Sezatoarea canadiana (199)
Raspunsuri - Pagina 5
ankalaura spune:
Uff, Doloress, tinem pumnii sa stea bebe la caldurica inca vreo cateva saptamani, macar vreo cateva...
Maru - ce ai facut cu painea? Ai copt-o? merge sa o coci la 500F, dar mie mi-a fost nitel teama, asa ca intai incing cuptorul, o las vreo 10 minute la 400F, si dupa aia cobor la 350.
Am capul ca o banita, nu mi-e mintea la scoala, nu am nici un spor, si m-a mai batut si vantul pe drum inapoi.
delia79 spune:
Arturicii, e o idee minunata asta cu biblioteca romaneasca. Unde te-ai gandit sa fie localizata? Si eu vad treaba asta tot ca pe o activitate super mai mult pt copii. Mi-ar place sa particip cu Soimita la activitati gen citit de povesti de catre un actor . Si mi-ar conveni mai mult sa platesc pe activitate, nu ca o taxa anuala
Delphin, sunteti un cuplu superb!
Anka, lasa modestia, ai stofa de gospodina, se vede limpede Ca veni vorba de scule la care visam (pt bucatarie zic ), eu pe www.upayanaturals.com/Healthy_Chef_4_in_1_Dehydrator_Steamer_Rice_Ma_p/hchef-001.htm" target="_blank">ASTA am pus ochii.
Simonna, funtopia e un loc de joaca, unde pt $12 copii au la dispozitie nenumarate jucarii, tunele, module cu topogan, saltele....chestii-trestii de consumat energia. Eu merg la cel de la dix30 si imi place mult. Cu laptele nu stiu sa te ajut .
Mai, eu am avizat sotz ca daca ii pica ochii pe forumul meu si vede ca fetele felicita o anumita Delia pt sarcina, sa nu faca stop cardiac, ca nu sunt eu cea cu bebe samburel
Am fost la vaccin in seara asta, Soimita a fost deosebit de curajoasa, sigur se alege cu un cadoutz in weekend . Am ales sa aman RRO-ul si varicela, desi asistenta incerca sa-mi spuna ca din punct de vedere medical, mai bine faci mai multe vaccinuri odata, decat sa tot faci la 2-3 luni cate unul. In fine, pana la 18 luni mai avem timp sa ne gandim, sa studiem. Fetelor, voi stiati de ''emla cream'' care se da pe piele inainte de vaccin ca sa amorteasca un pic si sa nu simta bebe acul? Eu abia azi am aflat si am dat frumos copila pe picioare cu crema respectiva, nestiind ca vaccinurile de la un an se fac in manute . Eh, tura viitoare.
Dragaica, sunteti bine dragilor?
Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos
maru spune:
anka, mi-a fost frica sa las la 260 asa ca am scazut la 190 dupa ce am azvarlit=o in cratita.
A iesit tare buna, cel putin coaja dar mica. Pana la urma is numai 500 de grame, nu?
trebuia sa fi pus mai multa drojdie? Am pus 2 lingurite de drojdie uscata.
concluzia e ca imi place si ca o sa fac f des. Acu astept parerea baietilor maine
Doloress, tine=l la caldurica cat poti de mult, satura-te de tv, filme, carti, dar nu te da jos din pat! (nu e o veselie un prematur)
cris1511 spune:
Ailed, felicitari!
Doloress, Doamne ajuta,multa sanatate!
Legat de lapte, eu il fierb intr-o oala de inox, din aceea dintr-un set de oale din Romania. Nu s-a afumat niciodata, doar se prinde un pic pe fund o pojghita subtire.
Iar iaurtul eu il prepar asa: fierb laptele, il las sa se mai raceasca, pana devine caldut, pun in fiecare borcan cate 1-2 linguri de iaurt vechi si apoi torn laptele caldut si amestec. Incalzesc un pic cuptorul, adica putin, 1-2 min, nu stiu cat sa zic, sa se simta caldut, nu fierbinte, bag borcanele acolo si a doua zi iaurtul e gata.
Nu am masurat niciodata temperatura, o singura data cuptorul a fost cam fierbinte si a cam iesit zer in borcane. Copiilor le place si de fapt, e singurul iaurt care ne place aici, in afara de unul Bio.
