dezumidificator - de care?

dezumidificator - de care? | Autor: Ennni

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un dezumidificator si nu stiu de care sa iau. Am tot vazut reclama la cel de la Ceresit. Are cineva asa ceva? Ce imi recomandati? Sunt bune sau e doar reclama de capul lor?

tuturor
Eni

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Buna

Da, sunt bune! Eu de 3 ani il folosesc pe cel de la Ceresit si e eficient! De fapt avem 2. Si de toamna pana primavara le punem in functiune si "consuma" cate 2 rezerve fiecare (pe perioada iernii).

Am mai testat si altele de la ceva firma spaniola insa nu mi-au placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ennni spune:

oana_n mersi mult de raspuns. Cred ca am sa-l incerc si eu.

Eni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

buna
Cit am fost in F am folosit un fel de dezumificateur cam asa :
era un recipient(un fel de galetusa) ,pe el era un gratar si pe acest gratar puneam un saculet umplut cu ceva granule
Anul trecut am mai avut o rezerva si cind am plecat pt 7 luni din apartul din campina l am pus

Cind am revenit am gasit galetusa cu apa si saculetul topit pina la jumatate
Ieftin ,genial!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_n

Da, sunt bune! Eu de 3 ani il folosesc pe cel de la Ceresit si e eficient! De fapt avem 2. Si de toamna pana primavara le punem in functiune si "consuma" cate 2 rezerve fiecare (pe perioada iernii).

Te rog sa-mi spui daca se mai face condens pe geam?

Folosesc un dez. Ceresit de 2 saptamani dar tot am condens pe geam, mai ales in ultimele zile(s-a racit afara). Stiu ca e normal sa am un pic de condens dar nici sa fie geamurile pline pana sus de apa, cu dezumidificatorul amplasat pe pervaz(la jumatate) - asa erau astazi dimineata. Pana ieri am fost multumita de aparat. In 2 saptam. s-a acumulat putin lichid, max. 200 ml.

Am cumparat aparatul din Dedeman asa ca nu poate fi vb. de un fals.
Nu am mucegai in camera, peretii sunt izolati interior, caldura maxim 22 grade, suprafata camera mica(dormitor mic de apartament).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

darria, ce fel de geamuri ai ? clasice sau termopan ? verifica oricum etansarea geamurilor, sa nu intre aer de afara pe langa toc/rama. si daca ai termopane e obligatoriu sa aerisesti zilnic, macar 10 minute dimineata si inca 10 min seara. ai plante in dormitor ? usuci rufe in casa/pe calorifer ? la geam ai jaluzele, perdea, draperii ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Corina:
- geamurile sunt termopan pe pvc
- aer nu stiu daca intra, nu-mi dau exact seama(geamurile sunt montate de proprietar, eu sunt chirias).
- stiu ca si iarna tb. tinut deschis geamul o ora. Pana acum am tinut deschis geamul toata ziua(cat este copilul la gradi). Prefer sa tin geamul deschis pt. pereti, sa consum un pic de gaz pt. caldura decat sa ajung la mucegai.
- nu am plante in camere. Am o planta mica dar o tin pe balcon. Balconul il tin deschis zi si noapte. De azi il las deschis doar ziua.
- nu usuc rufe in casa, doar pe uscator in balcon(geamul e deschis mereu ca sa nu fac mucegai).
- la bucatarie sau baie tin usa inchisa cand gatesc/fac baie ca sa nu aduc miros/umiditate in casa.
- la geam am perdele dar este loc intre perete si ele. Le-am dat si deoparte, cu geamul liber si tot se formeaza condens.
Condens am doar noaptea, ziua se formeaza ft. putin si numai iarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titel12 spune:

buna, dar de ce iti trebuie dezumidificator? ai condens in casa?
mai bine ai face ceva sa nu mai ai umiditate decat sa-ti cumperi dezumidificator. spune-mi mai multe despre casa ta. sau intra pe antimucegai.ro stii cum este mai bine previi decat sa tratezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Citat:

Te rog sa-mi spui daca se mai face condens pe geam?

Am observat ca dupa ce am izolat pe exterior toamna trecuta a scazut condensul de pe geam. Maxim de condens este acum de 2 degete cand e fooarte frig afara si sunt nevoita sa usuc hainele acolo peste noapte(balconul e transformat in altceva si sunt nevoita sa usuc tot timpul hainele in casa intinse pe uscatorul de rufe).

Mergi la inceput

Oana: multumesc pt. raspuns.
Macar la tine exista o explicatie(rufele), cunosti cauza.
Iarna adun apa de pe pervaz, asa de mult condens se face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

darria, cea mai plauzibila explicatie ar fi aceea ca geamurile si tamplaria pvc sunt de proasta calitate, nu au bariera termica, nu asigura o buna izolare. suspectez ca ar putea fi vorba si despre proasta calitate sau chiar deteriorarea garniturilor de cauciuc de la geamuri, eventual montajul s-a facut cu multa spuma poliuretanica si nu a fost reparat/tencuit corespunzator pe langa rame, aceasta spuma incepe sa se macine in timp si poti avea surprize neplacute, cum ar fi sa-ti ploua in casa pe langa tamplarie, direct din perete. ai idee, cand a montat proprietarul tamplaria pvc ? stiu toate detaliile acestea, pentru ca din pacate le-am experimentat si noi, tot la dormitor, din cauza unei tamplarii pvc de proasta calitate si prost montata (abia aparuse tamplaria pvc si meseriasii nu isi faceau bine treaba, nici materialele nu erau de cea mai buna calitate, toti voiau sa se imbogateasca pe seama celor care nu se pricepeau)

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput