puncte maro pe piele

puncte maro pe piele | Autor: ralucajosan

Link direct la acest mesaj

Buna seara!
Fetita mea de 2 ani si 3 luni are mai multe puncte maro pozitionate pe pielea spatelui, pe fundulet si pe partea din spate a picioruselor. Precizez ca sunt in jur de 10 / 15 in total, nu o deranjeaza in nici un mod, nu o mananca si nu o dor. Aproximativ 5 dintre ele au aparut imediat dupa nastere, sau oricum in primul an de viata, iar restul mai tarziu. Chiar de la inceput au fost de culoare maro, se inchid sau deschid la culoare fara a putea observa vreo legatura de cauzalitate cu ceea ce mananca sau cu vreun alt factor. Uneori se estompeaza destul de mult, dar nu dispar de tot. Medicul dermatolog a spus ca e posibil sa fie piscaturi de insecta, dar eu zic ca e exclus pentru ca as fi observat si ar fi avut initial culoarea rosie. Pediatra a spus ca sunt acumulari inofensive de melanina, ceea ce e posibil pentru ca semana foarte mult cu pistruii.
Intrebarea mea este daca ati avut vreo asemenea problema sau ati auzit, precum si daca se poate remedia in timp (nu sunt deranjante decat poate estetic, insa in acelasi timp imi este frica sa nu fie o problema mai grava pe care sa o tratez prea usor).
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Nu vreau sa te alarmez, insa din cate stiu un numar mai mare de 5 (sau 6 dupa unele carti) de astfel de pete caffe-au-lait necesita un consult neurologic, nu dermatologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Aceasta a fost si spaima mea initiala, insa nu sunt pete cafe au lait, sunt mult mai mici (ca niste pistrui) si isi schimba culoarea. Adica uneori sunt mai intense alteori mult mai pale. In plus cred ca daca ar fi fost ceva neurologic ar fi avut si alte simptome pana acum. Mentionez ca e pefect dezvoltata pentru varsta ei.
Multumesc mult pentru raspuns

Mergi la inceput