Eu iau lapte Bio si iese mai ieftin decat daca as cumpara iaurt Bio.
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cris1511 Ailed, felicitari! Doloress, Doamne ajuta,multa sanatate! Legat de lapte, eu il fierb intr-o oala de inox, din aceea dintr-un set de oale din Romania. Nu s-a afumat niciodata, doar se prinde un pic pe fund o pojghita subtire. Iar iaurtul eu il prepar asa: fierb laptele, il las sa se mai raceasca, pana devine caldut, pun in fiecare borcan cate 1-2 linguri de iaurt vechi si apoi torn laptele caldut si amestec. Incalzesc un pic cuptorul, adica putin, 1-2 min, nu stiu cat sa zic, sa se simta caldut, nu fierbinte, bag borcanele acolo si a doua zi iaurtul e gata. Nu am masurat niciodata temperatura, o singura data cuptorul a fost cam fierbinte si a cam iesit zer in borcane. Copiilor le place si de fapt, e singurul iaurt care ne place aici, in afara de unul Bio. Eu iau lapte Bio si iese mai ieftin decat daca as cumpara iaurt Bio. |
Great ideea, o sa incerc si eu cu iaurtul. La Mtl se gaseste in yogurt starter, ca si kefir starter. Pe la mag. naturiste. Eu fac kefir asa, la iaurt nu m-a tentat, dar incerc.
Doloress, iti tin pumnii f. tare sa fiti bine si tu si Kevin.
Nelia, si oalele mele sint de fonta, da' au un kk non-sticky deasupra, da' zic si eu ca Anca, nu e oala, e rezistenta electrica. Plus nasul meu, care compenseaza pt ca sint surda!
Ma lasa bateria la laptop...
S.
Ione81 spune:
OK Dana, Roxana,
We are on, oricum el nu stia de versiunea ca vin numai eu :)
Am weekendul asta o petrecere de logodna, tot asa, nu stie pe nimeni, dar las ca face cunostinta :)
Anka,
O sa incerc, am o reteta de placinta cu ludaie.
Eu folosesc butternut squash aici.
Ailed15,
Felicitari!!!!
Pt amatoarele de portugheza:
Eu amo essa musica:
http://www.youtube.com/watch?v=tHEQ-m4KSaQ
Delphin,
Tre' sa recunosc ca incepem sa ne gandim :)
BTW, tare frumosi sunteti... cred ca in afar' de aspect fizic, ca soti frumosi avem, ne topeste uniforma; pe mine asta nene, cel putin :)
Prima mea dragoste de la Bucuresti a fost fiu de militar, mare dragoste mai, si acuma am scrisorile in Romania, din 96 pana prin 2000 ne-am tot scris; am ramas prieteni buni, mi-e drag ca un frate acuma! Ce-mi mai povesteste...
Cge,
Ei asa, pe Champs Elysee! Eu l-am vazut intr-o camaruta mica de camin la Bordeaux.
Dar tu ai locuit/lucrat la Paris sa inteleg?
Arturicii,
Eu as aduce povesti pt copii, clasicii si modernii, dar mai ales contemporanii! Si neaparat as servi cafea, ceai... ar fi un loc de intalnire pt parinti si copii, pt adolescenti, pt singles, pt cine are nevoie de un prieten si de o vorba dulce romaneasca... poate sa fie totul, depinde in ce directie vrei sa o duci tu.
ma gandeam la asta, acuma cu organizarea de film brazilian, cum se face ca noi cu o cultura asa de bogata nu ne organizam, nu o promovam... am un nou coleg brazilian la serviciu, cu toata cultura lor, nu au un cantec de Craciun al lor... pai la noi canta veacurile in cantecele alea... si stra stra stra bunica din 1500, si copilaria mea ies la suprafata... dateaza din epoca pre-crestina... m-am simtit asa bogata si mandra saptamana aceasta gandindu-ma asa... SUNT MANDRA CA SUNT ROMANCA!
drept exemplu, stie cineva dintre voi ca in perioada 1 decembrie pana pe 6 parca, este festival de film romanesc la Montreal?
dar de festivalul de film brazilian stiti toate :)
Oana,
Da, e adevarat, acolo, in studentie, devii om... am crescut anul acela cat n-am crescut in 7, prinzi aripi si te lansezi in lume, dar nu asa, oricum, ci cu o mare incredere in tine... uneori mi se pare ca am pierdut increderea aia usor inconstienta de atunci...
