ajutor psihologi pentru mamele care nasc prematur

buna ziua ,am propus acest subiect pentru ca am trecut prin acesta experienta in urma cu 7 luni avenit pe lume copilul meu mihai alexandru la 30 de sap de sarcina a avut 1,400si 43de cm .A fost ff greu ,nimeni nu spunea nimic a fost o perioada grea atat pt mine ca mama cat si pt el ,dar DUMNEZEU a vrut sa traiasca si dupa 2 luni si jumatate de spitalizare am plecat VICTORIOSI ACASA ERAM IN SFARSIT CU COPILUL MEU .DAR in tot acest timp nimeni nu mi-a spus nimic de EX , tratamentul care ii se da a facut transfuzii de sange ,ce inseamna crizele de apnee si multe altele.In mod normal in tarile civilizate ar trebui ca fiecare mama care naste prematur si nu numai sa aibe parte de consiliera psihologica sa-i fie explicat tot ceea ce se intampla cu copilul ei ,dezvoltarea lui ,prob care le poate intampina un copil prematur pana organismul lui incepe sa-si intre in functii .Eu am fost disperata plangeam si ma rugam lui DUMNEZEU sa fie bine .Si toate tratamentele pe care le-a urmat in cele 2 luni si jumatate cat a stat in spital si prob care le-a intampinat datorita prematuritatii le-am aflat de pe acest site DESPRECOPII SI TIN SA MULTUMESC ACESTUI SITE ,dar normal era sa le aflu dun spital de la un dr nu de pe internet ,eu intrebam de ce i se da tratamentul cutare sau de ce nimeni nu spuneam nimic doar ca ASA TREBUIE ,un parinte trebuie sa stie ce se intampla cu copilul lui ce tratament urmeaza chiar daca ei sunt medici si stiu mai bine decat noi parintii.MULTUMESC LUI DUMNEZEU CA MI-A FACUT COPILUL ACUM SUNTEM BINE SANATOSI AVEM 7,5 LUNI 7KG SI SANATATE TUTUROR COPIILOR SI PARINTILOR FITI TARI SI INTRBATI CE SE INTAMPLA CU COPILUL VOSTRUCA AVETI ACEST DREPT CA PARINTE SI NIMENI NU VI-L POATE LUA
Raspunsuri

roxy spune:
buna, da trebuie, dar cum tara noastra nu are foarte multe , strict necesare, faptul ca nu dispune de psiholog , cred ca e ultimul lucru la care se gandesc in sistemul medical.
Am trecut si eu, dar nu din cauza prematuritatii, ci din cauza greselii medicale facute de doctorul care imi calculase gresit sarcina si am nascut mai repede decat trebuia, copilul nu s-a adaptat cum trebuie, a avut nevoie de 3 zile de oxigenare, cu tot ce presupune asta, apoi inca 2 saptamani de tratament in incubator, si toate astea pentru ca copil nascut prin cezariana , in blocul operator situat la parter parca a fost urcat pe scari in brate de asistenta pana la etajul 6 unde era maternitatea, copil cu apgar 6 si in insuficienta respiratorie.Asa ca acum , bineteles ca nimeni nu e vinovat , dar copilul meu a trecut prin multe.
De aceea nu vreaus a te sperii, dar ma bucur din suflet ca e totul ok, da nu inceta sa urmaresti evolutia lui ulterioara...adica stai cu ochii pe el mai atent nu cum stai pe un copil care nu a avut nimic.Spun asta nu ca sa te sperii ci mai bine suflii si-n iaurt decat sa ai surprize.
Stii ca trebuie sa-l urmaresti cum se dezvolta motric periodic plus neurologic si sa calculezi varsta lui reala modificat, nu cea din buletin sa zic asa .Adica nu te iei ca normal copilul sta in fund la x luni, cei care sunt mai mititei stau putin mai tarziu, da nu mult.
Multa bafta si sanatate va doresc.

