ajutorrrr

ajutorrrr | Autor: simvio29

Link direct la acest mesaj

Buna ziua. Sunt pentru prima data pe acest forum. Va rog spuneti-mi si mie....Medicul de familie mi-a spus ca la unii copiii premolari de lapte nu se mai schimba. Eu stiu ca toti dinti de lapte la copiii se schimba pana la varsta de 12 ani. Nepotelul meu are 10 ani si nu i-a schimbat dar banuiescca-i va schimba in curant. Ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Inca nu e tirziu sa ii schimbe nici de acum. Fetita mea are 10 ani si abia a terminat cu incisivii si ceva premolari. Probabil se face confuzie cu maseaua de 6 ani, cum i se mai zice care intradevar iese in jurul virstei de 6 ani dar face parte din dentitia definitiva si nu din cea de lapte. Caci altfel nu stiu ce explicatie de medic e asta cum ca premolarii nu se schimba, nu exista asa ceva. Aici tocmai de aceea se sigileaza cele 4 maselute ca sa fie protejate avind in final viata cea mai lunga. Dar dentistul ce v-a spus ? caci ma indoiesc ca nu a ajuns pina acum la dentist un copil de 10 ani. Sa se consulte cu dentistul si sa verifice starea maselutelor de 6 ani sa nu le piarda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Premolarii de lapte nu exista. Exista molarii de lapte cate 4 pe fiecare maxilar. Premolarii erup la 11-12 ani si sunt definitivi.

Editez sa spun ca toti dintii de lapte se schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Figura mare medicul asta al tau de familie.
Uite aici aproximativ varstele la care se schimba molarii (cred ca la asta s-a referit)(a doua coloana din figura-in ani):

http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=98

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

O radiografie si se vede daca are "mugure" sau nu, adica daca va apare si definitivul. Eu am avut doar premolar de lapte pe partea dreapta si un stomatolog zelos mi l-a scos ca sa iasa cel definitiv fara probleme . Prin urmare am ramas fara... definitiv.

http://www.toothclub.gov.hk/en/en_adu_01_01_03.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

maine poimaine fac 40 ani si am dinti de lapte!
Asa ca NU toti dintii de lapte se schimba.
Am un incisiv lateral, un canin si mai multe masele. Pentru canin am pivot si enshpe mii de radiografii facute, ca niciunui dr nu-i venea sa creada ca e adevarat. I-am imbracat in portelan, ca aratau ca naiba, dar ideea e ca sunt de lapte si mi s-a spus ca pot sa si mor de batranete cu caninul de lapte, asa de strong e. Incisivul nu e asa bun.

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Sa o ajutam pe Georgi sa mearga

Manu - papusa fara picioare

Mergi la inceput