Viatza in Germania (cap. 65)***La multi ani, 2011!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Nyny, mersi pt reteta de aerosoli. Ma gandesc ca pt asta trebuie sa ma duc sa caut ser fiziologic si andrenalina. Si de ce aparat vorbeai? Nu cred ca am acasa aparatul acesta. I-am facut azi inhalatie cu apa calda si ulei de eucaliptus.
Problema cu fiul meu e ca refuza orice cooperare, trebuie sa ma lupt cu el sa accepte orice forma de terapieSi ceaiul il bea greu, cu forta si ne luptam cu o cana nu stiu cate ore....Numai apa vrea si si aia cu impinsul de la spate. Orice gust nou, nu accepta. Poti sa-mi dai niste retete dar nu stiu daca va bea ceva ce-i nou. I-am cumparat siropuri de plante, nici eu nu mai stiu care, si nu ajuta. Si de la doctor a primit ceva de plante, de la farmacie, dar nu ajuta. Are o tusa aproape nervoasa, se inroseste cand tuseste si suna foarte uscata.
Azi mergem la pestera de sare sa facem o sedinta, poate ajuta putin. Si voi vorbi cu doctorul sa vedem ce putem face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Amonar, noi i-am facut celui mare inhalari cu ser fiziologic si nu stiu ce medicament prescris de medic. Nu cred ca vei primi medicamentul fara reteta. Si noi am facut doar pt ca baiatul avea bronsite foarte dese. Mergi la medic si cere-i parerea, tot la el vei primi si aparatul, daca este nevoie de inhalari, caci nu se fac mereu.
Si eu sunt racita, cobza si nu pot face nimic, sunt cu febra si dureri de cap, urechi si toate alea. nu am primit decat paracetamol si daca-n 2 zile nu trece trec pe antibiotic. Si aici umba virusii, copii ii aduc de la gradi, bine ca ei nu-s asa raciti ci doar curge nasul.

nyny, m-am exprimat eu gresit, nu aici am lucrat pe masini manuale, ci in RO. Eu am uitat tot, a trebuit sa o iau de la capat aici si sa invat si in germana, iar timpul a fost cam scurt. Am lucrat doar 12 ore pe sapt, castigam ca.8 euro pe ora ieseam la 400 euro pe luna. Nu am putut lucra norma intreaga, caci am 2 copii, la norma intreaga se castiga mai mult caci mai sunt si darile la stat.
Tu nu vei lucra in magazin din cate am inteles, deci nu stiu cat se castiga,la voi. Firma la care vei lucra, cere drept de munca pt voi?

Noi am patit-o cu fratemiu acum 3 luni, a venit aici dupa ce vorbisem cu o firma. Cand a venit si au vazut astia ce de treaba e de facut si cate acte iti trebuie si ca trebuie sa dovedesti ca nu ai gasit nici un angajat bun pe piata germana, s-au retras. Nu vreau sa te sperii, dar trebuie sa fii 100% sigura ca si primesti jobul, sa nu ajungeti aici si firma sa zica, ca vai nu a stiut.
Eu stau pe langa Stuttgart, la 16 km.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Nyny, mersi pt reteta de aerosoli. Ma gandesc ca pt asta trebuie sa ma duc sa caut ser fiziologic si andrenalina. Si de ce aparat vorbeai? Nu cred ca am acasa aparatul acesta. I-am facut azi inhalatie cu apa calda si ulei de eucaliptus.
Problema cu fiul meu e ca refuza orice cooperare, trebuie sa ma lupt cu el sa accepte orice forma de terapieSi ceaiul il bea greu, cu forta si ne luptam cu o cana nu stiu cate ore....Numai apa vrea si si aia cu impinsul de la spate. Orice gust nou, nu accepta. Poti sa-mi dai niste retete dar nu stiu daca va bea ceva ce-i nou. I-am cumparat siropuri de plante, nici eu nu mai stiu care, si nu ajuta. Si de la doctor a primit ceva de plante, de la farmacie, dar nu ajuta. Are o tusa aproape nervoasa, se inroseste cand tuseste si suna foarte uscata.
Azi mergem la pestera de sare sa facem o sedinta, poate ajuta putin. Si voi vorbi cu doctorul sa vedem ce putem face.

Aparatul se numeste nebulizator si la noi se gaseste in farmacii. Costa in jur de 200 ron. La noi sunt unii medici de familie care dau pacientilor aparatul acasa. Nu toti...
Cred ca cel mai bine este totusi sa il vada medicul.
Reteta pe care as putea sa ti-o dau si de care am auzit ca ar fi eficienta este pe baza de ridiche neagra. Gasasti asa ceva pe acolo?