Ana,
Scrie pe site ca mai au 20 de bilete pe stoc:
http://www.librariaromanilor.com/Bilete-spectacole/2669-Bilet-Tangou-final-Montreal-28-nov.-2010.html
Sun-o pe Mariela ca e tare serviabila.
Doloress,
Sa ai grija de tine, ma rog sa stea bebe la caldurica
cge spune:
Andreea - Doloress, tinem pumnii ca bebe Kevin sa stea la caldurica !!
Stai linistita, profita de perioada asta.
Ione, da' in 2001-2002 am lucrat in Paris.
O seara buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
ralu80 spune:
mimitete La multi ani(cu intarziere), multa sanatate si sa ai parte numai de lucruri frumoase..imi lasi impresia unei femei implinite.
delphin, iti spun si eu la fel ca fetele, aratati bine impreuna, iar tu esti finuta foc, semeni cu o actrita americana(nu mai retin cum o cheama, dar imi aduc aminte si-ti spun).
ailed sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos, linistit, mancacios..sunt normale temerile tale, cred ca toate mamicile au parte de ele la prima sarcina..gandeste pozitiv si va fi bine.
doloress, spune-i lui bebe sa mai stea acolo ca e cald si bine.
arturicii, stiu ca n-ai habar cine sunt, dar eu chiar ieri ma gandeam la voi si ma intrebam ce mai faceti..si cand colo te-am gasit aici.
cristina(cge) era si normal sa reusesti asa repede cu asemenea experienta...referitor la ce ti-am scris pe mail, tare mi-e teama ca-mi va fi foarte dificil in domeniu, si altceva nu stiu ce sa fac, ca ai tu foarte mare dreptate cu invatamantul...poate usor usor se ridica ceata asta din creierul meu.
Fiindca vorbiti de chestii bio si eliminarea substantelor nocive din curatenie, va dau o reteta de detergent de vase..recunosc ca nu am incercat-o inca, dar este dupa un blog de incredere.
Ingrediente
3 lamai mari
400 gr apa
200 gr sare
100 ml otet de mere
Spalam lamaile si le stregem bine dupa care le taiem in bucatele mici si le scoatem samburii.
Mixam la robot, cu ajutorul lamelor de otel, lamaile impreuna cu sarea si 200 de gr apa pana obtinem o crema (cam 5-6 minute la viteza maxima) dupa care amestecam crema obtinuta cu inca 200 gr de apa si 100 gr otet si punem intr-o cratita pe foc mic.
Calculam 10- 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba dupa care stingem focul si lasam deetergentul sa se raceasca iar apoi il pastram in sticle de sticla. Si gata detergentul.
Cand spalam vasele ori le lasam la inmuiat in apa fierbinte amestecata cu detergent ori punem pe burete detergent si spalam vasele. Detergentul are o consistenta cremoasa
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
ralu80 spune:
gata, am gasit...cu Julia Ormond, in 'Sabrina'
asta era pt delphin
Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)
delphin spune:
Uite asa sunt acum am si uitat ce vroiam sa zic...
DOLORESS si sa fie cu bine. Eu una zic ca esti mai in siguranta acolo, caci acasa tot timpul gasesti cate ceva de facut. In alta ordine de idei eu am avut colul deschis de 2 cm din luna 7, dar tot prin cezariana am nascut si nici cuminte nu am stat.
ARTURICII ideea nu e rea insa depinde ce astepti tu. Daca vrei sa-ti castigi "painea" din asta cred ca ar trebuii sa developezi ideea lui IONE! Asta e visul meu secret, nu neaparat profil romanesc.
IONE stp vrei sa developezi putin cu uniformele. Al tau sot e purtator acum? Unde, ce fel?
Revin, merg sa pun flacaii la masa, sunt flamanzi, au fost la piscina.