Nu mai stiu cum sa procedez!!!
Raspunsuri - Pagina 3

gaby76 spune:
Si nu avem credit ipotecar. Au fost ceva probleme de sanatate acum cativa ani si am luat un credit, apoi ne-am mutat cu chirie ca nu mai puteam sa stam cu parintii (stiti voi cum e...), dupa care am reparat casa care a inghitit ceva bani ca era cam la pamant (casa e din 1889 si am bagat vreo 700-800 milioane), am mobilat-o, utilat-o... de aici creditele. Si casa e pe numele mamei mele pentru ca asa era si nu ne-am mai deranjat s-o trecem pe numele nostru ca erau alti bani si alta distractie.

gaby76 spune:
Lorellay, las-o pe pustii... intr-un fel sau altul o scoti la capat. Eu consider ca nu banii fac omul ci omul face banii.

denizel spune:
Gaby, OK, ati discutat despre solutii de iesire din criza, unele il incanta, altele nu.
Cu psihiatrul cum a ramas? Ati facut programarea? Nu e de amanat, sa stii...
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

gaby76 spune:
denizel, inca nu am discutat. as vrea sa vorbesc eu mai intai cu medicul lui de familie. dar e nasol ca e si medicul de familie al soacra-mii si daca se apuca si-i spune soacra-mii de psihiatri si tratamente sa vezi ce circ iese. nu stiu daca medicul nu cumva are obligatia sa-si tina gura. ca pe urma o apuca si pe soacra-mea pandaliile si numai asta nu-mi mai trebuie ca incepe sa-l streseze cu telefoanele, sa intre im fibrilatie, sa i se faca rau, etc.

lorellay spune:
acum mi-a venit ideea..gasete-i tu "clienti" pentru un reparat pc, o pus gresie, faianta..ceva..si doar suna-l si spune ceva de genul "auzi...uite vrea cineva sa-i repari calc...faci?"pune-l oarecum in fata faptului implinit...ca dupa ce povestesti e un om destept si muncitor...ii trebuie "un sut in fund"...
Codrin si Diana....cei mai iubiti dintre pamanteni...

gaby76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorellay acum mi-a venit ideea..gasete-i tu "clienti" pentru un reparat pc, o pus gresie, faianta..ceva..si doar suna-l si spune ceva de genul "auzi...uite vrea cineva sa-i repari calc...faci?"pune-l oarecum in fata faptului implinit...ca dupa ce povestesti e un om destept si muncitor...ii trebuie "un sut in fund"... Codrin si Diana....cei mai iubiti dintre pamanteni... |

denizel spune:
Gaby, sigur ca medicul e obligat sa-si tina gura!!!!
Iar daca nu si-o tine si afla soacra ta care, mvai, intra in fibrilatii cand e vorba de psihiatri si tratamente, asta e, prea putin trebuie sa te intereseze.
Spune-i sa-si puna prishnitze cu sare pe frunte .
Cred ca atitudinea ta conteaza foarte mult, iar daca tu tratezi problema psihiatrului cu jdemii de menajamente si pe ascuns, e normal ca psihiatrul si tratamentul psihiatric sa fie percepute si de sotul tau drept niste chestii rusinoase.
Tu spui ca el are o "depresie cat casa", deci trebuie sa actionezi, mai ales daca tot pomeneste despre sinucidere.
Daca refuza sa mearga la psihiatru si pentru ca ar fi traumatizant pentru el sa-l internezi cu forta , mergi la psihiatru, povesteste-i despre sotul tau si intreaba-l daca iti poate da un tratament pe care tu sa i-l strecori cumva in mancare. Nu poti sta in asteptarea deznodamantului.
Stiu ca metoda e abuziva :(, dar e mai blanda decat o interventie in forta...
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Bee spune:
Gabi nu aduc in dicutie aici solutii ca voi sa va redresati ci strict solutii ca lui sa-i fie mai bine pe moment macar. Un psihiatru/ psiholog pe care il cunosc punea problema asa: un om nu se sinucide cand are o placere! La sectia de psihiatrie, dintr-un spital psihiatrul nu putea sa le interzica pacientilor sa fumeze, fiindca el considera ca fumatul le face bine. Aici am o intrebare: exista ceva care sa-i faca placere sotului tau? Nu fumatul, dar altceva: un joc pe PC? Ca ala nu costa. Sau altceva, un hobby anume. Trebuie sa gasesti ceva care sa-l pasioneze pe moment, sa-i ia gandurile negre pe moment si apoi sa incercati sa rezolvati repede problema de fond!
Sotul meu a avut o cumpana acum un an sa zicem, poate mai putin. O perioada de depresie urata, profunda, eu am crezut ca are nevoie de psiholog si tratament, el nu a vrut. Problemele sa zicem ca nu erau atat de grave si acute ca si la voi (cele financiare), dar existau si l-au daramat. A gasit refugiul intr-un joc pe PC. Stiam ca-l relaxeaza si-i face placere si n-am zis nimic. A trecut perioada acuta, dar a ramas cu beleaua de joc.......... Acum se joaca fff putin la PC, asa cum reusesc si eu sa deschid forumul.
Deci parerea mea e sa vezi repede daca exista ceva care-i face placere. Daca exista, atunci poate gandurile acelea negre nu-s chiar de "actiune". Evident, minunat ar fi un psihiatru, psiholog si tratament.

