mai puternic decat asta.
E adevarat ca e micuta , dar daca inca o alaptezi o protejezi si tu, dar da-i tratamentul cate zile a zis pediatra...daca ai dubii cu privire la priceperea doctorului schimb-o dar nu intrerupe ce ai inceput.Nu e bine sa facem experiente pe ei...
Asta despre antibiotic, iar cu Nurofenul eu ii dau exact cand are febra, deci nu mereu, dar nu mai repede de 6 ore parca sau 8 nu mai stiu exact si doza o scrie si pe cutie in functie de varsta....La varsta ei cred ca ai un nurofen pentru copii sub 1 an , pentruc a pe cutia pe care o am eu scrie ca e pentru copii peste 2 ani...vezi ca trebuie si la asta sa fii atenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serialbastre spune:

Si eu zic ca daca ai inceput tratamentul cu antibiotic trebuie dat cat a fost prescris. Daca trebuia sau nu prescris e cu totul alta discutie. Sunt si medici care se grabesc cu antibioticul, dar sunt si cazuri cand nu poate fi evitat.
Si musai pliculete cu biotics.
Sanatate multa fetitei tale!

Andreea si Cezara - Ilinca (2.06.2009)

In bucataria mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

pt protejarea stomacului ii dai pliculete cu biotics sau lactobaciluss (nustiu dc asa se scrie, e si mult mai scump decat bioticsul dar se pare ca si mai bun)

antibioticul se da minim 5 zile odata intrerupt pt ca altfel cresti rezistenta bacteriilor la tipul ala de antibiotic

37 cu ceva nu era febra; se putea merge doar pe antitermic dc crestea peste 38 (sub 38 eu stiu ca nu se da nimic)
da cine stie cea vazut in gatul lui bb doctorul de a decis asa ceva
dc tot ai fost la control urmeaza sfatul

Mergi la inceput

va multumesc pentru sfaturi, sunt la primul copil si pana acuma nu a facut absolut nimica... aseara s-a simtit mult mai bine, dar la 4 dimineata s-a trezit plangand si cu temperatura de 38.6C, am continuat tratamentul, nurofenul e pt copii 3luni+, acesta il dau la 8h, dupa ce-i dau nurofen, la 2ore ii si trece febra, dar dupa 6 ore iar reapare... uff, sunt foarte emotionata cand o vad cu febra si ma simt nepunticioasa, as vrea sa-i iau durerile cumva si sa le port eu...

Cand l-am intrebat pe pediatru cum sa-i dau medicam. si la cat timp mi-a spus ca-mi va spune farmacista, apoi farmacista mi-a spus sa citesc pe prospect cum se prepara Cefakloru, dar sa-i administrez timp de minim 5 zile cefaklor si minim 3 zile Nurofenul. O sa-l sun pe pediatru sa-i spun ca inca face febra si daca sa-i dau supozitor sau sa continui cu Nurofenul...

Edit: L-am sunat si mi-a spus sa alternez intre nurofen si supozitor - o data sa-i dau supozitor si data viitoare sa-i dau nurofenn... si tot asa.

Referitor la biotics, mi-a spus sa nu-i dau pt ca nu are nevoie, ca e pentru reglarea florei intestinale... si cand i-am spus ca micuta are scaun ca si mustarul atunci mi-a spus sa-i dau ... acuma peste tot e inchis aici, dar o sa merg luni si o sa-i iau... sper sa nu fie prea tarziu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta_M spune:

Eu i-am dat baietelului meu Cefaclor timp de 7 zile pentru rosu in gat la prescrierea medicului dupa ce la alte antibiotice a facut intoleranta. E singurul care i-a facut bine.Ma mira insa ce ti-a spus medicul cu privire la Biotic Baby dar...ei stiu mai bine.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ce fel de supozitor? Supozitor cu ce? Si nurofenul exista sub forma de supozitor!
Si evident ca trebuie sa continui cu antibioticul, odata ce l-ai inceput!

Mergi la inceput

supozitor pt sugari, Paracetamol de 125mg.. dar nu i-am mai dat, nu a mai avut nevoie, nu a mai facut febra deloc . Acuma continui cu cefaklor si maine merg cu ea la control, e mult mai bine, si eu am scapat de emotii... va multumesc pt tot ce mi-ati impartasit...

Avem o vecina care are o fetita mai mica cu o luna si cand mergem la ei micuta mea ii tot ia jucariile si le duce in gura, vecina face la fel cu jucariile noastre, oare asa a luat bacterii si a facut rosu in gat? Cat e de daunator schimbul/zabalositul asta de jucarii?

Mergi la inceput