emma31 spune:
da intradevar un copil nascut prematur nu se dezvolta ca cei nascuti la termen ,evolutia lor este mai lenta ,sunt putin in urma cu evolutia lor ,dar cu timpul le depasesc, pentru ca ei nasc cu un,,handicap,,de prematuritate dar incet si sigur vor avea o dezvoltare normala si mereu trebuie sa tinem cont de faptul ca s-au nasccut mai devreme

Ennni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emma31 da intradevar un copil nascut prematur nu se dezvolta ca cei nascuti la termen ,evolutia lor este mai lenta |
Si eu am nascut prematur, la 35 de saptamani, gemeni, 1700 g/42 cm si 2000 g/45 cm, insa din fericire cu nimic nu le-a afectat dezvoltarea acest lucru, din contra, foarte multe lucruri le-au facut si inca le fac mult mai repede decat copiii nascuti la termen. De ex. ai mei la 7 luni se ridicau singuri in picioare in patut (toata lumea spunea ca e prea devreme, sa nu-i las, insa dr. a zis ca daca o fac ei singuri, fara nici un fel de ajutor, fara sa fie fortati de noi, sa-i lasam sa faca ce vor). Au mers in picioare de la 11 luni, spun tot felul de cuvinte de la 1 an si vreo 3 luni, acum la 1 an si 10 luni stiu sa povesteasca "scufita rosie", canta singuri vreo 6 cantece, numara pana la 5 in 2 limbi, efectiv stiu sa vorbeasca bine (nu doar cuvinte, ci spun propozitii). Spun toate astea nu ca sa ma laud, ci doresc sa subliniez faptul ca prematuritatea nu inseamna neaparat probleme, intarziere in dezvoltare sau mai stiu eu ce. Sunt cazuri si cazuri bineinteles, insa noi suntem printre cei pe care prematuritatea nu i-a afectat in sens negativ.
Sanatate multa tuturor,
Eni

mariana_flo spune:
Consiliere pentru mamele care nasc prematur? Din pacate un vis nerealizabil in Romania. Chiart daca ai disponibilitati financiare, nu reusesti sa ai parte de consiliere ptr ca primul tau gand este la bebelusul care sufera. N-ai timp pentru tine in astfel de situatii. Eu eram ca un leu in cusca in primele doua luni de viata ale fetitei mele nascute prematur. Cel mai greu imi era cand cadrele medicale imi spuneau ca scade in greutate in fiecare zi si ca nu reusesc sa stopeze asta. Si cand o vedeam in incubator, conectata la aparate, of... as fi dat orice sa fiu eu in locul ei iar ea sa fie bine. Revenind la consiliere... eu n-am avut parte nici macar de o constanta in declaratiile cadrelor medicale. Neonatologul care o ingrija imi spunea ca e rezervat in diagnostic si ca nu trebuie sa-i dau sa suga ptr ca ar solicita-o prea mult, in timp ce sefa de sectie de la prematuri ma certa ca nu alaptez. Acum suntem bine. Ne-a ajutat Dumnezeu sa trecem peste toate. Din bebelusul cianotic de doua kg,apgar 3, acum a devenit o fetita vesela si foarte vioaie.

irinabobe spune:
consiliere? eu as fi fost multumita sa il pot vedea mai des decat o data la 3 ore cateva minute, sa il pot mangaia cat era in incubator, sa nu aud in salon texte de genul lasa draga ca esti tanara faci altu, vino si roaga-te ca nu se stie daca scapa noaptea asta etc, si asta de la cadre medicale renumite care de altfel dau declaratii si spun ca sunt f importante primele cuvinte si primele momente din viata ale nou nascutului. deja imi este sila de sistemul nostru medical, in care la nivel declarativ totul este foarte frumos dar in realitate e de 2 lei.
mentionez ca depinde si de cadrele medicale, eu in cele din urma am avut parte de un dr cu suflet caruia ii voi ramane recunoscatoare toata viata, dar asta dupa 2 sapt de cosmar in maternitate.