Cum imbracati copilul inainte de culcare...seara?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu cred ca cei mici nu resmit frigul la fel ca noi si pentru ca au pulsul mai rapid, tensiunea e probabil la valori excelente, lor nu li se racesc extremitatile din motive de proasta circulatie ca in cazul adultilor, au arderi intense, sangele circula si se oxigeneaza mai rapid, iar corpul lor este micut.

amintiti-va de cate ori nu ati vazut la mare, in apa, copilasi cu buzele vinete de frig, dar care nu vor sa iasa din apa, sustin ca nu le este deloc frig. la fel, iarna, sunt destui copii care s-ar juca la nesfarsit in zapada, desi au mainile, picioarele, nasul si obrajii inghetati...

si eu sunt de parere ca daca le-ar fi frig copilasilor nostri, ori ar avea somnul agitat/intrerupt - cei care dorm in patutul lor, ori s-ar lipi de parintele cu care dorm in pat sau ar cauta caldura paturii/pilotei/plapumii.

si ar mai trebui luat in calcul si alt aspect : distanta fata de calorifer si geam (plus etansarea geamului si existenta/circulatia curentilor de aer prin camera). fetita mea are patutul cu o latura (cea de la picioare) langa calorifer. sotul meu doarme in patul de mijloc, pe partea stanga, chiar langa calorifer. eu sunt cea mai "vitregita", dorm pe latura din dreapta si la mine e un pic mai rece fata de ei doi, mai ales daca las usa de la dormitor intredeschisa, tot aerul mai rece ajunge la picioarele mele.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Fetita mea de 1an si 2 luni nu a dormit niciodata invelita in patut, mereu gaseam paturica pe la picioarele ei sau daca o inveleam se foia ( e o foita ...) pana ramanea dezvelita. Cand o mai iau in pat cu mine sta invelita pe picioare dar nu complet. Acum iarna ii dau un body cu maneca scurta si o pijama normala...nici foarte subtire si ciorapei subtiri...Noaptea o mai verific si cand am incercat sa-i pun body cu maneca lunga era transpirata mai mereu ...dar asa e ok...niciodata nu mi s-a parut ca ar avea manutele reci ( bineineles ca am dat drumul la centrala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Pana iarna asta mi-am imbracat fetita de 2 ani jumate cu salopeta cu totul, acum nu mai vrea din alea. Si oricum se gasesc desul de greu pt copiii mai mari. Asa ca acum ii pun un body cu maneca scurta si pijama obisnuita, cu bluza si pantaloni, fara sosete (nici macar nu am incercat ca ea le scoate si ziua din picioare), invelita (sau mai bine zis mai mult dezvelita) cu o pilota subtire. In camera sunt 25 de grade, eu am o problema cu caldura, imi place sa fie foarte cald. Mie la 22 mi-e frig de exemplu. Peste noapte, cand ma mai duc si eu la baie de exemplu, trec si prin camera ei si o mai invelesc, daca e cazul.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
asteptam cu nerabdare pe !!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui AnnaBaby

Pana iarna asta mi-am imbracat fetita de 2 ani jumate cu salopeta cu totul, acum nu mai vrea din alea. Si oricum se gasesc desul de greu pt copiii mai mari. Asa ca acum ii pun un body cu maneca scurta si pijama obisnuita, cu bluza si pantaloni, fara sosete (nici macar nu am incercat ca ea le scoate si ziua din picioare), invelita (sau mai bine zis mai mult dezvelita) cu o pilota subtire. In camera sunt 25 de grade, eu am o problema cu caldura, imi place sa fie foarte cald. Mie la 22 mi-e frig de exemplu. Peste noapte, cand ma mai duc si eu la baie de exemplu, trec si prin camera ei si o mai invelesc, daca e cazul.

Anna si Ioana (11.07.2008)
asa creste Ioana
povestea nasterii
asteptam cu nerabdare pe !!!!!!!

body, bluza de pijama si pantaloni, pilota si 25 de grade ... ai mei ar fi fleasca de transpiratie garantat. La 25 de grade ( vara, ca iarna nu avem niciodata asa o templ. in casa) dorm cu maneca scurta, pantaloni scurti si un cearsaf aruncat 'de fenta' pe ei.

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank"> Rareshic - lau.jpg

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Laura, Giulik isi ia maieu+chilot, pijama din 2 parti si sosete si uneori se acopera
Bine, ea transpira cam de 2 x pe an, vara, daca alearga o ora continuu

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

*** Concursul KloraneBaby *** www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=4" target="_blank">mam.jpg ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Fi-mea de 2.4 ani doarme cu body, pijama subtire din bbc. si sac de dormit. Vara body cu maneca scurta si sac de dormit din in. 21-21.5 grade in camera. Nu e nici transpirata, nici nu are manutele/piciorusele reci. La aceasi temperatura eu imi pun bluza cu maneca lunga, tricou si ma acoper cu pilota (dubla ). Suntem diferite noi doua, mama si fiica, d-apoi copii intre ei.

Carla & mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Laura, Giulik isi ia maieu+chilot, pijama din 2 parti si sosete si uneori se acopera
Bine, ea transpira cam de 2 x pe an, vara, daca alearga o ora continuu

Giulika e ca Roger Federer

Mergi la inceput