Vegetarismul la copii

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Bey,io nu ma mai joc cu voi si gata!imi iau catrafusele si ma duc la padure.Pai de unde bre seminte chia,quinoa,lapte de migdale ,faina de roscove si alte cele exotice pe aici???Intrebi in stinga si in dreapta si nimeni habar nu are.
Pe net mai gasesti dar citeva grame la niste preturi foarte mari.Nu cred ca imi permit sa cumpar permanent...
In ro. se gasesc usor,oriunde??
Nu stiu,in anumite aspecte zici ca suntem in Africa,nu in Japonia.
Au niste mix`uri pt. orez care contin mai multe seminte dar ca sa le separi sa faci ceva dintr`un fel ...renunti dupa 3 ore de migalit(de unde atita timp)?Si de unde paine integrala,raw si alte cele.Gata,sunt suparata tare.

Fetelor ,sa va fac in ciuda.O draguta(alexandrina) a vazut schimbul nostru de mesaje si mi-a trimis cartea in format electronic.
Inca nu am deschis`o ,sper sa apuc curind.
Multumesc tuturor de info.Si softurela,tin si eu cu fetele care te indeamna sa ne usurezi munca si cercetarile si sa ne postezi retete din menu`ul tau.

Ramona,multumim de link-uri!O sa le studiez si eu.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Nati,ai gasit blogul Softurelei?Da`l incoace la baba daca ai fost mai vrednica decit mine.Eu am o gramada de treaba,mai aterizez pe aici printre picaturi.

Mergi la inceput

Nati,cu dedicatie pt. tine

http://www.livinglifemarketplace.com/NUTSSEEDS/CHIA_SEEDS.html

Edit:si ca sa vezi ca aveam dreptate,ce preturi au pt. citeva sute de grame...oleleila kg deja iti vine sa fugi ce ma enerveaza obiceiul astora de impacheteaza totul cit pt furnici ,3 rosii,4 mere,4 morcovi and so on.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Nati,ai gasit blogul Softurelei?Da`l incoace la baba daca ai fost mai vrednica decit mine.Eu am o gramada de treaba,mai aterizez pe aici printre picaturi.

Mai fetelor, dar de ce sa pierdeti vremea cautand ? Vi-l trimit eu. Pana acum l-am dat doar prietenelor mele de suferinta, celor de la Manifestari astmatice.

Legat de chia si alte seminte, sa stii ca nu folosim cantitati foarte mari. Adica, ele sunt scumpe dar uneori 250 g imi ajung si 2 luni. Si niciodata nu le supun la tratament termic, exact cum a spus Nati.
Voi, fetele din Japonia, neaparat cat mai multi antioxidanti, acum cu poluarea de acolo din alimente si aer. Eventual, grupati-va si dati o comanda pe Amazon.com ....

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona2006

Apropo de bloguri, pina cind Softurela o sa mai adauge retete si meniuri (faci o treaba excelenta cu blogul Softurela, continua tot asa!) va dau eu citeva adrese de bloguri pe care eu le "rasfoiesc" de ani de zile:

Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/

Multumesc Ramona, le rasfoiesc, astazi sunt libera la citit.

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nati

sursula fata si frumosul T.
Poate am noroc de copil care mananca aproape orice, in privinta asta seamana cu tasu, el ar manca si scoarta de copaci daca ii dai, nu refuza nimic.
Semintele chia le mananca asa goale din pahar, probabil ii place gelul ala, ori i le pun in cerealele lui cu lapte soia.
Eu semintele chia nu le fac altfel, decat in pahar cu apa si la frigider, ma gandesc ca prin prepararea lor la cuptor in painici sau alte feluri se distruge valoarea nutritiva, zic si eu, da poate raman intacte chiar si daca sunt trecute prin caldura.
si o primavara placuta!

Nati, painicile nu le fac la cuptor, le fac la deshidrator. Sa stii ca am descoperit recent painicile RAW si am inceput sa mancam tot mai mult. Nu am renuntat nici la painea traditionala integrala dar combinam.
Initial cand am auzit de paine RAW mi s-a parut ciudat, dar cand le-am incercat, alta treaba.
Daca gasiti vre-un restaurant RAW, prin Japonia, mergeti si serviti o masa. Si apoi stabiliti voi daca va place stilul.

Mergi la inceput

Softurela,eu astept cu interes blogul si despre painea Raw sa fiu sincera e prima data cind aud.Daca gasesc o reteta pe blogul tau asta da pomana(a puturosilor,asa ca mine)
Iaca asa am invatat si la ce foloseste deshidratorul (am vazut de vinzare pe link-ul care i l-am dedicat lui Nati).

Mergi la inceput

softurela,inca o intrebare(sper) .Cu laptele de migdale cum faci?Sa nu`mi zici ca`l faci tu(pt. ca vad pe site`ul mai sus mentionat si "nut milk bag" si m-a pocnit ideea,nu cumva il faci in casa??)
Daca da,care e raportul ce cantitate de migdale/cit lapte iese...si cel mai important,cum se face?
Cred ca o sa fugi de pe DC din cauza noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:

softurela,inca o intrebare(sper) .Cu laptele de migdale cum faci?Sa nu`mi zici ca`l faci tu(pt. ca vad pe site`ul mai sus mentionat si "nut milk bag" si m-a pocnit ideea,nu cumva il faci in casa??)
Daca da,care e raportul ce cantitate de migdale/cit lapte iese...si cel mai important,cum se face?

off topic:

Mergi la inceput

Citat:

Da, laptele de migdale il fac in casa. Sa stii, ca eu cam pun din ochi cantitatile. Il fac, cand mai concentrat, cand mai slab, depinde.
Sunt multe retete de lapte de migdale pe net, sigur gasesti.

Iar, legat de dieta raw-vegana, eu nu tind la o dieta peste 60% raw. Si nici nu cred ca as putea.
Am tot citit si rascitit si am ajuns la concluzia ca o dieta raw-vegan 80% e putin exagerata. Exceptad enzimele si vitamina C care se distrug prin fierbere, restul raman in picioare daca folosim steamer-ul ca metoda de preparare.
Uite, am comparat valoarea nutritiva a alimentelor:
Spanacul crud : http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2626/2

Spanacul fiert : http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2627/2

Alegeti 100 g si faceti o comparatie, poate imi scapa mie ceva.
Ideea e sa incercati sa introduceti cat mai multe cruditati, dar sa nu faceti din asta un scop anume, ca banii se duc repede in dieta cruda.

Multa sanatate si va trimit si blogul, dar sa mai scriu ceva in el ca e cam gol. Pana atunci gasiti foarte multe, chiar mai complete decat al meu.

Mergi la inceput