SOS!! Pleaca cineva din Germ. cu masina la Bucures
Buna seara la toata lumea,
am descoperit si eu acest Forum si sper sa gasesc aici si pe cineva care sa ma poata ajuta.
Voi pleca impreuna cu cei doi copii 1,5An si 3,5 Ani in Iunie cu avionul la Bucuresti.Am planuit sa fac cu ei cateva excursii la munte si la mare cu tatal meu care locuieste acolo...dar imi este frica sa circul cu masina fara scaun de copil. (KINDERSITZ)
Stiu ca in Ro. nu este obligatoriu si ca lumea nu foloseste dar daca circulatia este asa cum o stiu eu (ultima mea vizita acolo a fost acum 4ani) imi este frica sa ii las fara acest Kidersitz.
Daca cineva pleaca cu masina din Germania spre Bucuresti in perioada Decembrie-Mai si are putin loc in masina poate mi-ar putea lua si mie acest Kindersitz.(e vorba doar de unul singur).
Am incercat sa vad daca il pot trimite cu Autocarul...dar e mare si nu il prea pot inpacheta, e greu da carat si m-ar costa transportul cam cat unul nou :-(
Super ar fi daca s-ar gasi cineva din zona Stuttgart-Heilbronn-Heidelberg-Karlsruhe-Frankfurt----ca l-as putea aduce personal, daca nu in pe Teritoriul Grmaniei e Ok transportul cu posta.
VA rog fetelor (sunt si baieti pe aici??) poate am noroc!
mersi si pe curand
kitta
Raspunsuri
helbi spune:
Eu stiam ca-l potzi lua in avion si sa pui copilul in el. Mai intreaba odata la compania cu care vei zbura.
kitta97 spune:
Buna,
din pacate plec singura cu 2 copii si o sa avem bagaj..iar scaunele pt. Gr.1(9Luni-4Ani) sunt cele mai mari si mai grele.Al meu catareste 13Kg(Römer Kindersitz)...nu se poate cara distanta mare asa cu o mana ;-(. Daca ar fi fost MaxiCosi sau urmatoate marime pt.copii peste 3ani ar fi mers asa.
mersi oricum pt. raspuns.
Poate de craciun sau de pasti am noroc si pleaca cineva spre Buc.
o seara buna
olim spune:
eu cand am fost in tara cu alex la 1,5ani am putu lua doar caruciorul, nu scaunul de mansina.Cnd sunt mai mici pana in 6 luni, ai landoul care in general este scaunul de masina.
kitta 97, de ce nu intrebi fetele de la Bucuresti, cineva poate nu mai are nevoie de un scaun, sau poate sa ti-l imprumute pe perioada cat stai in tara.
eu asa am procedat, am luat un scaun din Targu Mures,am scris la fetele de la Mures si am gasit un scaun la o membra a forumului care s-a lipsit de el o saptamana
multa bafta sa iti gasesti un scaun
a, inca ceva la 25 de euro cumperi scaun nou
kitta97 spune:
......na ja...m-am uitat in Ro. si nu se gasesc scaune la 25,00Eu.
Am incercat eu toate variantele si singura e sa gasesc pe cineva care peaca cu masina.
Va rog , daca pleaca cineva spre Bucuresti si poate sa-mi ia un Kindersitz sa-mi dea de veste.
Mersi
kitta
delphin spune:
Daca calatoresti cu o companie normala, nu low cost ma refer, scaunul copilului ar trebuii sa-l poti lua cu tine gratuit. adica sa nu platesti extra fee pt. el. Spun asta Pt. ca stiu sigur si pt ca am acelasi scaun la copil.Pana in 2 ani e gratuit.
La aeroport il bagi la cala il recuperezi cand ajungi. daca tatal tau te asteapta si daca sotul te conduce la aeroport nu vad de ce te-ar ingreuna.
Eu plec la vara la Montreal in vacanta. Evident iau scaunul cu mine, insa acum face parte din bagaje caci platesc aproape integral biletul pt. el, iar el valiza de 23kg sigur nu are.
e chestie de organizare. La aeroport il pun ei intr-un sac plastic mare si il sigileaza.
olim spune:
kita sa stii ca eu am vazut anul trecut cred ca la cora un scaun la 99 de roni, deci undeva la 25 de euro
multa bafta sa gasesti pe cineva!
tinatache spune:
äää, pot sa intreb si eu ce fel de scaun e ala cate cantareste 13kg? Poate tine un copil pana la 13 kg... Eu am 2 mari cu centura lui fiecare si nu sunt asa de grele.
Si inapoi la intrebare: Cu ce mergi la aeroport? Cu o masina, nu? Incearca sa-ti aduci un carutz de bagaje pana aproape de masina si sa pui toate pe el. Nu zic ca e simplu, dar asa poti lua scaunul cu tine. Copiii mei au fost 2 ani la rand in Ro numai cu un parinte si am reusit sa trimit dus-intors 2 scaune de masina (parinte + 2 copii + 2 scaune + bagaje). Asta daca nu gasesti nici o alta solutie. Scaunele le dai la Sperrgepäck, separat de bagajele normale, asa ca de ele scapi prima data.
kariguld spune:
de obicei cine pleaca cu auto personal in Romania, are bagaje si loc nu prea mai este. de ce nu incerci cu Atlasibul? costa 1 euro pe kg. il depui tu la o statie Atlasib (cred ca este si la Heilbronn) iar tatal tau il ridica din Romania. are 13 kg, platesti doar 13 euro.
cand ai mei erau mici, am calatorit cu Kindersitz chiar si in USA, orice companie de zbor preia astfel de scaune.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
Yasmine spune:
Kitta97 la Heilbronn este agentia atlasib, se plateste 1 euro pe kg, deci daca are scaunul 13 kile, platesti 13 euro, e cel mai simplu. Eu duc mereu pachete la Atlasib la Heilbronn si sunt foarte prompti, daca stai in HN, e cea mai simpla solutie. Duci scaunul acolo cu o saptamana inainte de a zbura cu avionul, tatal tau il ridica de la Atlasib din Bucuresti!
Problem solved!
Sabina spune:
atlasssib nu accepta decat pachete bagate in cutii.
eu abia i-am convins sa-mi ia o valijoara ca atare de la viena, nu aveam cum sa car 11 kile intr-o cutie, si trebuia sa trimit inainte valiza ca sa nu car la avion (plecam cu avionul imediat dupa tratament si n-am vrut sa risc)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo