Intrebare- contract de inchiriere
As dori sa stiu daca un contarct de inchiriere a unui apartament (mentionez ca sunt stabilita in Italia) poate fi prelungit chiar daca proprietarul nu doreste acest lucru. Exista vreo lege care vine in favoarea chiriasului?
Dupa 7 ani, proprietarul, pe motiv ca suntem prea multi si ca avem copii nu mai vrea sa prelungeasca contractul. E greu de cautat acum altceva si practic ar trebui sa ne ocupam cu mutatul in plina iarna.
Am platit mereu la timp, in plus am facut n imbunatatiri in apartament.
Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Raspunsuri
Mediajust spune:
Daca s-a incheiat perioada pentru care a fost incheiat contractul, nu-l mai poti obliga pe proprietar sa-l reinnoiasca.
Nu stiu ce se intampla in Italia - dar cred ca este la fel, nu poti obliga pe nimeni sa faca ce vrea cu proprietatea lui cat nu exista o intelegere (contract).
analessya13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mediajust Daca s-a incheiat perioada pentru care a fost incheiat contractul, nu-l mai poti obliga pe proprietar sa-l reinnoiasca. Nu stiu ce se intampla in Italia - dar cred ca este la fel, nu poti obliga pe nimeni sa faca ce vrea cu proprietatea lui cat nu exista o intelegere (contract). "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Proprietarul mi-a trimis o scrisoare recomandata fara a-mi expune si motivul incheierii contractului.
Din cate stiu eu, in Italia, chiriasul are anumite drepturi daca, a fost un chirias exemplar.
Maine am o intalnire cu un avocat specializat si imi va da toate detaliile. Daca primesc un raspuns, il voi prezenta aici.
Oricum, din cate mi-am dat seama, lucrurile stau total diferit fata de situatia din Romania. Aici majoritatea stau in cirie, sunt destul de putini cei care au o proprietate personala, deci legile sunt diferite.
Multumesc pt rsp.
Mediajust spune:
Am spus, nu stiu legislatia italieneasca - dar daca nu se mai afla sub contract - poate vrea sa-l vanda, de exemplu. Parca n-as crede ca nu poate s-o faca numai pentru ca are un chirias exemplar.
Chiar te rog sa vii sa spui ce a zis avocatul, sunt curioasa.
De ce trebuia sa mai motiveze, in primul mesaj ai vorbit despre "prelungire" - ceea ce inseamna ca a incetat prin ajungerea la termen.
analessya13 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mediajust Am spus, nu stiu legislatia italieneasca - dar daca nu se mai afla sub contract - poate vrea sa-l vanda, de exemplu. Parca n-as crede ca nu poate s-o faca numai pentru ca are un chirias exemplar. Chiar te rog sa vii sa spui ce a zis avocatul, sunt curioasa. De ce trebuia sa mai motiveze, in primul mesaj ai vorbit despre "prelungire" - ceea ce inseamna ca a incetat prin ajungerea la termen. "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Promit ca revin cu info.
Proprietarul vrea sa il inchirieze la altcineva. Iar daca vrea sa-l vanda, chiriasii au prioritate ca primi posibili cumparatori.
Revin, revin...