Nu mai stiu cum sa procedez!!!

Nu mai stiu cum sa procedez!!! | Autor: gaby76

Link direct la acest mesaj

Deschid subiectul pentru ca e de "actualitate" si nu am gasit nici un sfat pe niciunde...
Sotul meu este somer din septembrie anul trecut. A depus "N" cv-uri dar la Galati cam toata activitatea e moarta si nu a reusit sa gasesca nimic fara sa dea spaga sau fara sa cunosca pe cineva sus intr-un partid... ce sa facem n-avem cunostinte sus puse si nici bani cu sacul..sotul are somajul 520 lei. bineinteles, avem rate la banci, rate la care am ramas in urma. Ma ingrijoreaza foarte tare ca in ultimul timp pomeneste din ce in ce mai des de sinucidere, ca astfel ar reusi sa rezolve si cu ratele (fiecare credit are asigurare de viata). Eu tot am incercat sa-i explic ca nu-i vina lui ca a ramas fara serviciu, ca nu poate da in cap pe strada sa faca rost de bani, ca poate pana la urma se angajeazaa si rezolvam oarecum problema dar lui i-a disparut orice speranta, se vede clar ca depresia e cat casa... Nu mai stiu cum sa procedez si ce sa-i zic. Mi-e foarte frica ca intr-o buna zi ma duc acasa si-l gasesc atarnat in streang, ma sperii tare cand il sun si nu-mi raspunde... E groaznic si pentru el si pentru mine! Am noroc ca stam in aceeasi curte cu parintii mei si ma mai linisteste gandul asta oarecum ca mai stau ei cu ochii pe el dar, mai stii... cat ii trebuie omului sa se atarne??? si mai vede si la televizor tot felul de "sinucideri"... offf, este si o fire mai sensibila, e fricos, cred ca tipa si orgoliul ca-i ditamai omul...I-am spus ca au trecut altii prin perioade mai grele, prin razboaie, foamete, ca bunicilor lui le-au luat casa si au plecat cu hainele de pe ei si cu trei copii de mana, nu vrea sa mai auda nimic!!! El n-a trat atunci, acum ii este greu si intr-un fel sau altul va trebui sa rezolve problemele astea...
Suneti-mi ce sa-i mai zic, cum sa-l mai linistesc ca eu am epuizat toate caile stiute de mine???!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Nu vreau sa te sperii, dar gandul sinucigas, o data intrat in cap, 85 la suta este cu finalizare. Nu e de gluma si trebuie facut ceva; simpla dicutie cu el nu o sa dea rezultate; trebuie ajutor specializat de urgenta. Mergi la medicul de familie, explica-i despre ce e vorba si cere trimitere la un psihoterapeut. Cu siguranta ii trebuie si tratament medicamentos; a facut o depresie destul de puternica din cauza pierderii serviciului.
Ai grija de el! Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaby76 spune:

Multumesc mult de raspuns! Eu merg la medicul de familie dar nu stiu daca va fi el de acord sa mearga la psihoterapeut. Stiu foarte bine in ce stare este, am avut-o si eu acum multi ani cand mi se parea ca totul e in zadar, ca nu mai sunt buna de nimic, am trecut la fapte, am ajuns la reanimare... acum, cand ma gandesc ce am putut sa fac ma ia groaza. De aceea mi-e frica ca stiu ca daca iti propui cel putin incerci. Stie si el de tentativa mea, adica stie ca nu vorbesc si nu-l sfatuiesc in necunostinta de cauza dar o tine pe-a lui. Si, intr-o convorbire telefonica cu o tanti de la banca i-a spus ca poate sa-si puna streangul, latul de gat ca pe ea n-o intereseaza. Cam asa se trateaza problema. Alta chestie pe care i-o tot explic e ca nu are cum sa intre cineva in casa sa ia din lucruri pentru ca este pe numele mamei mele si nu o sa intre in veci. Noi doar avem mutatie. Dar ii este rusine ca nu poate, ca nu reuseste, e un baiat destept are o gramada de diplome, de cursuri, studii postuniversitare, etc, si nimic. Nu cauta un post pe masura studiilor vrea doar sa castige un ban. Ne-am zbatut, am cautat, am vorbit, nimic. Duminica seara ii cad cel mai rau bateriile si zice ca luni toata lumea se duce la serviciu numai el nu. Cateodata incepe sa planga, ii curg lacrimile siroaie. Il las sa planga ca se mai elibereaza de stres dar nu si de depresie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Gaby probabil ca nu va dori si nici nu v-ati permite acum o psihoterapie. Dar fa cumva sa-l convingi sa mearga la un medic psihiatru pentru depresia asta, sa-i dea medicatie. O sa-l puna pe picioare si o sa-l sustina pana va gasi ceva de lucru. O sa-l ajute defapt si sa se angajeze - asa ai putea sa-l convingi sa mearga. Fiindca asa depresiv si cu bateriile terminate, ma indoiesc ca-l va angaja cineva, indiferent de diplome. Atitudinea conteaza foarte mult.
Numai bine!