Mamica fericita de Mara (8.03.2008) si de David (1.01.2010)
Mara si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetele,dupa asteptari lungi,am primit loc la cresa din 10 ianuarie.Am facut si schnupperstunde si a fost totul ok,Stefan pare incintat defapt el nu are treaba,daca sunt locuri noi de explorat e f bine.
Banuiesc ca va incepe sa raceasca,el pina la 15 luni nu a fost niciodata racit.Ce nu-mi place ca la cresa,dupa fiecare raceala trebuie sa merg la medic sa-mi dea atest ca e bun de reintrat in colectivitate .Bine,cind e vorba de streptococ,varicela,etc dar pt orice raceala?

Se vorba mai demult de coafeza.Stie cineva prin München o coafeza care tunde fain?Vreau sa o tund pe fiica-mea si am experienta nasoala aici in zona si nu stiu unde sa o duc.

Amonar,cit are baiatul tau?Incearca sa faceti impreuna ceaiul,el sa-si aleaga din ce pliculet face,apoi lasa-l pe el sa puna lamiie si lasa-l sa bea cu paiul,poate il incinta.Sanatate multa!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Claudi@

Amonar, noi i-am facut celui mare inhalari cu ser fiziologic si nu stiu ce medicament prescris de medic. Nu cred ca vei primi medicamentul fara reteta. Si noi am facut doar pt ca baiatul avea bronsite foarte dese. Mergi la medic si cere-i parerea, tot la el vei primi si aparatul, daca este nevoie de inhalari, caci nu se fac mereu.
Si eu sunt racita, cobza si nu pot face nimic, sunt cu febra si dureri de cap, urechi si toate alea. nu am primit decat paracetamol si daca-n 2 zile nu trece trec pe antibiotic. Si aici umba virusii, copii ii aduc de la gradi, bine ca ei nu-s asa raciti ci doar curge nasul.

nyny, m-am exprimat eu gresit, nu aici am lucrat pe masini manuale, ci in RO. Eu am uitat tot, a trebuit sa o iau de la capat aici si sa invat si in germana, iar timpul a fost cam scurt. Am lucrat doar 12 ore pe sapt, castigam ca.8 euro pe ora ieseam la 400 euro pe luna. Nu am putut lucra norma intreaga, caci am 2 copii, la norma intreaga se castiga mai mult caci mai sunt si darile la stat.
Tu nu vei lucra in magazin din cate am inteles, deci nu stiu cat se castiga,la voi. Firma la care vei lucra, cere drept de munca pt voi?

Noi am patit-o cu fratemiu acum 3 luni, a venit aici dupa ce vorbisem cu o firma. Cand a venit si au vazut astia ce de treaba e de facut si cate acte iti trebuie si ca trebuie sa dovedesti ca nu ai gasit nici un angajat bun pe piata germana, s-au retras. Nu vreau sa te sperii, dar trebuie sa fii 100% sigura ca si primesti jobul, sa nu ajungeti aici si firma sa zica, ca vai nu a stiut.
Eu stau pe langa Stuttgart, la 16 km.

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony 07.04.07 si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8455390b7c8da0bcea185a&source=category&category_id=all" target="_blank"> Nico 23.02.09
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Claudia noi avem de gand sa lucram intr-un atelier de montaj. Noi nu vom fi angajati de catre o firma din Romania ci direct de catre firma de acolo. Nu avem de gand sa ne mutam acolo decat in momentul cand vom fi sigur acceptati de catre o firma in DE. Nu avem de gand sa lucram la negru. Nu ne-a trecut nici o secunda asta prin cap.
Vrem sa incepem o viata noua in DE. Asta inseamna ca ne vom muta cu copii cu tot. Nu ne permitem sa riscam nimic.
In prima faza vom veni la interviu, daca vom fi acceptati abia atunci vom incepe sa ne ocupam de toate actele necesare, chirie si asa mai departe...
Vom face tot ce ne sta in puteri sa reusim. LEGAL.

Mara si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Claudi, Nyny, Alina multumesc pt sfaturi!

Claudi, bine ca stiu ca merge prin doctorul de casa. L-am sunat azi sa-i spun ca tuseste mai rau decat luni la prima intrevedere. Mi-a trimis prin mesageríe un sirop pe baza chimica, pe care nu am de gand sa i-l dau. Inca nu mi-a propus inhalarea.

