Intrebare- contract de inchiriere

Intrebare- contract de inchiriere | Autor: analessya13

Link direct la acest mesaj

As dori sa stiu daca un contarct de inchiriere a unui apartament (mentionez ca sunt stabilita in Italia) poate fi prelungit chiar daca proprietarul nu doreste acest lucru. Exista vreo lege care vine in favoarea chiriasului?

Dupa 7 ani, proprietarul, pe motiv ca suntem prea multi si ca avem copii nu mai vrea sa prelungeasca contractul. E greu de cautat acum altceva si practic ar trebui sa ne ocupam cu mutatul in plina iarna.

Am platit mereu la timp, in plus am facut n imbunatatiri in apartament.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Daca s-a incheiat perioada pentru care a fost incheiat contractul, nu-l mai poti obliga pe proprietar sa-l reinnoiasca.
Nu stiu ce se intampla in Italia - dar cred ca este la fel, nu poti obliga pe nimeni sa faca ce vrea cu proprietatea lui cat nu exista o intelegere (contract).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Daca s-a incheiat perioada pentru care a fost incheiat contractul, nu-l mai poti obliga pe proprietar sa-l reinnoiasca.
Nu stiu ce se intampla in Italia - dar cred ca este la fel, nu poti obliga pe nimeni sa faca ce vrea cu proprietatea lui cat nu exista o intelegere (contract).

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Proprietarul mi-a trimis o scrisoare recomandata fara a-mi expune si motivul incheierii contractului.

Din cate stiu eu, in Italia, chiriasul are anumite drepturi daca, a fost un chirias exemplar.

Maine am o intalnire cu un avocat specializat si imi va da toate detaliile. Daca primesc un raspuns, il voi prezenta aici.

Oricum, din cate mi-am dat seama, lucrurile stau total diferit fata de situatia din Romania. Aici majoritatea stau in cirie, sunt destul de putini cei care au o proprietate personala, deci legile sunt diferite.

Multumesc pt rsp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Am spus, nu stiu legislatia italieneasca - dar daca nu se mai afla sub contract - poate vrea sa-l vanda, de exemplu. Parca n-as crede ca nu poate s-o faca numai pentru ca are un chirias exemplar.
Chiar te rog sa vii sa spui ce a zis avocatul, sunt curioasa.

De ce trebuia sa mai motiveze, in primul mesaj ai vorbit despre "prelungire" - ceea ce inseamna ca a incetat prin ajungerea la termen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Am spus, nu stiu legislatia italieneasca - dar daca nu se mai afla sub contract - poate vrea sa-l vanda, de exemplu. Parca n-as crede ca nu poate s-o faca numai pentru ca are un chirias exemplar.
Chiar te rog sa vii sa spui ce a zis avocatul, sunt curioasa.

De ce trebuia sa mai motiveze, in primul mesaj ai vorbit despre "prelungire" - ceea ce inseamna ca a incetat prin ajungerea la termen.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Promit ca revin cu info.

Proprietarul vrea sa il inchirieze la altcineva. Iar daca vrea sa-l vanda, chiriasii au prioritate ca primi posibili cumparatori.

Revin, revin...

Mergi la inceput