Suedia (3)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Pana am apucat eu sa scriu ... Miha poc cu raspunsul!
Lili - nu dureaza asa de mult. pe mine ma enerveaza ca le trebuie personbevis cu semnatura si parafa. KK! Suedezii se multumesc cu hartiile cum sunt ele, romanilor le trebuie parafe si para apostile!!!
s-a trezit bb., pupo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hahaha, stau si eu la cafelutza de dimineata. Sunt lenesa, ca azi plec la Kalmar si parca nu imi vine sa mai fac nimic acasa...:(.

fetele!

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

Multumesc pentru raspunsuri Florysya si Foxy-le! Intr-adevar e naucitor ca vor toate documentele legalizate, parafate, apostilate ba si tradus. Nu e de mirare, pentru ca functionarii de acolo nu numai ca nu stiu suedeza, unii nu vorbesc nici macar engleza cat de cat mai bine. O cunostinta suedeza a sunat la ei acum doi ani ca sa ne ajute cu niste hartii si de abia s-a inteles cu ei. O rusine!

Tocmai am sunat la Göteborg si am aflat ca nu mai este consulat acolo asa ca, en gång till...trebuie sa mergem la ambasada.
Uff!...

Dar macar a venit primavara si e cald si frumos, nu?

O zi minunata tuturor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioana

Mihaela, iti multumesc foarte mult! Ma apuc de cautat!

Numai bine,
Ioana.

Cu mare placere. Daca ai nevoie de traducere, suntem aici.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Liliana, dar functionarii de la ambasada nu trebuie sa stie suedeza. Ei sunt aici ca sa ajute cetatenii romani. De aceea cer traduceri, ei reprezinta statul roman in Suedia. E ca si cum te-ai duce in Ro sa iti faci acte. Nu fii suparata pe ei, desi cunosc sentimentul. Am avut si eu o data a face cu ei, la ambasada...am zis ca ever nu mai apelez la ei. A fost vorba doar de o imputernicire pentru Diana mea ca sa poata veni inapoi din Ro cu tatal ei. Am facut personal drum singura, cu avion inca(pentru ca ccc cu vaporul nu ajungeam, asa program au). Facusem cu un an inainte in Ro, la notar, dar expirase. Experienta cu notarii romani a fost execrabila si mi-am spus ca la ambasada dau de oameni "altfel". Hmmmm, mai bine nu mai spun nimic...zici ca m-am dus acolo la inchisoare si eram in fata curtii supreme de justitie, de parca facusem ceva rau. Exact ca in Ro. Eu asta o numesc rusine, nu faptul ca nu stiu suedeza....

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

scrisesem mesaj si nu stiu ce am facut cu el Roza, maica, roza!
Al meu a dat la ambasada peste un tip de treaba si chiar glumet. poate s-au mai schimbat apele si pe acolo.sau din cati sunt cine stie peste cine dai.
sotu e intara sa faca CI si normal ca a dat peste diverse piedici.uite asa pierde o sapt din concediu si se umple de nervi.
Tara lu' papura voda!!
pup

Mergi la inceput

salutare. chiar nu s-a mai sris nimic de atatea zile, sau nu-mi merge mie bine ??
A venit primavara si ati disparuta pe afara, stiu eu.)))
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Buna ziua,
sunt proaspat sosita in Suedia si am o intrebare legata de timpul pentru care imi pot duce copilul la gradinita. Intentionez sa ma inscriu la SFI si nu stiu daca forma de frecventa (zi sau frecventa redusa) poate afecta numarul de ore pentru care-l pot duce. Am inteles ca sunt asigurate 15 ore saptamanal. Daca as frecventa SFI-ul la zi am sanse sa-l pot duce mai multe ore decat cele 15? Si daca da, este vorba doar de orele cat se presupune ca eu as fi la scoala sau am sanse sa-l primeasca program intreg?

Va mutumesc anticipat, o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Sarah, bine ai venit! In ce oras esti?
Mie mi-au primit fetita program intreg la gradi dupa ce am inceput SFI, desi nu aveam scoala zi de zi, dar fiind elev(parintele) se presupune ca ai de invatat. ;)
Fetita mea a mers si la inceput(noi am ajuns in septembrie si eu am ineceput SFI abia terminul urmator, in ianuarie, nu au vrut sa ma mai ia in octombrie cand am putut sa merg la ei sa ma inscriu) program mai lung. Motivul a fost ca sa invete limba suedeza.

Foxy, ferice de cei ce pot sta la aer . Io stau mai mult in sali de curs si cu nasul in carti, cursuri sau in computer. Asta atunci cand nu sunt in autobuz sau pe vapor. Dar sa nu ma plang....am avut zile frumoase de Paste, apoi we trecut am fost cu totii in Göteborg. Apropo fetelor care locuiti acolo, ne-a placut orasul. :) Dar trece si luna asta si apoi am vacaaaaantaaaaaaa! Voi si munci dar macar voi fi libera de naveta si scoala!

Restul, cum merg scolile? Zile frumoase va doresc.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Mihaela_s, multumesc mult de raspuns! Eu stau in Helsingborg. Mi-ai dat o urma de speranta, copilul meu are 1 an si nu pot invata mai nimic cu el acasa. As vrea sa fac SFI-ul la zi, asta in cazul in care il pot duce macar inca 2 ore pe langa orele de scoala, in caz contrar voi fi nevoita sa fac la frecventa redusa.

O seara buna!

Mergi la inceput