Vaccinul ROR - obligatoriu sau nu ?

Vaccinul ROR - obligatoriu sau nu ? | Autor: AlinaEmi

Link direct la acest mesaj

Sincera sa fiu nu mai inteleg nimic... Eu stiam ca ROR este optional si chiar eram in dilema daca sa i-l fac sau nu, dar uitandu-ma mai bine in carnetul de vaccinuri vad ca-i trecut in lista, ca si cum ar fi obligatoriu... pana la urma cum este ? ca stiu ca au avut loc niste schimbari in ultimii ani...
In plus,si ceea ce ma ingrozeste cel mai tare, pe carnetul de vaccinuri scrie ca se face SIMULTAN cu Infanrixul de 1 an !!! Este posibl asa ceva ? eu refuz sa fac aceste 2 vacciuri simultan, din experienta voastra vi s-a acceptat decalarea lor ?
Sincer nu stiu ce sa fac cu ROR-ul, ma ingrozeste vaccinul asta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Este obligatoriu

Cred ca poti sa le faci la 1 luna distanta fara probleme daca vrei neaparat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

ROR-ul este in schema obligatorie de vaccinare si se face intre 13 si 15 luni. Baietelului meu i-au facut ROR si Priorix ca fiind vaccinurile gratuite din schema de vaccinare. A fost o intepatura in ppicio si una in mana opusa piciorului

Ioana si Carol Ioan asteptandu-l pe Mos Craciun Trazbātii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

ROR-ul e obligatoriu. Fiu-meu l-a facut la doua luni distanta de Infanrix. Nu ai de ce te teme de ROR. Relax si sanatate!

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui AlinaEmi

In plus,si ceea ce ma ingrozeste cel mai tare, pe carnetul de vaccinuri scrie ca se face SIMULTAN cu Infanrixul de 1 an !!! Este posibl asa ceva ? eu refuz sa fac aceste 2 vacciuri simultan, din experienta voastra vi s-a acceptat decalarea lor ?
Sincer nu stiu ce sa fac cu ROR-ul, ma ingrozeste vaccinul asta.

De fapt acel "simultan" se refera la faptul ca cele 3 componente ale R.O.R se aplica simultan, rezultand un singur vaccin (R.O.R-ul). Din comoditate sau din capcana acelui "simultan" trantit ambiguu in carnetul de vaccinari, unii medici interpreteaza ca se fac impreuna cele 2 vaccinuri, insistand sa le faca deodata, ceea ce nu e bine. Dar e dreptul tau sa refuzi asta, noua de ex. chiar medicul de familie ne-a spus ca nu e bine sa fie facute deodata ci la interval de minimum o luna. Deci intai vezi ce spune medicul, poate si al vostru e deschis la minte. Daca nu, n-are decat sa se conformeze vointei tale de mama si sa-i faca decalat vaccinurile coipilului, ca de-aia scrie in schema "12-15 luni", ca in intervalul acesta se pot face, chiar unul la 12 si celalalt la 15.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

Multumesc de lamuriri. Clar o sa le fac separat pt. ca mi-e groaza de efectele secundare combinate... Al meu dupa Infanrixul de 6 luni a facut o forma super nasoala de bronsiolita care s-a lasat cu spitalizare si de atunci a ramas sensibil iar fetita unor prieteni dupa ROR a facut si rubeola si rujeola la interval de 1 luna...
Ooof urasc vaccinurile astea dar pur si simplu nu am curajul sa nu le fac. Am vazut ca sunt mamici mai curajoase pe aici dar sincer mie mi-e mai frica sa nu le fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Nu cred k vreun anume vaccin e atat de obligatoriu pe cat se spune. Mie medicul de familie mi-a spsu k daca vrem putem sa nu facem niciun vaccin, dar pe propria raspundere si pe semnatura.
Baietelului i-am facut ror-ul dar fetitei nu.
Tot medicul de familie ne-a sfatuit sa nu i-l facem la 13-15 luni pt k trebuie sa lasam sistemul imunitar si nervos sa se mai "intareasca".
dansa este de principiu sa-l facem la intrarea in colectivitate. dar eu vazand k la inscrierea la cresa n-am avut probleme, nu l-am mai facut nici in ziua de azi. N-am dat nici semnatura, si daca mi-o vor cere o voi da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanna81

ROR-ul este in schema obligatorie de vaccinare si se face intre 13 si 15 luni. Baietelului meu i-au facut ROR si Priorix ca fiind vaccinurile gratuite din schema de vaccinare. A fost o intepatura in ppicio si una in mana opusa piciorului

Cred ca n-am inteles bine.
I-au facut ROR Si Priorix? Pai ROR=Priorix.

Fiica-mea a facut Priorix (vaccin rujeolic, urlian si rubeolic) la 1 an si 2 luni.
Acum cred ca cel gratuit de la stat e Priorixul. Cand era fii-mea mica era ROR-ul cu virusi activati. Am cumparat Priorixul. Nu l-am facut pe cel gratuit.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raton spune:

NU este obligatoriu!
(bine, nici un act medical nu e obligatoriu, oricand poti sa-l refuzi dand o declaratie in acest sens)
Sintagma "vaccinare obligatorie" e folosita popular, dar incorect, pentru vaccinarile recomandate de stat si furnizate gratuit. ca o folosesc si medici si oficiali, treaba lor, dar tot incorecta ramane.
Obligatorie (in sensul de gratuita si recomandata de stat) este vaccinarea anti-rujeolica. ROR-ul a aparut in lista pentru ca statul a decis la un moment-dat sa foloseasca acest vaccin triplu in locul celui simplu, anti-rujeolic. Dar intrucat "obligatorie" e doar vaccinarea anti-rujeolica poti cere de la medicul de familie sa obtina "vaccinul rujeolos" - VVR-IC parca se cheama. Noi asa am facut. Chestia e ca vaccinul asta nu vine in doze individuale, deci trebuie ca medicul de familie sa organizeze un grup (sau cel putin asa a fost in cazul nostru).

Ne votati, va rugam? rat1 si rat 2 http://www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=24

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui bb ralukutza

Citat:

Fiica-mea a facut Priorix (vaccin rujeolic, urlian si rubeolic) la 1 an si 2 luni.
Acum cred ca cel gratuit de la stat e Priorixul. Cand era fii-mea mica era ROR-ul cu virusi activati. Am cumparat Priorixul. Nu l-am facut pe cel gratuit.

acuma priorixul e de la stat

probabil a facut priorix (ror) si infarixul de un an de-o data

mama de Carol (29.12.2008) si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

Citat:
citat din mesajul lui bb ralukutza

Citat:

acuma priorixul e de la stat

probabil a facut priorix (ror) si infarixul de un an de-o data

mama de Carol (29.12.2008) si 8+

m-am uitat pe carnetul de vaccinuri si a facut Priorix (ROR) si Tetraxim. am incurcat eu borcanele

Mergi la inceput