tratament injectabil galati

tratament injectabil galati | Autor: nicavica

Link direct la acest mesaj

buna mamici,noi avem trat inj pt otita si herpangina,dat de un pediatru orl-ist din spit de urg GL.azi m-am dus sa-i fac inj,si d-ra asist mi-a spus ca nu-i face,ca treb sa-i fac la med de fam...ok...dar med de fam are progr azi 13.30-18.30,inj trebuie facute la 9 dim si 9 seara...deci?nu au nici un anunt cum ca nu fac inj in spit ambulatoriu,nici un anunt cu referire la regulamentul in care-i stipulat asa ceva...asist mi-a zis ca nu-i platita sa faca inj asta...au aparut niste centre part in care se fac inj -5 ron inj.la acele centre lucreaza tot aceste asist...le-am si spus ca eu si sotul suntem asig,copilul e automat asig,nu am avut trat gratuit,analize grat,si vor ca si inj sa le platesc?!sa-mi arate unde scrie cu hotarare de guv sau locala...intr-un final i-a facut inj si mi-a spus ca nu vrea sa se certe cu mine si doar sa-mi eplice probl de sist,la care i-am spus ca nu-i normal ca eu sa platesc trat,analize si med,iar romii sa beneficieze gratuit de orice prin internare,cand n-au dat un leu la asig...in fine,m-am enervat rau....voi ce stiti despre asta?ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Buna, nicavica

Cam greu de urmarit post-ul tau (prea multe prescurtari, fara propozitii...). Pe forumul acesta incercam sa scriem corect, nu ca pe mess. Nu o lua personal, ca un repros ci doar ca un sfat. S-ar putea ca mamici care ar putea sa te ajute cu un sfat sa nu citeasca postarea ta din cauza greutatii de a intelege ce vrei sa spui.

Revenind la subiect, mie mi se pare cam dur tratament injectabil pentru asa ceva. Si copiii mei au avut si le-am dat antibiotic sirop (evident la recomandarea medicului). In afara de vaccinuri nu i-a intepat vre-un medic. Pentru cazurile mai grave, care chiar necesita tratament intravenos stiu ca se merge pe montarea unei branule si injectarea prin intermediul ei a antibioticului necesar. Nu stiu cum e cu sistemul de stat - mi-a fost frica sa apelez la el in cazul copiilor- dar cred ca, daca asi fi in situatia ta, asi cauta o vecina binevoitoare si cu ceva pregatire medicala care sa vina acasa sa faca injectiile. Ar fi mai comod si mai putin stresant in primul rand pentru copil dar si pentru tine. Plus ca in spital/la medicul de familie va intra in contact cu alti bolnavi si mai ia cine stie ce minune.
Cred ca asistenta de la urgente avea dreptate. Blocul de urgente este pentru urgente. Tratamentele ambulatorii se fac in policlinici sau la medicul de familie. Ca atare nu cred ca e obligata sa faca injectiile respective.
Presupun ca astazi ai contactat medicul de familie. El ce a zis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

In contractul cadru al medicului de familie cu Casa de Asigurari pe anul 2010 nu este stipulata niciun fel de manevra de genul tratamente injectabile, intravenoase, subcutane sau intramusculare, altele decat vaccinarile obligatorii. Adica pe intelesul tuturor medicul de familie nu este platit pentru asa ceva. Daca pacientul doreste, plateste. Simplu. Si primeste chitanta. Pe usa cabinetului eu am stipulate toate manevrele care nu sunt decontate de Casa de Asigurari si care, prin urmare, se platesc de catre pacient. Nu am nicio obligatie pentru niciun pacient la manevre care nu sunt decontate de casa.

P.S. Cam rautacioasa afirmatia ta legata de rromi, nu crezi?

Si copilul meu a avut tratament injectabil, (da, copil de doctor) si m-am dus fain frumos de m-am internat cu el pentru asa ceva. Si zic si eu ca pentru o otita necomplicata si o herpangina mergea si tratament oral. In ce context a primit copilul tau tratamentul injectabil (banuiesc ca este vb de antbiotic, nu?)

Mergi la inceput