Nyny, pt aici nu se merita sa dau 200 de euro pe aparat. Se pare ca merge prin asigurare dar trebuie sa cer eu chiar daca doctorul nu spune nimic. De ridiche neagra am mai auzit....si habar nu am unde sa gasesc Poate stiu fetele.

Alina, asa facem, il atragem si pe el in activitati. Dar nu le are cu ceaiurile...in general (ca si mine de altfel): Acum iar are 39 temperatura.
Am fost la pestera de sare si e foarte fain! La al mic a inceput sa-i curga nasul, sa se elibereze caile respiratorii. Si parca nu mai tuseste asa de profund. Sa vad ce efect are maine. Maine dimineata ma duc iarasi cu el. Sper sa ajute. Eu simt ca m-a curatat la nas cu toate ca nu eram infundata. In schimb am inceput si eu putin cu tuse si parca ma dor toti muschii, cred ca eu sunt urmatoarea 'victima'

Sanatate la cei sanatosi sa nu se imbolnaveasca si la cei bolnaviori sa treaca repede!

Alina, noi nu trebuie sa ducem nimic de la doctor dupa raceala. Unii copii sunt dusi la gradi cu mucii pana la genunchi si raciti si nimeni nu spune nimic

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Claudi, Nyny, Alina multumesc pt sfaturi!

Claudi, bine ca stiu ca merge prin doctorul de casa. L-am sunat azi sa-i spun ca tuseste mai rau decat luni la prima intrevedere. Mi-a trimis prin mesageríe un sirop pe baza chimica, pe care nu am de gand sa i-l dau. Inca nu mi-a propus inhalarea.

Nyny, pt aici nu se merita sa dau 200 de euro pe aparat. Se pare ca merge prin asigurare dar trebuie sa cer eu chiar daca doctorul nu spune nimic. De ridiche neagra am mai auzit....si habar nu am unde sa gasesc Poate stiu fetele.

Alina, asa facem, il atragem si pe el in activitati. Dar nu le are cu ceaiurile...in general (ca si mine de altfel): Acum iar are 39 temperatura.
Am fost la pestera de sare si e foarte fain! La al mic a inceput sa-i curga nasul, sa se elibereze caile respiratorii. Si parca nu mai tuseste asa de profund. Sa vad ce efect are maine. Maine dimineata ma duc iarasi cu el. Sper sa ajute. Eu simt ca m-a curatat la nas cu toate ca nu eram infundata. In schimb am inceput si eu putin cu tuse si parca ma dor toti muschii, cred ca eu sunt urmatoarea 'victima'

Sanatate la cei sanatosi sa nu se imbolnaveasca si la cei bolnaviori sa treaca repede!

Alina, noi nu trebuie sa ducem nimic de la doctor dupa raceala. Unii copii sunt dusi la gradi cu mucii pana la genunchi si raciti si nimeni nu spune nimic

Aparatul costa aici in Romania 200 ron (lei) adica 50 E

Mara si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiul11 spune:

Amonar ridiche neagra gasesti sigur in magazinele turcesti.
Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Cu intirziere din partea mea: Sarbatori fericite!

Noi am fost pina peste urechi ocupati, am avut botezul, a fost tata pe la mine, miine ne vin alti oaspeti in vizita!

Nyny, Münchenul e un oras cu foarte multe posibilitati dar si f scump (unul dintre cele mai scumpe din Germania, daca nu cel mai scump). Sa va asigurati ca va ajunge cistigul pt traiul pe care vi-l doriti!

Andreia, Bianca e o scumpa si parca a mai crescut un pic de cind am vazut-o! Promit raspuns cu poze dupa ce imi pleaca si urmatoarea tura de vizitatori .

Mult sanatate la copii si bebei! Noi ne-am speriat ca cineva de la botez ne-a anuntat ca are varsat de vint (si mai mult din cauza mea decit a lui Florian, ca cica la copii e mai usor ca la adulti), dar se pare ca doctorul a gresi si are altceva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Nyny, Münchenul e un oras cu foarte multe posibilitati dar si f scump (unul dintre cele mai scumpe din Germania, daca nu cel mai scump). Sa va asigurati ca va ajunge cistigul pt traiul pe care vi-l doriti!

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Buna. Nu ne-am hotarat inca in privinta orasului. Nici nu ne grabim in luarea deciziei. Oricum vrem undeva in sud. Sa fim mai aproape de casa.

Oricum multumesc pt informatie. Cu siguranta vom tine cont de ea.

Mara si David

Mergi la inceput