Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (66)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sandaa spune:

Buna tuturor,

Pogonici ma bucur ca s-a rezolvat totul intre voi. Doamne ajuta in continuare.
Eu sunt intr-o criza de timp abia intru sa va citesc. Dar in ultimele luni am avut si crize sufletesti dar sper ca vor trece si viata va intra in normal cu ajutorul bunului Dumnezeu. Poate va rugati si pentru mine pacatoasa ca tare multe ispite am avut sa am rabdarea necesara. Nu vreau sa va plictisesc.

Ma bucur ca scriu fetele mai vechi ca Oanka, ainigriv si toate celelalte. Ma bucur intotdeauna cand ne scrie si cipicah.
Fetelor noi va spun bine ati venit la rugaciune sa va dea bunul Dumnezeu copiii mult doriti.

Va doresc post usor cu rabdare si iubire.

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Domane ajuta!

DRAGUTELOR SI CIPRIAN...SINAXARUL DE AZI...

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/decembrie/decembrie09.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankcta spune:

Multumim Caciantoni !

Ancuta , in curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonacopil spune:

Exist#259; Dumnezeu?
- povesti cu talc -

Profesorul unei importante universitati si-a provocat studentii sa raspunda la urmatoarea intrebare:

"-Dumnezeu este creatorul a tot ceea ce exista?"...

Un student a raspuns ferm:
"-Da!"

Profesorul a pus o alt#259; intrebare:
"- Daca Dumnezeu a creat totul inseamn#259; ca tot el l-a creat si pe diavol. Si de vreme ce acesta exist#259; (asa cum putem observa in propriile noastre actiuni), inseamna ca Dumnezeu e cel rau? "

Studentul nu a putut raspunde la aceasta supozitie, lasand profesorul sa concluzioneze ca el a "demonstrat" ca "credinta in Dumnezeu" este o poveste pentru copii, deci prea putin credibila.

Un alt student a ridicat mana si a cerut sa puna o alta intrebare.

Studentul s-a ridicat in picioare si a intrebat:
"- D-le Profesor, starea de frig exista?"

"- Bineinteles!", i-a raspuns profesorul.
"- Ce fel de intrebare este aceasta?", a continuat profesorul.... Cu siguranta ca exista, nu ti-a fost frig, n-ai tremurat niciodata?

Student raspunse:
"- De fapt, starea de rece nu exista. In concordanta cu legile fizicii, ceea ce noi consideram rece reprezinta de fapt absenta caldurii. Orice lucru poate fi obiect de studiu atata vreme cat transmite energie (caldura). Zero absolut reprezinta absenta totala a caldurii, dar starea de rece nu exista. Ce am facut noi a fost doar sa cream un termen care sa descrie ce simtim cand nu primim caldura in organism."

Studentul continua :
"- Intunericul exista"?

"- Bineinteles!" raspunse profesorul.

De aceasta data studentul zise:
"- Va inselati din nou, domnule Profesor. Nici intunericul nu exista. Ceea ce exista de fapt este doar absenta luminii. Lumina poate fi studiata, intunericul nu. Nici nu poate fi fractionat intunericul, lumina da. O simpla raza de lumina alunga intunericul de pe suprafata pe care ajunge ea. Intunericul este un termen inventat de oameni pentru a descrie ce se intampla cand nu avem lumina."

In sfarsit studentul il intreba pe profesor:
"Domnule Profesor, exista raul absolut?"

Profesorul ii raspunde
"- Bineinteles ca exista, dupa cum am mentionat la inceputul discutiei, vedem violuri, crime, violenta peste tot in lume, toate acestea sunt intruchiparea raului."

Studentul raspunse
"- Domnule profesor, raul absolut nu exista. La fel cum am demonstrat in celelalte doua cazuri, raul absolut este un termen creat de om pentru a descrie rezultatul absentei lui Dumnezeu din inima omului."

Dupa toate acestea, profesorul si-a dat jos palaria si nu a mai spus nimic.

Mami de ingeras din ceruri
Si 11+

Mergi la inceput

Pasii lui Dumnezeu
- povesti cu talc -

Intr-o noapte, un om a visat ca strabatea o plaja impreuna cu Dumnezeu. La fiecare pas apareau pe cer imagini din via#355;a lui. Si, cu fiecare imagine, pe nisip apareau doua randuri de urme: un rand lasat de pasii lui, altul lasat de pasii lui Dumnezeu. Omul privi pasii de pe nisip si observa ceva ciudat. Vazu ca adeseori pe nisip aparea doar un singur rand de urme, iar celalalt disparea. Si asta se petrecea tocmai in momentele cele mai grele ale vietii lui. Descoperirea aceasta l-a tulburat cumplit si, plangand, L-a Intrebat pe Dumnezeu, Care-l insotea:
„– Doamne, mi-ai spus ca de vreme ce m-am hotarat sa Te urmez, vei merge cu mine pana la capat! Dar, uite, tocmai in clipele cele mai grele din viata mea vad un singur rand de urme, ceea ce inseamna ca Tu tocmai atunci m-ai parasit!“
Si Dumnezeu i-a raspuns:
„– Copilul meu drag! Eu te iubesc Si nu te-am parasit nici chiar in momentele cele mai cumplite ale vie#355;ii tale. Acolo unde vezi un singur sir de urme, sa stii ca te-am purtat in bra#355;e…, iar urmele ce le vezi, ale Mele sunt!“

