cum organizam masa copiilor???

cum organizam masa copiilor??? | Autor: Lili_Filip

Link direct la acest mesaj

buna mamici...
am doua fetite de 2 anisori shi avem probleme cu masa...
se trezesc dimineata in jur de 8, mananca cam peste o jumatate de ora iar la pranz nu mai vor sa manance nimic.
de obicei dorm de la 13 la 16.
mananca cand se trezesc, iar seara mananca tot putin...
cum sa le organizez masa ca sa manance shi la pranz???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ce mananca la micul dejun fetitzele tale? Poate e prea mult pentru ele.

Fetitza mea de 2,5 ani pe la 8h bea un cca 200 ml de lapte cu 2 masuri de cereale. Atat. Pranzul pe la 11h30-12h (aici mananca bine o salata, legume cu carne, un iaurt), la 16h gustarea (un fruct, un biscuit, nu mananca prea mult) si la 19h cina.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_Filip spune:

la micul dejun mananca gris cu lapte sau orez cu lapte sau cereale cu lapte sau paine prajita cu unt...dar nici atunci nu mananca bine...
dimineata in jur de 7 bau 150ml lapte...

Mergi la inceput

Incearca sa nu le mai dai nimic dupa laptele ala de la 7. Si le dau pranzul mai devreme ...

In wk, pe langa laptele ei, mai bea o canitza de lapte cu biscuiti cu mine, da asta e asa de pofta, ca bem impreuna. Ei, canitza aia face sa decalam pranzul cu mai bine de o ora.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai poate din cauza ca ti se pare ca mananca putin le mai dai gustarici intre mese. Eu cand am ajuns la captul nervilor cu fetita mea am suprimat gustarile: biscuiti, fulgi de porumb, sticksuri, pufuleti, napolitane, fructe. Majoritatea erau prostii dar cu asta ne umpleam timpul Si cand era ora de masa ma rugam de ea sa ia o lingura. Acum nu ma mai stresez mananca bine, nu mananca iar bine. A mea are 3 ani jumate, dar mereu a fost la extreme: ba a mancat de a spart de ii ziceam "rechinul" ba facea foamea si abia lua doua lingurite de mancare. Pot sa spun ca are perioade si perioade, ca si cel mare dealtfel.Dar acum nu ma mai panichez nu ma mai stresez.

Ca sa-ti raspund strict la intrebare:
Trezirea la 7, mananca un sendvis si o ceasca de lapte la 7:30, Filip mananca tot, Georgia doar jumate, si oricum din start ii dau mai putin decat lui. Apoi plecam la gradi unde au iar mic dejun apoi gustare la 10, de obicei un sendvis cu ceai sau cu lapte si un fruct la gustare. Si masa de pranz la 12, apoi dorm pana la 15 si au gustare un iaurt, sau fructe, sau o prajitura sau biscuiti. Cand ajungem acasa rar vor un iaurt cu vreo ora jumate inainte de cina, daca nu direct cina care este ce mancam noi, doar un fel de mancare. In weekend sau cand sunt acasa nu mananca asa mult asa ca tind sa cred ca si pe la gradinita nu-si termina portiile, dar nu am de unde sti.

Cred totusi ca la varsta asta le poti da laptele o data cu micul dejun, la noi laptele e la sfarsit pentru ca altfel nu mai mananca.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

dupa ce beau laptele mai dorm cam o ora...
ma gandeam shi eu sa renunt la micul dejun...dar nu mi se pare normal sa trec direct la pranz...
gustarele de dimineata nu prea le dau...tacmai ca sa manance pranzul...dar daca nu mananca pranzul le dau biscuiti sau ceva napolitane inainte de culcare ca sa nu doarma cu burtica goala...
cred ca voi incerca sa scot laptele de dimineata...dar sigur nu-l vor mai bea dupa aceea...nu stiu...problema e ca daca nu se trezesc dimineata la 7 la laptic cand se trezesc la 8 tot imi cer sticluta...

Mergi la inceput

Lili, eu nu as scoate laptele, ala e important, as scoate ce e dupa lapte .

Acum, asa in general vorbind, nu intzeleg de ce toata lumea se grabeste sa dea sandwiciuri la bebei, sa scoata laptele de la micul dejun. Aici laptele e baza la micul dejun pana hat departe. Lapte cu cerelea, sau cu un corn, plus un pahar de suc de porto la cei mari.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lili_Filip

dupa ce beau laptele mai dorm cam o ora...
ma gandeam shi eu sa renunt la micul dejun...dar nu mi se pare normal sa trec direct la pranz...
gustarele de dimineata nu prea le dau...tacmai ca sa manance pranzul...dar daca nu mananca pranzul le dau biscuiti sau ceva napolitane inainte de culcare ca sa nu doarma cu burtica goala...
cred ca voi incerca sa scot laptele de dimineata...dar sigur nu-l vor mai bea dupa aceea...nu stiu...problema e ca daca nu se trezesc dimineata la 7 la laptic cand se trezesc la 8 tot imi cer sticluta...

http://lilianaf.shutterfly.com/
http://lilif.shutterfly.com/
Camelia-Maria & Clara-Ioana - 17.09.2008

Mai bine inlocuieste biscuitele/napolitana cu bucatele de mar, para, morcov daca tot nu vrei sa se culce cu burtica goala. Dulcele le taie apetitul. Si eu am una bucata sclifosita acasa, care mi se pare ca nu mananca mai nimic. Incearca sa nu te stresezi si sa nu le stresezi. Ai mei au baut lapte dimineata inainte de "trezirea finala" pana dupa 3 ani. Nu cred ca ala e problema. Noteaza tu exact ce si cat mananca (inclusiv biscuitii, napolitanele, bucatelele de fructe, tot ce le dai intre mese) si o sa vezi ca nu fac foamea. e doar impresia ta, pt ca mananca putin la masa 'oficiala'. Scoate dulciurile dintre mese si lasa-le pe ele sa vina sa iti ceara mancare. Bafta si pofta mare!

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Eu sunt PRO lapte. Nu il scoate. Scoate ce este dupa, dar adauga DOAR fructe sau un suc de fructe, undeva pe la un 9-9.30.Apoi pranz la 12-12.30..cred ca este ok.
Clar fara nimik intre mese, NIMIK, NIMIK, nici macar un sticks, nici o rontaiala.

Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)

VOTATI Concurs Cilpe de vara lul-1 si lul-2
bazar umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu as scoate laptele la biberon! L-as servi in cana cu cioc sau cu pai impreuna cu micul dejun. Cum sa renunti la micul dejun??? E cea mai importanta masa din zi, asta trebuie sa retina fetele tale pentru tot restul vietii. Daca acum le inveti sa sara micul dejun nu e bine.

Restul peste zi ca mananca pranzul inainte sau dupa somn nu mi se pare asa o chestie. Nu trebuie sa te cramponezi in doispele ala jumate. Important e sa aibe 3 mese principale si doua gustari. Gustare poate sa insemne si un biscuite, sau o bucata de mar sau putin lapte. Iar dupa mine daca mesele principale sunt afectate de gustari pastrezi mesele principale si renunti la gustari, nu invers.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

va multumesc pentru raspunsuri!!

Mergi la inceput