Suedia (3)
Raspunsuri - Pagina 26
LiliGrigore spune:
Tanti esti teribil de mucalita,bre, de la un timp. Keep it up!
In alta ordine de idei, Foxy, cea mai ieftina varianta e sa iti traduci diplomele si foile matricole in Romania in engleza ca in suedeza te costa nu o caruta, ci un tren marfar din ala american transcontinental de bani. Iar la pasaport prima chestie cred dupa capatana mea ca se refera la uppehållstillstånd - dreptul de sedere in Suedia pe care il aveti voi deja (daca nu l-ati aruncat).
Ploua infernal... si noi....
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LiliGrigore Tanti esti teribil de mucalita,bre, de la un timp. |
Sunt. De cand m-am nascut,de 30-si-treaba-mea de ani.
mihaela_s spune:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc Pai... Le-am pus in plic, am stuchit pe timbru sa se lipeasca si le-am trimis:) Au fost OK asa. Poate pentru ca aveau si mostra de ADN? |
hahaha, sigur ca asta a fost motivul! Io cred ca ai stuchit si peste ele de trei ori ca sa nu fie de deochi :)).
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Foxy-le spune:
mda....mi-a pierit indemanarea: am tot zis eu ,,sa fie soare''in cele ... toate zari, dar 'geaba!!! Nu merge, dom'le,nu merge!
cred ca trebuie sa-mi cedez diploma(tradusa si apostilata) de clarvazator intr-ale vremii unei persoane mai plina de talente si...imaginatie Aici taman s-a intunecat a ploaie. cred ca ma ajung bestelelile lu' tanti!!(ramasa saraca fara chiloti de protectie). Sa va spun un secret : de fapt sotul e nascut de sf Ilie si au ei asa...o leg mai speciala. Si pt cas sotului ii e pe plac vremea asta, o primeste...!
Mda, eu actele nu le-am tradus acasa. las' ca nici n-am un teanc de diplome, asa ca...scap mai ieftin.
Na , afton placut.
Foxy-le spune:
citat din mesajul lui LiliGrigore Tanti esti teribil de mucalita,bre, de la un timp. Keep it up! In alta ordine de idei, Foxy, cea mai ieftina varianta e sa iti traduci diplomele si foile matricole in Romania in engleza ca in suedeza te costa nu o caruta, ci un tren marfar din ala american transcontinental de bani. Iar la pasaport prima chestie cred dupa capatana mea ca se refera la uppehållstillstånd - dreptul de sedere in Suedia pe care il aveti voi deja (daca nu l-ati aruncat). |
A! Pe hartiile alea ale noastre scrie uppehållsrätt, nu tillstånd. e ceva cu ele?
mihaela_s spune:
Uppehållsrätt primim noi astia din UE.
Ca sa va bucurati va spun ca si aici ploua, cu cod galben:-) . Si maine va fi mai rece ca in Sverige.
Glad Midsommar! Petreceti si pentru noi :-)
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Tanti Zavaidoc spune:
B´dimineata, ca sa zic asa! Mihaela, de data asta am si eu o intrebare: daca plec din Suedia in vacanta cu al meu copil (evident, ambii cu pasapoarte romanesti), imi cere cineva vreun act de la taica-sau? Stii ca in Romania se cere hartia aia in care parintele 2 e de acord sa iasa copilul din tara cu parintele 1. Dar presupun ca asta e doar in Romania, pentru cetatenii romani.
Fetei tale i-a trebuit ceva la iesirea din Suedia cand a plecat in vacanta singura sau doar cu tine?
mihaela_s spune:
Da, iti trebuie cand iesi din ro, acea declaratie de care spui. La intrare nu ii intereseaza.
E o hartie ceruta de romani, pe altii nu îi intereseaza. Deci suedezii nu cer nimic.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
LiliGrigore spune:
Deci! Tanti...esti pe teritoriul meu aici! Asa e din pacate iti trebuie acordul tatalui ca sa poti iesi din tara romaneasca cu respectivii copii. Daca te bate serios gandul sa faci asta, hartia I mean asigura-te ca e buna facand urmatoarea miscare: dupa ce ai scris-o, tradus-o+legalizat-o la notar(musai apostila de la Haga) trmite-o prin fax la vama aeroportului sa iti confirme ei k are tot ce trebuie in ea. Crede-ma ca stiu ce spun deoarece am trecut prin imprejurarea asta si am avut surpriza ca, dupa ce minunata ambasada de aici ne-a facut respectiva hartie, cei din tara sa spuna ca nu contine formularea potrivita si ca cei de la ambasada au facot-o gresit
Piece of advice?...Mai bine ia-ti si sotul si mergeti linistiti in si din tara:
P.S. Presupun ca te duci dupa mustar
Numai bine si vreme buna tuturor!
LiliGrigore spune:
Revin pentru ca am uitat sa intreb ceva: foxy ai primit certificatul cum ai zis, prin posta? Te apuci de pasaport?