Bobocei de sept-oct, la 2 ani (321)
Raspunsuri - Pagina 3
Nocom spune:
Off, Ange, saracutza Crinuta...
Dar am aflat ca primit un cadou frumos sa-i treaca

roxanda80 fetita mea are 11 kg dar doar 88 cm. Mie mi se par multe 19 kg chiar si pentru un baietel, dat tine cont ca asta nu e o parere avizata. Daca totusi te ingrijoreaza acest lucru, cel mai bine faci cumva sa ajungi la un dr.
lala77 spune:
Ruxanda, eu sunt de parere ca daca asistenta ti-a spus asa, sa-l lasi in pace. Cauta pt linistea tea, un grafic de crestere. Dar nu te uita la varsta lui, ci la inaltime. Ii corelezi greutatea cu inaltimea.Daca de ex are inaltime corespunzatoare varstei de 3 ani, acolo cauti greutatea si vezi daca e in grafic.Englezii asa fac.
Eu am avut prima fata cui probleme similare si m-am stresat mult ca in RO toti imi spuneau ca e obeza.Avea la 1 an 15 kg. Si acum face 4 ani peste o luna si are 19 kg. Si n-am facut nimic special pt asta. Doar ca am avut grija sa nu manance multi biscuiti, cereale, dulciuri-i-am dat de toate, dar cu masura. Asta ar trebui sa facem si daca nu e copilul mai durduliu oricum.
Cu Anna , cea mica, am cam aceeasi problema: ea are 2 ani si doua luni si 17 kg. Si la era am si constiinta incarcata ca a mai scapat in dulciuri...
Insa pediatrul spune s-o las in pace ca e in grafic-ce-i drept in cel de sus.![]()
Si mai stiu o fetita cu un tata olandez (genul 2/2) care s-a nascut de aproape 5 kg. Si a fost mereu mare rau fata de ceilalti copii de varsta ei./ Are varsta lui Alice insa e mai mare chiar decat ea.Avea la 2 ani 19 kg. Acum face 4 peste o luna si are 22 kg. Si despre ea pot sa spun ca mananca de sparge. Mereu cere cate trei-patru portii la masa, dulciuri ar manca mereu, etc. Evident ca nu primeste atat insa daca-ti pui mintea cu ea...
In locul tau, as avea incredere in ce spune asistenta pt ca acolo o asistenta prezinta un punct de vedere oficial, nu parerea ei personala.
Incearca sa-i asiguri o alimentatie echilibrata si destula miscare si lasa-l in pace.
Ange, pupam buba sda treaca!
angelynna82 spune:
Multam mult 
Nocom, da, i-am dat "apiapo"...care trebuia de mos..altfel nu ma vedeam cum sa o potolesc![]()
Ruxanda, conteaza si kg de la nastere, uitasem sa zic, Crina mea a avut 3.4kg...
mami de Crina(12.10.2008) il asteapta pe "so sun"

"pinsesa lui mama"
dyanira spune:
Raspund si eu: Deiu are 98-99 cm cred ca e printre cei mai inalti de pe aici si are aprox 16kg +/-200g aici oscileaza de vreo 6 luni.La nastere a avut 4 kg.
Si eu zic sa ai incredere in ce ti s-a spus eventual poti s amai ceri o parere avizata.Si eu cred ca nu va mai pune asa mult in urmatorii ani si nu vor fi probleme.Sfatul Lalei e ff bun.
Lala casuta e minunata sa o stapaniti sanatosi.Tare mult mi-as dori si eu una la fel.![]()
Ange imi pare rau pt lovitura
sa treaca.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
roxanda80 spune:
va multumesc din suflet pt.raspunsuri.baietelul meu a avut la nastere 3,950,iar de mancat nu mananca f mult.in general ii dau mancare gatita,iar dulciuri f rar(in schimb de cand sunt insarcinata mananc eu si pt.el).problema e ca nu putem renunta la bubul cu lapte seara.de cateva luni ii dau lapte de vaca cu 1,5%grasimi,dar pana prin iunie a servit lapte praf de la nestle(junior)avand niste probleme de sanatate nu l-am alaptat deloc si ma gandesc ca a luat asa mult in greutate din cauza alimentatiei artificiala,sau....?sau ar putea fi si ceva genetic.tati e mai anemic.are 190cm si 106kg.
voi incerca maine sa obtin o programare la medic desi cred ca voi sfarsi cu o noua intrevedere cu asistenta.noapte buna,vise placute
mami de baietel si
26+
dyanira spune:
Roxana Deiu al meu nu mananca nici el extraordinar bea insa LP inca cam 500 ml pe zi probabil si la el asta e cauza celor aproape 16 kg insa el chiar nu arata gras deloc ca e ff inalt..Daca as renunta la LP ceea ce nu am de gand pana pe la 3 ani din cauza ca nu mananca extraordinar, cred ca ar mai scadea in greutate.Analizele i-ai facut vreodata, glicemia???La voi poate fi si o cauza genetica daca zici ca tati e mai zdravan.
Diana
mamica fericita de
ANDREI TUDOR
claudinna spune:
neata
ma bag si eu in discutie![]()
R are aproape 15 kg si 96 cm...nu a fost alaptat, dar de la 2 ani ii dau lapte UHT. insa nu cred ca alimentatia artificiala ingrasa...in cei 2 ani, R nu a fost gras, a fost putin mai mare, dar nu gras. s-a nascut cu 4.350 kg, iar tatal lui are acum 1.90 m si 100 kg, in conditiile in care a avut 128 kg anul trecut pe vremea asta...deci maaare
insa, dulciuri ii dau f rar, o vreme nu i-am dat nici biscuiti...mananca bine, nu refuza nimic, dar si alearga toata ziua
daca asistenta ti-a zis ca e ok, o fi stiind ea ce vb.
multi copii slabesc pe masura ce cresc si cred ca trebuie sa evaluezi ceea ce mananca, sa vezi daca nu-s prea multe fainoase, sau dulciuri
lala, sa stapaniti sanatosi noua casa!! este super!!! si bucataria.....
Ange, pupam Crina
Alina, hai mami pe FB
va las
calda
o zi buna sa aveti!
Mimihoo spune:
Sondaj, Sofia are peste 11 kg, banuiesc vreo 12-13, si 87cm. E micuta fata de alte fetite, dar eu sper sa semene cu tat'su ca el a fost cel mai mic si pipercit din grupa/ clasa si acum are 185.
Ange, da-mi te rog PM cu adresa ta de email, am primit un mesaj cu un remediu contra constipatiei. Nu este special pentru copii, este general.
Sa aveti o zi frumoasa cu multa sanatate!
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei
nikolici spune:
mimihoo 185 kg, sau e vorba de inaltime? ;)
roxanada bine ai venit, personal cred ca sunt multe kg la varsta lui, cred ca este vorba de o obezitate fiziologica.Numai medicul te poate ajuta in cazul asta, noi ne dam cu parerea pe aici.Fetita mea are 12 kg la 93 cm.
Mai avem o prietena a forumului care sta la Malmo, poate luati legatura, i-ar prince bine un prieten fizic, mai ales ca e la inceput de drum.
Mimihoo spune:
:)) 185cm :))
nikol, ce-ti fac K-urile? 
Mihaela, mama de Sofia (03.10.08)
poze Sofia
jurnalul Sofiei