gaby76 spune:
Denizel, soacra mea ii femeie buna... pana la un punct cand incepe sa-ti stea pe cap mai rau ca un paduche. Nici nu vreau sa ma gandesc cam ce fel s-ar comporta daca ar afla ca sotul meu merge la psihiatru. Ar lua-o inima, fierea, etc... bine are si 80 de ani deci e posibil s-o ia toate cele. Problema e ca ar afisa toate astea si fata de sotul meu care, bineinteles, s-ar mai simti vinovat si de durerile soacrei. De aia tratez cu menajamente. Pentru ca eu stiu ca si psihiatrul e tot un doctor si atunci cand ai nevoie trebuie sa mergi la el. Perceptia sotului nu-i aceeasi, el nu merge la medic din principiu, e scarbit, a si tras-o mult ca are o boala cronica a intestinelor care pana mai ieri era considerata boala autoimuna dar acum s-au sucit si spun ca-i cauzata de nu stiu ce bacterie care se gaseste in carnea de pui. A stat la Fundeni internat 3 luni, avea 65 de kile la 1,90 m si arata ca o stafie. L-au intors aia pe toate partile pana i-au dat de capat, acum nu prea se mai manifesta boala. Avea in loc de scaune sange, deci nu scaune cu sange ci doar sange, se anemiase intr-un hal de nici in picioare nu mai putea sta. Cred ca de aici i se trage reticenta fata de medici ca nici la controalele pe care ar trebui sa le faca o data pe an nu mai merge, ca-l umplu de medicamente care-i fac rau, ii dau dureri f mari de cap si-i fac ficatul praf. Dar, multumesc lui Dumnezeu, acum e ok, mananca de toate, poate sa bea si el un paharel (asta impins de mine ca de altfel nu bea decat coca cola si nu cred ca-i mai sanatoasa decat un pahar cu vin).

gaby76 spune:
Bee, pe acasa are tot felul de preocupari inclusiv pc-ul pe care-l foieste de eu una nu mai apuc sa intru pe niciunde de acasa. Pc-ul e al lui si gata. Ok. Vara mai e cum mai e ca are de treaba prin curte, mai o floare, un pescuit, mai repara pe ici pe colo, dar iarna e nasol. Vad ca acum a inceput sa mestereasca la niste cutite, le face din foi de arc de la camioane, se tot chinuie, face manerele din diverse esente de lemn sau din os dar le face pentru el... nu are spiritul ala de negustor. I-am spus sa incercam sa dam niste anunturi in ziar ca reparam, facem dregem si mi-a zis ca cine il ia pe el ca sunt atatia. Am impresia ca s-a cam "anulat" ca persoana. In ochii lui probabil ca nu mai valoreaza nimic si atunci de ce ar valora in ochii altora...
Lorellay, nu avem copii. Am tot sperat dar n-a fost sa fie.