Integrarea in colectivitate si bolile frecvente

Integrarea in colectivitate si bolile frecvente | Autor: laurak

Link direct la acest mesaj

Am o mare problema cu baiatul meu cel mare de 3 ani si 10 luni. De cand a inceput gradinita, a avut aproape lunar cate o repriza de amigdale inflamate tratata de pediatru intodeauna. Insa de luna trecuta a racit mai rau, a facut bronsita si colac peste pupaza are si otita. Nu mai stiu ce sa fac. Am mers la un medic ORL si m-a sfatuit sa nu mai duc copilul la gradinita pana la 5 ani. Bine bine si de la 5 ani nu mai raceste? Medicul pediatru m-a avertizat ca asa au patit majoritatea copiilor pe care ii ingrijeste in primul an de gradinita. Problema si mai mare este ca a reusit sa-l imbolnaveasca si pe fratele cel mic de 4 luni. Nu stiu ce sa mai fac, vreau un sfat de la cei care s-au confruntat cu asa ceva. Nu cred ca pot sa-i dau antibiotice non stop, chiar daca medicii i le recomanda.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Ceva siropuri sau pastilute pt cresterea imunitatii, fructe si legume multe, sucuri de fructe zilnic si in afara de acestea la noi a facut minuni catina cu miere. Se ia catina boabe, se pun cateva linguri intr-un borcan cu miere si se lasa la macerat cateva zile. Apoi se ia cate o lingurita dimineata, pe stomacul gol. Nu cred ca-i o solutie sa nu mai duci copilul la gradi pana la 5 ani.

In afara de leacurile astea naturale, pe Miruna a ajutat-o f mult vaccinarea cu Prevenar. Poate ar trebui sa intrebi medicul despre el. E cam scump, dar merita

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurak spune:

Multumesc pentru raspuns Madau. O sa incerc cu miere si catina. Siropuri pt imunitate i-am mai dat, fara efect, cel putin la noi. Iar Prevenarul i l-am facut la un an si la un an si jumatate si urmeaza sa-i mai facem inca o doza cu noul Prevenar care are 13 valente fata cel vechi cu 7, . Sper sa reusesc sa-l pun pe picioare. Si eu m-am gandit ca nu e o solutie cu tinutul acasa pana la 5 ani pentru ca desi as vrea sa-mi feresc copii de toate cele rele, nu putem sa-i tinem izolati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si daca il vei tine acasa pana la 5 ani si sa spunem ca va avea sistemul imunitar mai dezvoltat se va intampla acelasi lucru la intrarea in colectivitate. Nu cred ca exista copil care sa nu raceasca frecvent in primul an de gradinita indiferent de varsta la care a inceput-o. Si fiica-mea a fost la fel: 2 saptamani bine, 2 tuse + tratament, iar bine, apoi bronsita, etc. Pana la inceputul lui decembrie anul trecut luase 2 ture de antibiotic + toate siropurile de tuse posibile. ANul asta in septembrie i-am facut prima cura de 3 luni de bronchovaxom si pana acum nu a racit deloc. Nu stiu daca a ajutata bronchovaxomul sau pur si simplu a capatat ceva mai multa imunitate dar nu se compara cu rpimul an de gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Laura,eu am mai postat reteta care pe noi ne-a ajutat tare mult,reteta data de D-na Dr Gina Palicari,cu gemoterapice de la Plantextrakt,pentru întarirea imunitatii locale a mucoaselor respiratorii:
Extract de muguri de Mesteacan argintiu, Betula verrucosa MG=D1, dimineata
Extract de mladite de Maces, Rosa canina MG=D1, la pranz
Extract de muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, seara, 2-3 luni.

Cu precizarea ca in functie de varsta,se alege dozajul potrivit care este trecut si pe prospect.

Sa tii copilul acasa nu este o solutie.La scoala veti pierde mai mult.Din pacate asta este colectivitatea.
La noi a mai functionat si programul pina la prinz.Cind am renuntat la somnul la gradi a fost mult mai ok.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurak spune:

Multumesc pentru sfaturi. Nici nu amn luat in considerare recomandarea medicului orelist ca sa-l tin acasa, pana si pediatra a ras si a zis ca e un medic mai extremist daca recomanda asa ceva.
Maminuta spune-mi te rog si cat timp ai administrat tratamentul cu extracte te rog. Nici eu nu-l las sa doarma la gradinita , am zis ca o sa-l las de la primavara, dar tot racestre des. Oricum m-am mai linistit cand vad ca nu sunt chiar singura care se confrunta cu astfel de probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Laura, primul an este cel mai greu, cu imbolnaviri dese, uneori copilul sta mai mult acasa decat la gradi. Multe fructe, legume proaspete, aspirat nasul bine ca sa evitati pe cat posibil otitele. Niste vitamina C pentru imunitate, altii mai folosesc mierea de manuka. Si increderea ca o sa fie bine cu timpul, isi va forma un sistem imunitar puternic.

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 26+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Maminuta, de unde se cumpara lucrurile astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Laurak, priveste partea buna a lucrurilor: cel mic va avea o imunitate beton datorita celui mare.

Asa am patit si noi: cel mare era la cresa (al doilea an) cand s-a nascut cel mic. Toti virusei luati de la cresa le-a plasat fratiorului intr-o forma mai usoara. Acum cel mic e la cresa de pe 13 septembrie, inca nu s-a imbolnavit niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Laura,noi facem acest tratament 10 zile pe luna in lunile cu R.
Din martie 2010 nu i-am dat nici macar nurofen.Formele noastre de raceli se manifesta astfel:2 zile fomfaiala-senzatia aceea de muculeti care nu ies,bagam aerosoli cu ser fiziologic,alte 2-3 zile muculeti aposi,apoi toul reintra in normal cam intr-o saptamina.Si nu mai stam acasa.Doamna Dr Palicari mi-a subliniat ca imunitatea se formeaza lasind organismul sa lupte...si mi-a recomandat sa nu o tin acasa la prima fomfaiala.Si drept dovada ca dupa 2 ani de gradi cu aceeasi copii in grupa,cred ca s-au imunizat ca si colectiv,ca toti sunt mult mai rezistenti.
Delia,produsele gemoterapice sunt facute de PLANTEXTRAKT,si le gasesti la magazinele naturiste.

Pe siteul plantextrakt sectiunea gemoterapie gasesti descrierea tuturor produselor.

Sanatate multa!

Mergi la inceput