Suedia (3)
Raspunsuri - Pagina 24
K3loo spune:
Hello. Va citesc de multa vreme - de cind ma batea gindul sa emigrez in Suedia ; intre timp m-a batut nevasta, ca ea n-are chef de tari friguroase si ploiase si in care vara vine la 10 grade... Am intrat ca sa va spun ca de data ati fost super de haioase in comentarii .
Buuun, dar trebuie totusi sa para si interesant postul meu, asa ca voi raspunde la intrebarea cu pasaportul (daca trebuie sau nu). Raspunsul e simplu : depinde ce vrei sa faci cu copilul! Vrei sa-l bagi in tara ? - Nu-ti trebuie nici o hirtoaga. Vrei sa-l scoti ? - Iti trebuie pasaport si ambii parinti (sau hirtie inlocuitoare, adica procura).
Tanti Zavaidoc spune:
K3loo, daca deja te-a batut nevasta pentru o sugestie, eu zic sa nu veniti in Suedia, ca aici femeile sunt mai egale in drepturi decat barbatii, asa ca sigur o sa te puna sa duci si gunoiul
Cum au spus si fetele, nu e fiecare vara rece. Anul trecut, de pilda, a fost o vara calda, lunga si fara multe ploi. Lasand la o parte vremea, Suedia ofera prea multe avantaje ca tara de relocare ca sa te impiedici de un amanunt Desigur, emigrarea e o decizie dificila si e musai sa fie comuna.
PS Suedezelor, sa stiti ca NU MAI PLOUA. Adica azi, nu. Dati navala cu gratarele in parcuri, scoateti copiii la plimbare, fiti bune cu vecinii si bucurati-va de vremea frumoasa. Alta sansa nu stiu cand mai apare
mihaela_s spune:
Salutari din Ro, de la mama de acasa .
Tanti , mustar iau, dar la rudotel nu ma bag . Chiar veniti pe Gotland? tare m-as bucura, ai fi prima romanca ccc care vine pe Gotland, din cele pe care le "cunosc" eu. Sper sa putem sta la o poveste si o cafea, cand veniti?
k3loo bine te-am regasit! Imi face placere.
PS. Aici e foarte cald, mult prea cald deja pentru gustul meu si nu sunt decat 26 de grade, dar soarele e dogoritor, praf si caldura intre betoane si asfalt...Mie nu mi-a placut niciodata caldura si uram de-a dreptul verile caniculare. Am si lesinat de caldura de multe ori...mi-e draga de tot racoarea nordului. Si imi lipseste. :)
si bucurati-va de ce aveti acolo, caci e bine.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Tanti Zavaidoc spune:
Salut, Mihaela! Zici ca e cald si praf in Romania? Suna cunoscut. Da, ne gandeam sa venim pe Gotland cateva zile, dar nu stiu exact cand, ca depinde de multe. Cand decidem o data, iti spun, ca si mie mi-ar face placere sa stam la o cafea.
Nu ti s-au parut mari preturile in Romania fata de anul trecut? Eu aud pe la prieteni de niste preturi care ma fac sa cred ca Suedia e deja ieftina... Sigur, excluzand chiriile, care sunt incomparabil mai mari aici.
Vacanta placuta in continuare si ne mai citim
LiliGrigore spune:
Eu ca cel vesnic nemultumit zic ca nu suficient ca nu ploua as vrea sa fie si vreo 22-23 de grade.
Aici, Tanti, numa' tu esti de vina. Stii cum speria Smaranda Creanga norii de furtuna infigand toporul in pamant? Asa ai speriat matale gradele cand cand numai te-ai gandit sa scoti chilotii de blana de la naftalina! Asa ca gandeste pozitiv si poate poate chiar vine vara.
Florysya actele sunt pe siteul ambasadei, scrise constiicios si maruntel. In mare ele constau in:
1. formular care se completeaza la ambasada de parintele care va duce actele
2. Personbevisul(in care sunt trecute si datele pårintilor) tradus si apostilat dar si originalul+1 copie
3. toate actele pårintilor(da, tot: cert de nastere, de casatorie, buletin si pasaport) originale+ 2 copii
4. taxa consulara(numai 1100 coroane)
5. plic A4 cu adresa ta si cu timbre pt expedierrea recomandata
Acuma eu intrai pe site si ma uitai mai cu atentie pe taxe, s-ar putea sa mai intervina o taxa de redactare si autentificare a unei declaratii pe propria raspundere de 500 de coroane. Poate ne lamureste Foxy ca ea stie de acum
Tanti Zavaidoc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LiliGrigore Asa ai speriat matale gradele cand cand numai te-ai gandit sa scoti chilotii de blana de la naftalina! |
Nope, am speriat gradele cand deja am reinceput sa port chilotii de blana Ca Smaranda Creanga, o sa iau toporul si fac praf cei chiloti, daca numai de la ei se trage tot necazul! Sa fie soare, zic!
en_kvinna spune:
Fetelor, pentru a valida diplomele la högskoleverket trebuie traduse in engleza si legalizate la notarul din Romania sau trebuie sa fie si apostila de la haga? Din ce am citit nu e necesara apostila. Voi cum ati procedat?
Tanti Zavaidoc spune:
En_kvinna, nu e nevoie de apostila. Trimite doar copii ale diplomelor originale si ale traducerilor legalizate.
K3loo spune:
Re-. Pentru ca ati facut"greseala" da a-mi raspunde...
@Tanti Zavaidoc : Deja duc gunoiul si imi calc singur camasile!
@mihaela_s : Nu mai tin minte daca ti-am spus, dar de fapt aici am citit intii posturile tale si din ele am descoperit blog-ul tau (cel cu vorbele ; intr-o zi poate o sa ma apuc sa le citesc si pe celelalte doua).
Intr-o zi am primit un mail cu "10 destinatii despre care nu stii si merita vazute" : erau 10 site-uri patrimonii UNESCO si cel mai "abordabil" (gen aproape de Romanica, ca sa nu ma coste avionul salariul pe un an) era orasul hanseatic Visby. ==> Mi-am pus in creieri sa-l vizitez in 2-3 ani. Dar trebuie sa stduiez atent oferta de cazare care, la o prima ocheada, este piperata...