Si 11+

Mergi la inceput

Povestea vasului crapat
- povesti cu talc -

O femeie batrana din China avea doua vase mari, pe care le atarna de cele doua capete ale unui bat, si le cara pe dupa gat. Un vas era crapat, pe cand celalalt era perfect si tot timpul aducea întreaga cantitate de apa.

La sfarsitul lungului drum ce ducea de la izvor pana acasa, vasul crapat ajungea doar pe jumatate. Timp de doi ani, asta se întampla zilnic: femeia aducea doar un vas si jumatate de apa. Bineînteles, vasul bun era mandru de realizarile sale. Dar bietului vas crapat îi era atat de rusine cu imperfectiunea sa, si se simtea atat de rau ca nu putea face decat jumatate din munca pentru care fusese menit!

Dupa 2 ani de asa zisa nereusita, cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii langa izvor:
"- Ma simt atat de rusinat, pentru ca aceasta crapatura face ca apa sa se scurga pe tot drumul pana acasa!"
Batrana a zambit,
"- Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori, insa pe cealalta nu? Asta pentru ca am stiut defectul tau si am plantat seminte de flori pe partea ta a potecii, si, in fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele. Daca nu ai fi fost asa, n-ar mai exista aceste frumuseti care improspateaza casa."
Morala:
Fiecare dintre noi avem defectul nostru unic. Insa crapaturile si defectele ne fac viata impreuna atat de interesanta si ne rasplatesc atat de mult!
Trebuie sa luam fiecare persoana asa cum este si sa cautam ce este bun in ea. Deci nu uitati sa mirositi florile de pe partea voastra a drumului!

Si 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankcta spune:

Multumim Ramo. Sunt adevarate aceste povesti, fiecare dintre noi a simtit makr odata in viata.

Ancuta , in curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

buna seara fetele

am ramas ceva restanta
nu am prea avut timp
antonia e racita si eu la fel
am luat de la ea
offffffffff

vreau intai sa urez si eu mai tarziu
LA MULTI ANI CELOR CE POARTA NUMELE SF NICOLAE
SI SA VA ZIC CA IN ACEA ZI MAMA MEA E NASCUTA SI A FACUT 60 DE ANI

acum vreau sa imi exprim si eu o parere scurta

POGO
- colegele si cipicah te-au sfatuit minunat
de aceea nu ma voi repeta
doar ca am cateva amendamente
- eu in locul tau nu as fi plecat urechea la nimeni si nimic ijn biserica, fiind momentul atat de unic si mult asteptat de tine; bebelusa era mult mai importanta decat barfa soacrei; astfel de evenimente neplacute se intampla la orice nunta, botez etc.; eu nu le mai dau importanta de f multa vreme;
- in alta ordine de idei: AI DEVENIT MAMA - si despre tine se va zice intr-o zi ca nu esti perfecta; nimeni nu e perfect; asa cum e E MAMA LUI; EA L-A FACUT SI L-A CRESCUT;
- te rog nu ma intelege gresit; stiu ca poate gresi, ca poate vb ceva ce nu iti pplace si cand nu trebuie dar asa e ea ... trebuie sa incerci sa nu schimbi omul ci sa il iei asa cum este ...
- eu sunt convinsa ca sotul tau va iubeste pe amandoua f mult: pe tine si pe fetita
- dar isi iubeste si mama la fel sau poate altfel;
- poate nici eu cu tata nu am fost f apropiati, dar crede-ma ca atunci cand l-am vazut decedat, doream sa fie la fel dar viu ... asa ca incearca sa iti modifici actiunile astfel incat, asa cum zicea cineva soacra sa iti devina prietena si o buna bunica .... caci fata va avea nevoie mare si de bunici

SPER CA NU TE-AM SUPARAT
DAR EU GREU AM AJUNS SA INTELEG CE TI-AM TRANSMIS TIE ACUM
SI CREDE-MAAAAAAAAAAAA
E F BINE SA GANDESTI SI SA ACTIONEZI ASA
NU ARE ROST SA PORTI PICA
MAI ALES CA BUN CRESTIN

de ANTONIA IOANA TEODORA (11.02.2009) si 22+ PETRA ADRIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Doamne Ajuta!

Am deschis capitol nou cu userul comun: rugaciune, dar cum primele 10 mesaje sunt moderate vor aparea m tarziu. Tb sa scriu cat m multe mesaje sa scapam' de moderare.
Nu inainte de a va arata Craciunita noastra .
Ieri am primit coletul si i-am facut proba.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput