Vegetarismul la copii
Raspunsuri - Pagina 5
AgnesLuca spune:
Softurela, pai daca e asa evident, eu nu i-as mai da carne de loc, indiferent de situatie, spune rudelor ca e alergica si gata.
Fara carne se poate sigur fara probleme, pe aici scrie asta si in cartile de alimentatie pt. copii mici, atragindu-se atentia ca fierul trebuie in acest caz procurat din cereale (orz, ovaz, hrisca) si legume. In special combinatia cereale - fructe bogate in vit. C se recomanda pt asimilarea mai buna a fierului.
(apropos ca tot intreba cineva ce inseamna un consum moderat de carne, recomandarea este de 2 ori pe saptamina, 30g intre 1-4 ani, 40 g pt 4-7 ani, etc...; nu include pestele)
Fara alimente de origine animala scrie ca pot apare probleme de dezvoltare (ma rog, informatiile sunt din surse oficiale, surse mai neconventionale nu am consultat ca la noi nu e cazul).
Am si eu o intrebare legata de inlocuitor de lapte, stiu ca pina la un an laptele de soia, migdale, etc nu e recomandat, dar dupa 1 an, se poate ? Si care este mai recomandat ? Fiica-mea minca pina acum dimineata cereale cu suc de portocale, acum nu mai vrea decit cu lapte si pt ca lapte bea seara o cana, nu as vrea sa-i dau si dimineata.
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Rallex Buna fetelor, Noi suntem cam la fel;nu mai are crize, dar ia un pogon de medicamente; doctorita noastra este adepta controlarii totale a astmului. Sunt si medici care dau minim de medicatie si merg doar pe controlul crizelor. Inca nu am inceput alimentatia cu germeni; din aceasta seara am pus semintele in apa si maine le pun in germinator; dar am o problema - CARE ESTE CANTITATEA DE GERMENI PE CARE TREBUIE SA I-O DAU ZILNIC? SI ACEA CANTITATE ZILNICA SE REFERA LA ORICE TIP DE GERMEN? Am senzatia insa ca si bowen-ul isi spune cuvantul - a facut pana acum trei sedinte doar si pare ca-i merge bine; este foarte adevarat ca poate fi si contributia medicamentelor, inotului sau toate la un loc. oricum, vazandu-i analizele, care constau intr-un IGE total marit si IGE-uri specifice negative, doctorita alergoloaga ne-a sfatuit: cat mai putina carne si branzeturi si cat mai multe mancaruri neprocesate. Avand in vedere ca sunt incepatoare in acest tip de nutritie, am o adevarata problema, dar o sa ma documentez..... Ai vostri pitici ce mai fac? Sper ca sunt bine Va pup si va doresc sanatate |
Am mutat intrebarea aici, in speranta ca cineva mai experimentat o poate ajuta. E o mamica de la topicul de Astm.
Rallex, eu ii dau cu foarte mare moderatie. Incerc sa nu abuzez nici de germeni, nici de altceva. Sper sa imi vina cartea comandata si sa aflu mai multe detalii in ceea ce priveste dieta RAW VEGAN.
Imediat ce aflu o sa-ti spun.
Noi nu facem Bowen, dar din cate vad se bazeaza pe acelasi principiu ca alimentatia RAW VEGAN, adica cresterea puterii de autovindecare a organismului.
Si chiar esti norocoasa daca ai gasit un medic care sa-ti recomande RAW VEGAN-ul ca solutie de vindecare.
O sa-ti trimit niste retete dar nu ai PM-ul activat.
Mult succes !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
ladyJ spune:
Softurela, daca ai o gradina asa de mare vei scapa de grija legumelor. Presupun ca trebuie sa muncesti mult ca sa ai propriile tale legume, asa cum ti le doresti,daca-ti permite timpul este minunat!
Legat de astmul fetitei tale, e prima oara cand aud ca , carnea poate provoaca crizele de astm.E foarte interesant, am printre prieteni persoane care sufera de astm dar nu e niciuna vegana sau vegetariana. Ei n-au facut, din cate stiu eu, vreo legatura intre carne si criza de astm..
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
softurela spune:
| citat din mesajul lui AgnesLuca Softurela, pai daca e asa evident, eu nu i-as mai da carne de loc, indiferent de situatie, spune rudelor ca e alergica si gata. Fara carne se poate sigur fara probleme, pe aici scrie asta si in cartile de alimentatie pt. copii mici, atragindu-se atentia ca fierul trebuie in acest caz procurat din cereale (orz, ovaz, hrisca) si legume. In special combinatia cereale - fructe bogate in vit. C se recomanda pt asimilarea mai buna a fierului. (apropos ca tot intreba cineva ce inseamna un consum moderat de carne, recomandarea este de 2 ori pe saptamina, 30g intre 1-4 ani, 40 g pt 4-7 ani, etc...; nu include pestele) Fara alimente de origine animala scrie ca pot apare probleme de dezvoltare (ma rog, informatiile sunt din surse oficiale, surse mai neconventionale nu am consultat ca la noi nu e cazul). Am si eu o intrebare legata de inlocuitor de lapte, stiu ca pina la un an laptele de soia, migdale, etc nu e recomandat, dar dupa 1 an, se poate ? Si care este mai recomandat ? Fiica-mea minca pina acum dimineata cereale cu suc de portocale, acum nu mai vrea decit cu lapte si pt ca lapte bea seara o cana, nu as vrea sa-i dau si dimineata. "Copilului mic, da-i radacini adinci, celui mare, aripi sa zboare" (proverb indian) Agnes si Alexa (21.06.2009) |
Agnes, baietelul gazdei manca ciorba cu carnitza si a vrut si fiica-mea, chiar daca gazda a inteles situatia si nu a vrut sa-i dea.
Plus ca am sperat ca de la o bucatica mica de carne nu se ajunge la vechea poveste. Dar nu a fost asa.
E cam complicat cu laptele, nu prea ai multe optiuni. Am tot rasfoit netul si nici macar de laptele de soia nu sunt incantata.
Eu, o sa-i dau lapte de migdale cu susan(susanul are mult calciu), dupa un an. Desi, daca alaptez nu stiu cat de des va bea alt fel de lapte.
Va trebui sa o trec si pe cea mica pe RAW VEGAN partial din mai multe motive :
- nu gatesc separat la toata lumea, nu-mi permite timpul;
- cea mare va dorii sa manance si ea din mancarea celei mici;
- are predispozitie genetica la constipatie;
- odata ce m-am convins de avantajele unei astfel de nutritii nu imi pot creste copilul altfel;
La cea mica, dieta mea de 50 % RAW VEGAN i-a adus mari beneficii. Pana la 4,5 luni, a facut scaun numai cu supozitor si avea niste chinuri cumplite. Plangeam si eu langa ea.
De a doua zi de cand am scos carnea din alimentatia mea, a inceput sa faca normal si fara nici o interventie.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
| citat din mesajul lui ladyJ Legat de astmul fetitei tale, e prima oara cand aud ca , carnea poate provoaca crizele de astm.E foarte interesant, am printre prieteni persoane care sufera de astm dar nu e niciuna vegana sau vegetariana. Ei n-au facut, din cate stiu eu, vreo legatura intre carne si criza de astm.. |
Iti spun sigur ca nu s-au gandit. Medicii nu pun mare pret pe schimbarea alimentatiei. Dar nu numai carnea e vinovata. De ex. eu am trecut fetita pe o alimentatie sanatoasa din octombrie si am reusit sa reducem crizele astfel incat acum face numai cand consuma carne.
Din octombrie mananca doar paine graham facuta de mine, lapte de migdale, magiun, dulceatza, unt, faina de orez toate facute in casa. Tot din octombrie i-am adaugat si multi antioxidanti si omega 3 si 6, prin alimentatie.
Desi si inainte manca sanatos acum evit la maximum sa-i dau ceva din magazin.
iulia_b spune:
Cred ca excesul oricarui aliment poate provoca probleme. Apropo de asta mi-am adus aminte ca ciytisem mai demult despre excesul de migdale si cianuri. Un link la repezeala,poate gasiti voi altele, m-as bucura sa ma asigure cineva ca nu-i asa.
http://www.presaonline.com/stiri/sanatate/alimente-gustoase-dar-otravitoare-580927.html
ddaas spune:
O alta curiozitate: sa presupunem ca dupa varsta de 14-18 ani copilul isi da seama ca nu are niciun chef sa ramana vegan si doreste sa manance moderat sau nu carne. Din diferite motive cum ar fi anturaj, informatiile pe care le citeste, dezinteres pt a fi vegan etc. Cati adolescenti nu consuma alcool excesiv, nu fumeaza, nu pierd noptile (in ciuda indicatiilor parintilor) etc chiar daca se stie ca le face rau. Cand ai o sanatate buna nu o apreciezi.
Dupa parerea mea posibilitatea ca un copil crescut vegan sa nu ramana vegat este extrem de mare.
Acest copil nu a consumat niciodata carne, lapte, peste, oua.
Cum va reactiona organismul DEJA FORMAT la aceste alimente pe care nu le cunoaste, nu stie cum sa le proceseze, nu are anticorpi pt. bacteriile din carne?
Aici chiar intreb, nu stiu. La prima vedere mie mi se pare foarte periculos.
Apoi nimeni nu discuta despre sport. Ca si cand mancatul ar fi singurul lucru important pentru o sanatate buna. Nu exista sanatate fara sport. Punct.
Cred ca o viata sanatoasa inseamna un ansamblu de factori care trebuie avuti in vedere: mancare, sport, bautura - nu ma refer la alcool, stres etc.
ddaas spune:
cum vad cei care sunt vegan consumul de alcool?
merge o bere, un vin din cand in cand sau nu?
raluk16 spune:
Pentru a fi sigura ca te ocupi bine de fetitele tale raw vegan, poate te-ar ajuta experienta unor mame "pioniere" in acest domeniu:
http://www.detoxyourworld.com/acatalog/evies_kitchen.html
http://www.superhealthychildren.com/
http://www.rawmom.com/
Si mare atentie, marea majoritate a raw-food-istilor (chiar si dintre cei super-cunoscuti) nu sunt 100% raw, mai consuma si alimente gatite: orez, quinoa, mei, fasolifere. Mai ales iarna.
Mult succes si tine-ne la curent, poate iti faci si un blog.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
"As a mother comforts her child, so will I comfort you." - Isaiah 66:13
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui ddaas Acest copil nu a consumat niciodata carne, lapte, peste, oua. Cum va reactiona organismul DEJA FORMAT la aceste alimente pe care nu le cunoaste, nu stie cum sa le proceseze, nu are anticorpi pt. bacteriile din carne? Aici chiar intreb, nu stiu. La prima vedere mie mi se pare foarte periculos. |
Am cunoscut o persoana care nu a mancat niciodata carne. E indianca.
Are in prezent 35 de ani. Mi-a spus ca a incercat de curiozitate, cand avea 12 ani, o bucata de carne de vita, era bine facuta, nu in sange. A vomat-o.
Nu simte lipsa carnii, nu ii e pofta si traieste acum intr-o societate mare consumatoare de carne, in Europa.
Mirosul nu o deranjeaza deloc insa n-are nicio dorinta de a manca carne.
Tipa e sanatoasa, si putin durdulie.
--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´