America (215)
Raspunsuri - Pagina 21
iulianm spune:
Grounds for Deportation: Failure to file change of address conduct.
A noncitizen required to register with the immigration authorities6 is deportable if s/he fails to comply with INA § 265, 8 U.S.C. § 1305, which requires him or her to notify the INS of a change of address within 10 days. INA § 237(a)(3)(A), 8 U.S.C. §1227(a)(3)(A). NOTE: A conviction is not required for this ground of deportation.
Exception: The noncitizen is not deportable if the Attorney General
finds the failure was reasonably excusable or not willful. INA §
237(a)(3)(A), 8 U.S.C. § 1227(a)(3)(A).
Waiver: This deportation ground shall not apply to a special
immigrant juvenile7 based upon circumstances that existed before the date s/he was granted that status. INA § 237(c), 8 U.S.C. § 1227(c).
Sursa:
http://www.criminalandimmigrationlaw.com/public/Deportation_Grounds_Checklist.pdf
Alintaroma, dar raportarea se face simplu, printr-o forma ce le-o trimiti, nu trebuie sa mergi la nici un office.
OK, eu va las, ca v-am stricat destul simbata. Sorry! Ma duc sa sufar la un Xmas party .
arminad spune:
Iuliana, nu gresesti deloc. Legea asa zice doar ca nu au ei timp si personal sa urmareasca cine declara sau nu.
Noi n-am anuntat niciodata cind ne-am mutat inainte de cetatenie si n-a zis nimeni nimic atunci cind am aplicat sau la examen.
Am avut insa probleme cind am aplicat la FAFSA. Mi-au trimis un e-mail in care imi zicea ca nu s-a putut verifica la aia de la SSA ca sunt cetatean. Am dus o copie la scoala dupa pasaport si am fost ok.
Ramona, nu m-am mutat in nici un suburb, tot in El Barrio stau.
iulianm spune:
Arminad, absolut ca nu fac ei (autoritatile) enforcement la regula asta. But...daca e sa gasesaca o chichita, o gasesc. Nah, ca la Al Capone, nu l-au prins la crime, l-au prins la taxe (ca sa torn gaz pe foc ).
Insa...corelatia intre schimbare de adresa si anuntare se poate face. Formele prin care anunti schimbarea sunt inregistrate intr-un sistem (si se uita la ele, mie mi-au intors hirtia la o mutare ca pusesem in loc de anul nasterii anul mutarii, au cerut sa corectez). Cind aplici pt GC si pt cetatenie, trebuie sa listezi adresele din ultimii cinci, plus cit ai locuit la fiecare. Asta merge in alt sistem. Eh, cind or centraliza cele doua sisteme/baze de date...
Oricum, eu am ramas foarte surprinsa ca o asemenea greseala, fara mare greutate comparat cu celelalte conditii, poate constitui motiv de deportare.
josefine spune:
Iulia, eu ziceam ca nu ne-a zis nimeni nimic la instructia de la cetatenie. Toti dadeau inainte cu inregistrarea la vot. Ani diferiti, centre diferite.
pumba spune:
si noua ne-au zis sa ne ducem imediat, sa declaram ca am devenit cetateni.
ramona- deci cu carnatii te lupti
philip spune:
iulia, josefine , tot la asta m-am referit si eu. ne-au dat un teanc de hartii atunci, cu pachetul pt pasaport etc dar nu era nimic referitor la ssn. eu alta schimbare de statut NU am mai avut inainte de a capata cetatenia, deci nu avem ce sa raportez la ssa pana acum (adica avusesem gc, dar nu au mai fost alte schimbari per se). de chestia cu raportatul adreselor la INS stiam si am facut completand nu's ce forma.
alintaroma spune:
Iulia asta e. Noi nu eram asa de informati la ora respectiva (vezi ca nici acum nu le stim 100% ) aveam 3 luni de US si am mers la SS ca asa auzisem din folclor si le-am spus ca stim ca trebuie sa trecem pe la ei daca ne schimbam adresa si ni s-a spus ca nu noi cei cu GC. Iar noi am crezut pe cuvint si nu am mai cercetat.
Daca ne deporteaza va anunt io
Chiar Ramona citi km de cirnati v-au iesit ? ajung pina prin W MI ?
ruxij spune:
Listen, eu mi-am anuntat schimbarea de adresa inainte de green card, exista "change of address form", pe care am trimis-o la INS, cum ii zicea pe vremea mea. De la GC in sus nu m-am mai mutat, sunt aici de 5 ani jumate. Dc. vinerea aviatoare astia imi zic sa anunt la SSN ceva ca altfel arde, anunt, dc. nu, nu ma voi deranja, eu va zic de acu'. Stiu ca cetatenia nu poate fi retrasa, asa ca they can kiss my xxx Sunt mega bizi, n-am timp de stat la cozi. Dc. imi dau voie sa o fac cumva a.i. sa nu stau la nici o coada si sa nu ma duc nicaieri, doar sa dau vreun telefon sau sa trimit vreun formular undeva, bine, daca nu, nu. La social security statement arata f. misto totul. Eu ma gandesc ca or fi anuntat astia de la job schimbarile la SSN office, ca lor le-am dus GC cand l-am luat si ei nu mi-au zis sa ma duc eu nicaieri. Altfel, unless specifically instructed next week, cand si daca m-o intreba cineva de sanatate, de exemplu cand oi candida eu pt. senat, o sa fac atunci.
ruxij spune:
In alta ordine de idei, va decorarati casele, facurati brazii? Cum, cand si in ce fel?:) What about Christmas shopping?
pumba spune:
decorat casa , am pus luminite, luat cadouri. mai avem sa luam carnea , sa facem carnatii si alea alea pt masa de craciun.