Mergi la inceput

Si inca o sugestie: mergeti si cautati oferte pentru un credit de refinantare a celorlalte. Pe perioada mai lunga, cu rate mai mici. Sigur gasiti ceva in care sa va puteti incadra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

gaby76, nu stiu in ce domeniu a lucrat sotul tau, insa sugereaza-i sa incerce sa lucreze ca freelancer.
Ii trebuie un calculator bun si conexiune la Internet si o investitie minima de 10 $.

Nu, nu se fac averi, este Foarte greu pina prinzi primul proiect,dar incet, incet lucrurile pot sa o ia pe un fagas bun.

Am spus si altor prieteni si mi-au spus bucurosi ca au fost luni in care si-au platit ratele din banii castigati acolo.

Sper din suflet sa gaseasca un job, va capata incredere in el si gandurile astea ...duca-se pe pustii.

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

rrox, mie de psihiatru mi-e sincer cam frica si asta datorita faptului ca te indoapta cu tot soiul de xanax-uri si alte chestii din astea de nu mai stii ce-i cu tine. El, asa in general, nu prea arata ca ar avea bateriile cazute. Discuta doar cu mine sau cu soacra-sa (adica maica-mea), cu ai lui nu discuta ca-s batrani si nu vreau sa-i mai impovarez si pe ei cu toate astea. Am fost si eu la psihiatru (cu toate ca ar fi trebuit sa merg la endocrine dar cine a stiut ca-i tiroida, bat-o vina)si nu vreau sa spun cu ce senzatie am plecat de acolo. Ca m-au intrebat de 100 de ori cum ma cheama pana m-am enervat si le-am zis ca nu de aia am venit ca nu stiu cum ma cheama ci ca am palpitatii, dorm de nu-mi vine sa ma mai trezesc, stare generala proasta, nervozitate uneori, si ce crezi? M-au umplut de somnifere de parca nu dormeam deajuns, mi-au prescris haloperidol si cand am citit prospectul mi s-a facut rau (printe reactiile adverse era si mortea subita ) asa ca le-am aruncat pe toate la cosul de gunoi si problema cu tiroida am rezolvat-o dupa cativa ani, nestiind ce se intampla de fapt cu mine. Cam asta e cu psihiatrul. Au nistre tratamente standard si le prescriu in functie de vreme, probabil

Mergi la inceput

Gaby nu-s toti psihiatrii la fel. Imi pare rau pentru experientele tale cu ei.
Un antidepresiv potrivit chiar il poate ajuta.

Mergi la inceput

rrox, cine ii mai face refinantare?? ca deja e raportat la biroul de credite ca rau platitor si apoi cu un somaj de 520 lei si cu ultima luna de plata decembrie 2010 nu te baga nimeni in seama si nici nu as avea pretentii... atata timp cat nu ai un venit cum sa-ti refinanteze??

giulia, multumesc, am sa-i spun. Calculator bun este, internet este,... 10 dolarei gasim A lucrat ca inginer navalist... de, galati, santier naval, muulta apa... acum, ultimul curs l-a facut prin ministerul muncii (mamei lor) ca inspector protectia muncii dar, ca sa poata sa devina persoana fizica autorizata mai trebuie sa faca un alt curs care costa vreo 3000-4000 lei... i-ai de unde nu-s

Mergi la inceput

rrox, acum ia persen, e un medicament din plante dar il ia sporadic. i l-a recomandat un medic ca am fost cu el ca nu mai putea sa respire si se gandea ca are ceva la plamani. nu are nimic dar tot timpul ofteaza (eu asa faceam de la hipertiroidie)si medicul si-a dat seama ca-i pe fond de stres si i-a dat un medicament usor. poate-i da ceva un pic mai puternic.

Mergi la inceput

Tu nu lucrezi, nu ai niciun venit?
Eu cred ca se poate face refinantare chiar daca sunteti in urma cu platile. Aratati ce s-a intamplat si ce suma puteti plati in conditiile prezente.

Mergi la inceput