Cum imbracati copilul inainte de culcare...seara?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Nu ne spui care e varsta baietelului . Situatia mea e similara, bebelina doarme cu noi, in pat matrimonial. Patul nostru este sprijinit de patutzul fetei, care e folosit doar de jucarii , iar intre patut si patul matrimonial am indesat doua perne mari, ca sistem de siguranta, sa nu cada din pat. Noaptea o imbrac cu o pijama subtire, dar peste bluzita de pijama ii imbrac si o bluza de training. Pana sub brate o invelesc cu plapuma noastra, pe care o prind bine la marginea patului, sub pernele de protectie. In felul acesta plapuma noastra formeaza un sac de dormit, nu se poate dezveli si nici nu exista pericolul sa isi traga plapuma peste cap. La inceputul iernii o imbracam numai cu pijamaua subtire (fara bluza de training), dar se trezea des noaptea, semn ca ii era frig la umeri. De cand ii imbrac bluzita de training nu se mai trezeste. Dar depinde mult si cum e vremea afara, cand sunt nopti mai calduroase, in loc de bluza de training ii pot pune un tricou sub pijama.
Dar ea doarme la margine, este inca f. mica si ne temem sa nu o strivim. Daca ar dormi la mijloc cred ca i-ar fi mult mai cald, am emana si eu si sotul caldura.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Bluza si pantaloni de pijama, 20-21 grade in camera, spatele gol.

Care e totusi explicatia pentru sosete noaptea? La o caciulita subtire pentru completarea outfitului nu v-ati gandit?

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

fie`mea isi pune singura sosetele, are vesnic picioarele reci.
caciula inca n-a cerut
dar detesta papucii si si io de asta probabil ca a votat cu sosetele ar fi fost greu sa doarma cu papucii din comoditate

Pijama din 2 parti, maieut isi alege singura, sosetele idem. Nu se inveleste deloc.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

In pijama din 2 bucati, de bumbac, asta iarna, ca vara doarme in chiloti si maieu. Fara sosete, decat daca vrea ea sa-si puna... Se dezveleste dar nu m-am trezit niciodata sa o invelesc. Daca ar avea vreun disconfort s-ar trezi singura, s-ar inveli singura.
Nici sac de dormit n-am folosit cand era mica.
In mod cert, daca i-ar fi fost frig, se manifesta ea cumva! Dar daca doarme bine, nu raceste, atunci totul e OK, parerea mea!

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Bluza si pantaloni de pijama, 20-21 grade in camera, spatele gol.

Care e totusi explicatia pentru sosete noaptea? La o caciulita subtire pentru completarea outfitului nu v-ati gandit?
www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Nu cred ca e cazul sa incepem circul cu ironii si certuri si aici ...
Oamenii difera intre ei,nu? Unii sunt mai caldurosi,altii mai frigurosi ,la unii e mai cald in casa,la altii mai rece etc.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Pai...Caciula, sosete, pijama groasa cu un maieut neaparat sub pijama, si uneori si o vesta peste pijama.In camera fac cam 25 de grade.

Serios, acum ...pijama normala, din bumbac subtire...si atat.Uneori pijamaua este cu maneca scurta uneori cu maneca lunga, si acoperit(nu tot timpul) cu o paturica subtire, si doarme in patul lui, singur, si vesnic este dezvelit.
Si in camera sunt intre 19-22 grade ...depinde.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Baietelul meu are 15 luni si nu cred ca a dormit vreodata invelit desi eu am avut toate bunele intentii sa o fac. asadar iarna doarme cu pijamaluta din doua bucati (pantaloni si bluza cu maneca lunga) iar vara in tricou. nu doarme niciodata cu sosete in picioare. am observat ca doarme mult mai bine dezvelit asa ca il las in pace (mai trag cateodata cate un colt de paturica peste mijlocelul lui ). noaptea sunt cam 21 de grade. caciulita nu a purtat niciodata in casa!

Ioana si Carol Ioan asteptandu-l pe Mos Craciun Trazbātii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Pijama de bumbac din 2 buc., pilota (care e mereu pe langa decat pe ea) si 20-22 grade in camera.

mamma bis - o fetita si 38s de
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=0" target="_blank">fetita mea chic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

(paranteza on-topic)
Problema mi se pare mie lipsa de incredere in general in competenta copilului in ce priveste nevoile lui fiziologice. Adica sa manance cand ii e foame si ce alimente vrea el, sa doarma cand ii e somn, sa ii fie cald sau frig asa cum ii e lui.
Mai ales cand sunt mici ei stiu ce e mai bine pentru ei. Daca (in acest caz) i-ar fi frig noaptea, s-ar lipi de mama lui, sa zicem, desi e destul de mare sa se inveleasca singur.
In general perna si plapuma sunt obiceiuri dobandite mai degreba decat nevoi, in special in epoca asta in care mai toti avem incalzire iarna. Eu nu pot dormi fara patura/plapuma sau fara chiloti, de exemplu. Sau fara sa ma dau cu crema pe picioare, alt exemplu. In timp ce fiica-mea nu are asemenea obiceiuri deocamdata...
Este un indemn la relaxare. Nu cautati probleme acolo unde nu sunt.

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Desigur ca daca sosetele sunt dorinta copilului, e ok, nu la acest gen de situatii m-am referit.

Ce mi se pare insa aiurea e sa ignoram complet si constant nevoile si semnalele (vezi jocul de-a soarecele si pisica, all night long) si sa-i blindam dupa cum ne taie capul, in functie de cat de frigurosi/panicosi/cu pitici pe creier suntem noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

(paranteza on-topic)
Problema mi se pare mie lipsa de incredere in general in competenta copilului in ce priveste nevoile lui fiziologice. Adica sa manance cand ii e foame si ce alimente vrea el, sa doarma cand ii e somn, sa ii fie cald sau frig asa cum ii e lui.
Mai ales cand sunt mici ei stiu ce e mai bine pentru ei. Daca (in acest caz) i-ar fi frig noaptea, s-ar lipi de mama lui, sa zicem, desi e destul de mare sa se inveleasca singur.

Pai depinde si de varsta copilului. Cand a venit valul asta de frig, bebelina mea ma cauta in timpul noptii si eu credeam ca ii e foame, sugea practic toata noaptea. Si bine-inteles ca sugand isi rezolva problema, mai rau e ca nu prea mai dormeam nici una. Pana intr-o zi cand am imbracat-o cu bluza de training si a dormit 3-4 ore inainte de urmatorul supt.

Si Zana spunea ca 5 ani are copilul care doarme in patutz, pana la urma nu stim ce varsta are baietelul ei.

Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza

Mergi la inceput